Az internetes vásárlókat védi a Symantec

A Symantec tegnap bemutatta új szoftverét, a Norton Confidentialt, amely kifejezetten az online banki szolgáltatásokat, boltokat gyakran látogató felhasználók védelmét szolgálja. Az új termék olyan védelmi megoldásokat egyesít, amelyek külön-külön már eddig is hozzáférhetők voltak – gyakran ingyenesen –, de együtt korábban sosem. Az így létrejött termékkategóriát a Symantec tranzakcióbiztonsági szoftvernek nevezte el.


Ide tessék nézni!

A program alapvetően kétféle támadástípus ellen véd. Egyrészt a WholeSecurity tavaly szeptemberi felvásárlásával a vállalat birtokába került antiphishing technológiával beazonosítja a kockázatos, gyaníthatóan a felhasználók adatainak kicsalására létrehozott (ún. adathalász) weboldalakat; másrészt pedig véd a kifejezetten a bizalmas adatok – hitelkártyaszámok, jelszavak stb. – ellopására szolgáló kémprogramok, billentyűnaplózók és képlopók ellen.

A szoftverben menedzselhetők is a védeni kívánt bizalmas adatok. Ezeket a Confidential titkosítja, és ügyel arra, hogy véletlenül se jussanak el nem hitelesített weboldalakra.

A program röviddel a Symantec 2007-es biztonsági termékcsaládjának megjelenése után került a boltokba, de még a tervek szerint a jövő év elejére elkészülő Norton 360 átfogó védelmi csomag kiadása előtt. Utóbbiba a mostantól 49,99 dolláros áron megvásárolható Confidential egyes elemei is bekerülnek majd.

Azóta történt

Előzmények