Frissültek az AVG védelmi szoftverek

A Grisoft, az AVG biztonsági programokat fejlesztő cseh szoftvercég bejelentette új termékcsaládját, az AVG 7.5-öt. A cég most már minden területre kiterjedő biztonsági alkalmazásokat tud kínálni az otthoni felhasználóktól kezdve a kis- és középvállalkozásokon át egészen a nagyvállalatokig, gyakorlatilag minden szegmens számára. Az egyes részterületeket lefedő megoldásokon túl megjelent a legtöbb biztonsági problémára egy termékben megoldást kínáló AVG Internet Security 7.5 csomag is, amely vírus- és kémprogramirtót, levélszemétszűrőt és tűzfalat is tartalmaz. A szoftver továbbra is automatikusan frissíti önmagát, és az erőforrásigénye is alacsony maradt.

Az AVG Internet Security hálózati változatával a központosított felügyelet lehetőségét biztosítják a vállalati ügyfelek számára, beleértve a távtelepítést, a teljes körű beállítást és a központosított frissítést is. A hálózati változat a munkaállomások védelmén túl a fájlkiszolgálók védelmére is felhasználható.

A Grisoft megoldásai között két újabb alkalmazás is van: az AVG Anti-Spyware 7.5 termék a legfrissebb kutatási eredményeket felhasználva védelmet nyújt a trójaiak, a kém- és hirdetési programok, tárcsázóprogramok, billentyűzetnaplózók és férgek ellen, az AVG Anti-Malware pedig ötvözi az antispyware és az antivírus képességeit.

A nagyvállalatok számára lehet hasznos az AVG fájlszerverekhez és levelezőszerverekhez szánt változata, amelyek a Windows platformokon túl GNU/Linux és FreeBSD rendszerek védelmére is alkalmasak, és rendszeres, önműködő frissítéseket és 24 órás terméktámogatást ígérnek a felhasználóknak.

Az eddigi kizárólag kétéves licenc mellett mostantól egy évre is megvásárolhatók lesznek a termékek, bár arányaiban továbbra is a hosszabb idejű licencvásárlásnál lehet kedvezőbb árhoz jutni. Az AVG Antivírus Professional 7.5 bruttó ára egy felhasználóra és két évre 12 250 Ft, míg az Internet Security ugyanilyen időszakra 21 500 Ft-ért vásárolható meg. Az AVG 7.5 teljes palettája már Magyarországon is elérhető, a teljes árlista a magyar honlapon megtalálható.

Azóta történt

Előzmények