Megjelent az F-Secure Internet Security 2007

A finn F-Secure bemutatta új, átfogó internetbiztonsági termékét, az F-Secure Internet Security 2007-et. A csomag egyik újdonsága az F-Secure DeepGuard technológia, amely folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet, és leállítja a kockázatot jelentő tevékenységeket, ezzel csökkenti a korábban ismeretlen, ún. nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. A vállalat szerint az egyszeri ellenőrzést végrehajtó megoldások nem képesek ugyanilyen szintű védelmet nyújtani, mert a kártékony kódok szerzői számos módon álcázhatják, titkosíthatják vagy csomagolhatják a kódot az egyszeri vizsgálatot végző védelmi szoftverek megtévesztése érdekében. És miután egy fájl egyszer már átcsúszott az ellenőrzésen, bármit megtehet a számítógépen.

Az F-Secure egy újabb kémprogramkeresővel is bővítette az F-Secure Internet Security 2007 szoftvert, amely nagyobb hatásfokkal észleli és hatékonyabban távolítja el a felismert spyware-eket. A továbbfejlesztett tartalomszűrésnek köszönhetően a csomag ún. gyermekzár programmal is rendelkezik, amellyel megvédhetők a kiskorú és tizenéves gyerekek a nem nekik való internetes tartalmaktól. Az internet-hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható az elérni nem kívánt tartalom. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.

Az új változat figyeli a webes forgalmat is, így a honlapokba, képekbe ágyazott kártékony programokat is kiszűri. A gyártó szerint mindezek mellett hatékonyabb lett a rootkitek, a spamek és az adathalász e-mailek elleni védelem is; továbbfejlesztették az adatbázis-frissítést, amely a sávszélességgel takarékosan bánik; és maga a szoftver is kevesebb rendszererőforrást igényel, mint elődei.

Az F-Secure Internet Security 2007 már megvásárolható a vállalat online áruházában, október 23-tól pedig az üzletekben is megjelenik. Az érvényes F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező ügyfelek ingyenesen juthatnak hozzá az új változathoz.

Azóta történt

Előzmények