Hirdetés

2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Szép magyar eredmény a Microsoft versenyén

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Microsoft

Az Imagine Cup előszobájának tekinthető Big Idea Challenge-re a fiatal fejlesztők Azure alapú megoldásokkal jelentkezhettek.

Harmadik helyezést ért el a mellrák felismerését segítő fejlesztésével a rientiQ Biotechnologies csapata a Microsoft Imagine Cup részeként meghirdetett Big Idea Challenge nevű megmérettetésén. A bronzéremmel ezer dollár jutalom jár a magyar diákoknak, amit ötletük továbbfejlesztésére fordíthatnak.

Hirdetés

Évente mintegy 240 ezer nőt diagnosztizálnak mellrákos megbetegedéssel csak az Egyesült Államokban, ez a szám pedig idén akár 266 ezerre is rúghat. A betegek közül átlagosan 40 ezer nő veszíti életét a kór elleni küzdelemben. A megbetegedések közel 10%-a genetikai eredetű és a megfelelő egészségügyi eljárásokkal akár egészen korai fázisban kimutatható[1] – a korai diagnózis pedig kulcsa a sikeres gyógyító terápiának.

A rientiQ e téren a nyújt forradalmi megoldást: felismeri a mellrák kifejlődésének lehetőségét fiatal felnőtt nők esetében. A nők egyik legveszélyesebb betegségének felismerését génszakaszok elemzésére alapozzák, a fejlesztés különlegességét pedig a gépi tanulás adja, mely segítségével az alkalmazás minden egyes eset elemzésével fejlődik, tovább növelve a kialakuló kór felismerésének esélyét.

Az Imagine Cup előszobájának tekinthető Big Idea Challenge-re a fiatal fejlesztők Azure alapú megoldásokkal jelentkezhettek: a versenyzők 21 százaléka a gépi tanulásra és a mesterséges intelligencia használatára összpontosított, 12 százalék pedig a kognitív szolgáltatások előnyeire épített.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.