Frissítve: Bitcoin bányászt is telepít a legújabb uTorrent kliens

Azok, akik a legújabb, tegnap megjelent uTorrent frissítést telepítették, némi gyengülést tapasztalhattak a számítógépük teljesítményében. Ennek legfőbb oka az, hogy a legújabb verzióval az EpicScale nevű szoftver is települ, ez pedig egy bitcoin-bányász program, ami a számítógép processzorát terheli.

A felháborodott felhasználók egyelőre még nincsenek túl sokan, egyelőre keveseknek tűnt fel a turpisság. Az uTorrent fejlesztői azzal védekeznek, hogy remek bevételi forrást jelent ez a megoldás, ezzel pedig továbbra is képesek lesznek kiállni a jó ügyért. A témával kapcsolatban az is kiderült, hogy az EpicScale a CPU erőforrásra támaszkodva további projekteket tervez, ezek különböző tudományos munkákat támogathatnak majd, melyek nagy számítási teljesítményt igényelnek.

Bekerült az Opt-in
FRISSÍTÉS: Bekerült az Opt-in [+]

Akadnak, akik már most lecserélték a közkedvelt klienst valamelyik másik alternatívára, mások pedig egyszerűen törlik az EpicScale szoftverét. Ezt akár a programok hozzáadása/törlése szekcióból is megtehetik, a bányászprogram alkotói szerint a törlés után a regisztrációs adatbázisban maradó bejegyzés (ami egy egyszerű UUID, azaz egyedi felhasználói azonosító) kizárólag azért kell, hogy a jövőben (például a következő frissítések során) a szoftver onnan folytathassa a munkát, ahol az eltávolításkor abbahagyta.

A dolog nem váltott volna ki ekkora ellenállást a felhasználókból, ha az EpicScale szoftvere ugyanúgy működne, mint a többi, az uTorrent ingyenes verziójához kapcsolt szolgáltatás. Csakhogy hiába nem kéri a felhasználó az egyéb programok telepítését, az EpicScale ennek ellenére települ, ráadásul erre vonatkozóan semmilyen információval nem szolgál a telepítővarázsló.

Frissítés: a telepítési lépések közé bekerült az EpicScale esetén is az opt-in lehetőség, egyúttal a kliens fórumáról eltávolították az ezzel kapcsolatban indult beszélgetést.

Azóta történt

Előzmények