Bennfentes kereskedelemmel vádolják egy nagy kriptotőzsde korábbi menedzserét

Az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálatot indított a Coinbase kriptotőzsdével szemben, de a cég számára egy bennfentes kereskedési ügy is igen kellemetlen.

A Bloomberg forrásai szerint az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálatot kezdett a Coinbase kriptotőzsde ellen, mert az valószínűleg digitális eszközök kereskedését tette lehetővé az amerikai fogyasztók számára olyan esetekben is, amikor azokat értékpapírként kellett volna regisztrálni.

Ilyesmivel a Coinbase nem foglalkozik, de közölték, hogy szigorú eljárásaik vannak, a hatóságokkal pedig együttműködnek. Állítólag a hatóság azóta vált igen kritikussá, hogy a kirptoplatform egyre csak növelte a kereskedhető tokenek számát.

A Coinbase számára pedig különösen kellemetlen, hogy elsők között nyomoztak utánuk a szektorban bennfentes kereskedelem kapcsán is. Az amerikai hatóságok Ishan Wahit, a Coinbase korábbi termékmenedzserét vádolják bizalmas információk megosztásával a bejelentések előtti időszakokban.

A vád szerint az illető testvére és barátai jelentős profitért cserébe adtak el ilyen információk alapján kriptoeszközöket, amelyek (25) közül többet (9) értékpapírként kellett volna használni.

Azóta történt

Előzmények