Szeptember 12. lehet az új iPhone napja

A szokásosnál is lázasabb várakozás előzi meg az új iPhone várható megjelenését. Ha létezne olyan kategória a Guinness-rekordok könyvében, hogy „az okostelefon, amelyről a legtöbb pletyka és találgatás jelent meg”, kétségkívül ez a modell lenne a világcsúcstartó. Az Apple vezetői nemrég a szűnni nem akaró szóbeszédet és az azok által felerősített fogyasztói várakozást is okolták azért, hogy a harmadik üzleti negyedévben a kurrens generációból, az iPhone 4S-ből a tervezettnél jóval kevesebb fogyott.

A héten ismét új sejtések láttak napvilágot: tegnap több forrás – köztük a Reuters anonimitást kérő informátora – is megerősítette azt az elsőként az iMore híroldalon publikált értesülést, mely szerint az Apple szeptember 12-ére tervezi az új iPhone bemutatóját. A termék – korántsem biztos, hogy iPhone 5 néven – kilenc nap múlva, szeptember 21-től lesz megvásárolható. A lap forrása szerint szeptember 12-én számos más készüléket is leleplez a gyártó, többek között a 7 colos kijelzővel érkező iPad minit és az új iPod nanót is. Az Apple terveivel kapcsolatban általában jól értesült All Things D blog is úgy hallotta, hogy „nagy őszi termékfrissítésre” készül a cég.

A bejelentés várható dátuma mellett néhány olyan termékfotó is felkerült az internetre, amely állítólag az új készüléket ábrázolja. Ezeket egy telefonszervizeléssel foglalkozó japán oldal készítette a kínai alkatrész-beállítóktól kiszivárgott részegységek összerakását követően: tehát a fotókon nem egy működő modell látható, csupán az új iPhone üres készülékháza.

A felvételek a szakblogok szerint több pletykált újítást is igazolnak. Ilyen például a módosított, 30 helyett 19 tűs csatlakozó, a nagyobb, 4 hüvelyk átmérőjű kijelző és az áthelyezett fülhallgatódugó. A leírásból kiderül, hogy valamelyest áttervezték az előlapon található egyetlen gombot, a home buttont is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények