YouTube stream? A Google animgifben válaszol

A Daily Dot cikkezett délelőtt arról, hogy a YouTube újra célbaveszi az online streaminget. Tavaly már egyszer megpróbálták a legegyszerűbbnek tűnő módon, fel akarták vásárolni a Twitch szolgáltatását, de nem jártak sikerrel. Mivel a Google videószolgáltatása még mindig csak viszi a pénzt, tavaly elindították a YouTube Music Key-t, amivel reklámmentességet, speciális tartalmakat és mobiltelefonos használat esetén a háttérben történő futást is engedélyezik, egyelőre az Amerikai Egyesült Államok területén.

Korábban már próbálkoztak élő adásokkal, de eddig nem sikerült komolyabb figyelmet elérniük. A Daily Dot belsős forrásokra hivatkozva azt írja, 50 új szakember érkezett a YouTube csapatához, akik streamben erősek. Mivel ennél sokkal többet nem sikerült kideríteniük, levelet küldtek a vállalatnak, amire legnagyobb meglepetésükre nem azt a választ kapták hogy „no comment”, hanem ezt:

Mivel a Wired nem hitte el, hogy komolyan így reagált a Google a megkeresésre, ők is írtak nekik, abban a reményben, hogy egy Stephen Colbert animációt kapnak majd, de nem így lett. Nekik ezt válaszolta a képviselet arra a kérdésre, hogy tényleg GIF-ben kommunikálnak-e:

Állítják, hogy egy kép többet mond ezer szónál, az mindenesetre biztos, hogy a pletykáról amúgy nem számoltunk volna be, azonban ezekkel a helyes mozgóképekkel már megütötte az ingerküszöbünket a történet. Véleményünk szerint a legnagyobb kérdés mégis inkább az, hogy sikeres lehet-e valaha a YouTube streaming szolgáltatása. Mit gondoltok?

Azóta történt

Előzmények

  • A YouTube még mindig csak viszi a pénzt

    Hiába a legnagyobbak a szegmensben, a Google kilenc év alatt legfeljebb nullszaldósra tudta kihozni a videómegosztót, és lassan elfogy a türelem.

  • Megbánták a spanyolok, hogy elűzték a Google-t

    Alig pár nappal azután, hogy a Google bezárta Hírek szolgáltatását Spanyolországban és befejezte a spanyol lapok szemléjét, a hangulat megváltozott.