Mindent a YouTube-ról magyarul

A Filmtrack Productions Kft. által indított tubenews.hu beköszöntőjében azzal indokolják az oldal indítását, hogy ma már itthon is vannak olyan tizenéves YouTube-videósok, akik milliós nagyságrendű heti nézettséget produkál a videóikkal, mégsem olvashatunk róluk szinte egyetlen médiumban sem. Ezt a piaci rést igyekszik az új portál kitölteni.

Pár éve talán még szubkultúrának lehetett tekinteni a YouTube-ra feltöltő „videóbloggerek” ténykedését – írják –, de ma már biztosan nem lehet ennyivel elintézni a fiatalok körében elképesztő gyorsasággal terjedő YouTube-videós kultúrát. Van olyan tizenhét éves székesfehérvári fiú, aki a saját szobájából szórakoztatja egyre növekvő rajongói táborát, és hétről hétre több mint egymilliós nézettséget produkál a csatornája. A legnépszerűbb magyar YouTube-csatornák nézettsége ma már bármelyik nagyobb kábeltévé főműsoridős nézettségével is felveszi a versenyt.

Tubenews.hu

A TubeNews.hu célja, hogy bemutassa a legsikeresebb magyar YouTube-videósokat, de ugyanakkor teret adjon feltörekvő és tehetséges kezdőknek is, akik a jövő sztárjai lehetnek itthon. Az oldalon hetente frissülő nézettségi toplisták, rendszeresen jelentkező csatorna-bemutató interjúk, galériák és hírek segítségével lehet nyomon követni a legaktuálisabb YouTube trendeket itthonról és  a nagyvilágból.

Azóta történt

Előzmények