A T-Online is benyomul a Hungarotel körzeteibe

A salgótarjáni, békéscsabai, orosházi, pápai és sárvári primer körzetekben korábban kizárólag a helyi koncessziós szolgáltató Hungarotel kínált ADSL-alapú internet-hozzáférést. A hónap elején beszámoltunk róla, hogy hosszú idő után megnyílt a piac, és egyre több rivális jelenik meg a Hungarotel-területeken.

Az Enternet után a Vivanet december 15-én kezdte meg ADSL csomagjai értékesítését. A bevezető akcióban az új ügyfelek az előfizetés első hónapjában mentesülnek a havi díj fizetése alól, és wireless routert is kapnak ajándékba. (A Vivanet közleményében hangsúlyozza, hogy szünetmentes szolgáltatóválasztással átigazoló ügyfeleknek is jár a kedvezmény.) A szolgáltató többféle csomagot kínál: a Családi csomag 512 kbit, 1, 2 vagy 3 Mbit sebességű változatban fizethető elő, az EXTRAdsl és Irodai szolgáltatások pedig 1, 2, 3 vagy 4 Mbites letöltési sebességgel választhatók.

Mint ma kiderült: a T-Online sem akar kimaradni e piacról. A szolgáltató ma jelentette be, hogy sikerült megállapodást kötnie a Hungarotellel, és várhatóan 2006 februárjától kezdi el kínálni ADSL-csomagjait a 32-es, 66-os, 68-as, 89-es és 95-ös primer körzetekben. Ezzel Magyarország legnagyobb internetvállalatának széles sávú kínálata – négy körzet kivételével – a teljes országban előfizethető.

A jelenlegi ajánlatok alapján elmondható, hogy a Hungarotel-területeken élő ADSL-előfizetőknek átlagosan bruttó 2-3 ezer forinttal kell többet fizetnie havonta, mint ha egy hasonló csomagot például a T-Com szolgáltatási területén vásároltak volna.

Azóta történt

Előzmények