Bemutató: Norton Internet Security 2013

Több funkció az eszköztárban és Identity Safe

Közösségi funkcióval bővült a Norton Toolbar

A Facebook már a Norton-eszköztáron is ott van. A látszat egy picit csal, mert tény, hogy a Facebook ikonja van ott, de ha rákattintunk, akkor számos más cég emblémája is megjelenik. Eleinte ráadásul nem is volt eltüntethető az eszköztárról – pedig voltak, akik igényelték ennek lehetőségét –, azonban a 20.2.1-es verziótól kezdődően, akit zavar, bármikor kikapcsolhatja. A magam részéről én úgy vagyok vele, hogy mivel maga az eszköztár egy teljes sort elfoglal szélességében a képernyőn, hadd legyen rajta minél több gomb és funkció. Ha visszatekintünk pár évvel ezelőttre, igencsak kongott az ürességtől ez a beépülő csík, a kétharmada még most is üres.

Norton
A Norton Internet Security (20.3) eszköztára Windows 8-on futó Internet Explorer 10 alatt

A Norton eszköztára korábban 64 bites böngészők esetében egyszerűen nem indult el, nem támogatta őket. A Microsoft azonban annak tudatában, hogy már 64 bites Flash és Java is van évek óta a böngészőjéhez, a Windows 8 operációs rendszereken futó Internet Explorer 10-es böngészője esetében egy eddig a cég történetében példátlan megoldást dolgozott ki: a böngészőnek nincs külön 32 és 64 bites változata, 64 bites operációs rendszereken egy hibrid Explorer indul el, mely tökéletesen futtatja az eredetileg 32 bites beépülőket is.

Felhőbe költözött az Identity Safe

Norton
IDS beállítási varázsló

Alapos renováláson van túl az Identity Safe is, mely tárként lett magyarra fordítva. A legfontosabb változás, hogy lokális helyett felhőalapú szolgáltatásként működik a továbbiakban. Elméletileg a Symantec átvezetés nélkül oldotta meg a váltást, tehát nincs lehetőség 2013-as Norton-termékek esetében lokális fiók használatára, de egy kiskapu mégis van. Ha valaki elsőként 2012-es verziót installál, ott létrehoz egy helyi profilt, majd feltelepíti erre az új verziót.

Norton
Két dolog fontos…

Másik része a dolognak, hogy a felhőbe költöztetett profilról is készíthetünk a merevlemezre biztonsági másolatot.

Norton
Automatikusan kategorizál is

Hasznos figyelmesség, hogy alapértelmezés szerint az Identity Safe-be mentett adatainkat nem szükséges nekünk mappákba rendezni, megteszi helyettünk ő, és a mappanevek a telepített verzióval megegyező nevűek is lesznek. Azonban két apróság itt is van. Az egyik, hogy ezt az automatikus kategorizálást ki is lehet kapcsolni ugyan, de ekkor a már bekategorizált bejelentkezési adatok a mi utólagos rendezői munkánkra fognak várni. A másik dolog pedig, hogy sok esetben elég érdekes módon történik a mappanév megválasztása. Például az olyan multifunkcionális oldalak, amelyek egyszerre híroldalak, fórumok, és webáruházak is, nem biztos, hogy olyan mappába kerülnek, melyekbe mi magunk is tennénk őket. Vagy például a fentebbi képen látható Vita és online interakció nevének én inkább azt adtam volna, hogy Fórum. Az pedig külön bónusz, hogy olyan oldalt is bepakolt oda, aminek nagyjából köze sem volt a témához.

Norton
Itt kapcsolhatjuk ki és be

Van az IDS-nek egy olyan bosszantó hibája is, hogy néha elfelejti az adatokat, illetve helytelenül szinkronizálja a vásárolt licenchez aktivált gépek között. Ilyenkor jó, ha van egy lokális biztonsági mentésünk, és kisegítjük vele.

Norton
Amikor megáll a tudomány…

Ám ha be sem tudunk jelentkezni, akkor a biztonsági mentés visszaállítására sincs lehetőségünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények