Bemutató: Norton Internet Security 2013

A beállítások áttekintése II.

A következő lényegesen változás felfedezéséig kicsit ugranunk kell…

Norton
Beállítások – Internet – Böngészés

A Visszaélés Insight, más néven Scam Insight, a személyes adatok csalóktól való megvédésére szolgál ekképpen:

„A Scam Insight azonosítja az érzékeny személyes információkat kérő weboldalakat, amelyek nem rendelkeznek a jogosultságukat bizonyító jellemzőkkel. Megakadályozza, hogy érzékeny adatait (pl. TAJ-szám vagy hitelkártya-információk) jóhiszeműen megadja a csalási szándékkal készített weboldalakon. A fenyegetések elismertségen alapuló észlelése segítségével deríti fel a gyanús vagy sérülékeny fájlokat. Főként az olyan weboldalakat figyeli, amelyek személyes adatok megadását kérik Öntől.

A Scam Insight elismertségen alapuló értékelést készít minden egyes internetes weboldalról egyrészt a több millió Norton-ügyfél által gyűjtött adatok, másrészt a weboldalnak az interneten elért hozzávetőleges ’életkora’ alapján. Ezzel a funkcióval biztos lehet abban, hogy a megadott adatok ahhoz a céghez kerülnek, amelynek szánta azokat. A webhelyhackerek gyakran megtévesztő webhelyekkel imitálják a webhelyeket. Például nemrégiben elterjedtek az imitált internetes áruházak, amelyek weboldalai érzékeny információkat gyűjtenek be a felhasználótól.

A Scam Insight funkciót a Beállítások ablak Biztonságos böngészés részének Scam Insight opciójával tudja be-, illetve kikapcsolni. A Biztonságos böngészés szakasz a Web lapon található.

A Norton Safe Web-funkciók kikapcsolásakor a Scam Insight funkció is automatikusan kikapcsolódik.

A weboldal helytelen értékelésének jelentéséhez használja a Probléma jelentése opciót a blokkolt weboldalon. A Continue to site (Továbblépés az oldalra) hivatkozásra kattintva megtekintheti a weboldalt, megadhatja személyes adatait, és folytathatja a böngészést.

A Scam Insight információkat nyújt a weboldalnak a Norton Community közösségen belüli népszerűségéről (pl. No Users [Egyetlen felhasználó sem], illetve Few Users [Kevés felhasználó], valamint a weboldalnak az interneten elért hozzávetőleges ’életkoráról’ (pl. Very New [Nagyon új] vagy New [Új] ).„

Norton
Beállítások – Általános – Norton Feladatok

Évek óta probléma, hogy bár elviekben a tétlenségi optimalizáció SSD-s rendszereken automatikusan kikapcsolásra kerülne, ez a valóságban még sem szokott megtörténni. Elképzelhető, hogy teljes mértékben SSD-s rendszeren működik, de nálam hibrid system van, így manuálisan kapcsolom ki, mondhatni a telepítés utáni első konfigurációs lépések egyikeként.

Norton
Beállítások – Általános – További beállítások

A távoli felügyelet a Norton Studión és a Norton Managementen keresztül teszi lehetővé a Norton-termékek messziről való kezelését. A Norton Studio csak Windows 8-on érhető el, de több korábbi rendszert futtató számítógépnél sincs akadálya a dolognak, mert a Norton Management azokon is elérhető.

A Norton Family viszont sajnos – bár nagyon hasznos lenne – ragaszkodik a 18 év alatti életkorhoz a szűrést bevezetni készülő fiókok esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények