Kivonult az Uber, madárdrónt fogtak, nem vásárolnak a felhasználók

Megy az Uber, gyilkolnak a robotok, lesz adatpajzs

Tíz évre is rács mögé kerülhetnek azok az angolok, akik nagy mértékben járulnak hozzá a jogvédett anyagok engedély nélküli terjesztését, ha a helyi jogvédő szervezet szándéka szerint módosítják a szabályozást a szigetországban.

Ennél sokkal rosszabbul járhatnak azok, akik hatósági személyekre támadnak - az Egyesült Államokban a rendőrség egy robottal közelítette meg a négy rendőr meggyilkolásával gyanúsítottat, mivel tárgyalni nem lehetett vele, csak lövöldözött. A kerekes szerkezet az öngyilkos merénylőkhöz hasonlóan, bombával szerelve végzett a férfival.

Trójai faló volt
Trójai faló volt (forrás: Robottal likvidáltak merénylőt a rendőrök) [+]

A héten egy buckarobot is emberben okozott károkat, a bűnmegelőző gép elütött egy másfél éves gyereket, majd áthajtott a lábán és vissza sem nézve elsietett.

A Kaspersky Lab kutatása szerint az ipari vezérlőrendszerek biztonságára sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani, 3,3 százalékuk kritikus sebezhetőséget tartalmaz, de jelentős részükben találni biztonsági réseket. Főleg úgy, hogy a SentinelOne új ipari malware-t fedezett fel.

Elfogadta az Európai Bizottság (EB) az adatvédelmi pajzs felállításának tervét az EU és az USA között, miután a korábbi egyezményeket nem sikerült maradéktalanul betartani. A jogvédők nem elégedettek. Közben megindult a vizsgálat a Google hirdetési gyakorlata és az uniós jogszabályok összeférhetőségének tisztázására.

Húsz évnél is tovább bírta a Sega Saturn, a napokban sikerült csak feltörni a retro konzol védelmét, amire nem a jogsértések támogatása miatt, hanem a házibarkács megkönnyítése érdekében került sor. Így már USB-ről is futtathatók rajta a saját készítésű játékok, illetve egyéb programok, nem kell mindent CD-re írni.

A 32 csatornás hangzás motiválta
A 32 csatornás hangzás motiválta (forrás: Feltörték a Sega Saturn védelmét) [+]

Az Uber bejelentette, hogy kivonul Magyarországról. Aznap, mikor a személyszállítási szolgáltatásokra vonatkozó törvénymódosítás életbe lép, az amerikai startup bizonytalan időre felfüggeszti hazai működését. Lehet, hogy az e-mail, vagy a Pokémon Go lesz a következő?

A MinDig TV július 15-én pénteken elindította az M5 HD tesztsugárzását és augusztustól módosul a csatornakínálat, illetve a programhelyek is változnak. Ha valaki nem tudja biztosan, van-e joga csak úgy változtatni a kínálaton, illetve pakolgatni ide-oda a csatornákat a szolgáltatónak, nyilván nem olvasta el az általános szerződési feltételeket. Nincs ezen semmi meglepő, az emberek háromnegyede fogadja el ezeket megismerés nélkül.

Csillag vagy fecske? Ez bizony drón
Csillag vagy fecske? Ez bizony drón (forrás: Madárnak hitték, de egy drón volt) [+]

A napokban kapta fel a szomáliai sajtó egy madárnak álcázott drón fotóit, melyek még május elsején készültek. A helyi média szerint a Szomáliai Hírszerzési és Biztonsági Ügynökség eszköze látható a képeken.

Hónapok óta egyre többször hangzik el, hogy rengeteg informatikai állás betöltetlen Magyarországon. Egy fejvadász most elmagyarázta, milyen okok állnak a jelenség mögött, és egyáltalán mit is jelentenek a számok.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!