Ilyen lesz az okosórás Android

Új irányok

A legtöbb esetben függőleges irányban húzgálhatjuk majd az ujjunkat az óránk számlapján, ezzel váltva a különböző értesítések között, míg a vízszintes irányba történő csúsztatással az adott üzenet egyéb részleteit tekinthetjük majd meg. Legalábbis a Google alkalmazásai így működnek majd, bár a fejlesztői változat még jelentősen módosulhat is, hívták fel a figyelmet a fejlesztőknek szánt információbázis több pontján. Ennél azért tovább kell majd gondolniuk a programozóknak és dizájnereknek, hogyan lehetne ezek között a keretek között izgalmas és előremutató alkalmazáskiegészítőket írni.

A Google is érzi, hogy ez az UI másféle irányítást feltételez mint a telefonok vagy a táblagépek esetében, így igyekeztek minden szükséges információt megadni a gördülékeny átálláshoz. A fejlesztők számára kifejezetten jó hír, hogy az üzenetek könnyedén csoportosíthatóak lesznek, remélhetőleg ez segít abban, hogy átlátható maradjon a felület aktív használat mellett is. A legfőbb irányítási forma persze hangunkra épít. Meg kell hagyni, azért valószínűleg el kell telnie egy kis időnek, hogy ne nézzenek az emberre furcsán a metrón, ha megkérdezi az órájától, hogy milyen büntetésre számíthat, aki külön engedély nélkül készít fényképet közterületen. De ehhez a fejlesztői csomagban minden fontos kellék elérhető, részletesen elmagyarázva a rendszer által ismert hangutasításokat is. Ha a fejlesztők okosan használják ki ezeket a funkciókat, gyorsan és egyszerűen válaszolhatunk az érkező üzenetekre. A Google példájában öt beépített automatikus választ kezel a rendszer maximum (valószínűleg ennyit lehet olvashatóan megjeleníteni az apró kijelzőkön).

LG G Watch
LG G Watch

A Google úgy készül, hogy a Weart futtató eszközök adott szituációban, minél kevesebb interakcióval minél hasznosabb és aktuálisabb információt közölnek majd a fejlesztők segítségével. A fejlesztői dokumentáció számos olyan praktikát tartalmaz, amitől az elkészült alkalmazások tényleg használhatóak lehetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Sony egyelőre nem vált Android Wearre

    A japán gyártó inkább marad saját, Android alapú operációs rendszerénél, amit a SmartWatch és SmartWatch 2 esetében is használt.

  • Nem használják viselhető eszközeiket az amerikaiak

    Tízből öt okosóra a fiókban pihen. Az amerikaiak megveszik, aztán nem használják ezeket. Sokan már az első hat hónapban leszoknak a használatukról. Mégsem jött el az ideje ezeknek az eszközöknek?

  • Mobiltelefonon nem hiányzik a Start menü

    A Chrome Remote Desktopnak köszönhetően azok is nyomkodhatják a Microsoft csempéit, akiknek érintőképernyős monitoruk nincs, de androidos okostelefonjuk vagy táblagépük igen.

Előzmények