Hirdetés

Már a magyar fejlesztők is kereshetnek pénzt az androidos piactéren

A Google magyar képviselete a múlt hét végén jelentette be, hogy már Magyarországon is elérhető az Androidra fejlesztők számára, hogy fizetős alkalmazásokat publikáljanak, és így jussanak bevételhez a Google Playre feltöltött játékaikkal és alkalmazásaikkal – ezzel pedig több mint 130 országból várhatnak bevételt.

Hirdetés

Ehhez a magyar Android-fejlesztőknek csupán annyit kell tenniük, hogy bejelentkeznek saját Feljesztői Konzol felületükre, és létrehoznak egy Google Wallet Merchant fiókot.

Arra is lehetőség van, hogy az eddig ingyenesen letölthető applikációkat fizetőssé tegyék: megadhatnak egyszeri árat, vagy előfizetéshez köthetik azok használatát.

Új alkalmazások publikálása esetén ingyenes, egyszeri árú vagy előfizetéses értékesítés közül választhatnak a fejlesztők.

Azóta történt

  • 350 főt vesz fel itthon az EPAM Systems

    Jelentősen növeli magyarországi munkatársainak számát az idei évben az EPAM Systems. A szoftverfejlesztési megoldásokat biztosító vállalat az informatikai outsourcing (ITO) piac növekedését követve bővíti három magyarországi irodáját.

  • A menő androidos alkalmazások fele megbukott

    A Codenomicon vizsgálata szerint számtalan örökölt hiba fut végig az alkalmazásokon. Ezek egy része szándékos, hogy a fejlesztők adatokat juttassanak el a hirdetőknek.

Előzmények