Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    válasz ubussd #38101 üzenetére

    Ennek én is utána olvastam...
    Partícionáláskor lehet MiB-re vagy Cylinderre illeszteni a partíciók határát. SSD-nél olvasófejek ritkán vannak, mivel nincsenek. Ebből adódik, hogy bátran MiB-re illeszd, max lesz a partíciók határán pár mega felhasználatlan terület, ami SSD-nél nem akkora baj. Már HDD-nél sem lényeg aCylinderre illesztés.
    Filerendszernek ext4, magy kikapcsolni a naplózást. nekem van vmi swap a HDD-n, de ez is be van állítva, hogy ramban hozzon létre tempfs-t, amennyi éppen kell. Néhány leírás fix méretekkel operál, de hasznosabb, ha dinamikus, így ramként rendelkezésre áll, amikor nem kell a swap. Mondjuk azt a részét nem értettem, hogy ha akor kellene a swap, amikor elfogy a ram, akkor a dinamikus ramdrive hogyan növeli meg a méretét, de azt mondják így van jól. :)
    Logokat ki kell kapcsolni, vagy ramba íratni. Kis fileméret, de sok mozgással jár.
    Keress rá az Ubuntu SSD optimalization-ra, sok tippet olvashatsz.

    Másik dolog, hogy -ha elegendő üres hely van SSD-n - nem is igazán kell optimalizálni. Bizony. Ha van elég ramod, alig swappol. A naplózás és a logok, tempek egész nap futhatnak, az SSD jó eséllyel megéri akkor is a 10 évet... És hol lesz ez már akkor?
    Persze én is kapcsolgattam, mert tegyük meg amit lehet, ne utólag fájjon a fejem. Segítettem-e? ;)

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Aktív témák