Aktív témák

  • floatr

    veterán

    válasz ntomka #36631 üzenetére

    Minden bővítmény esetében a környezetnek fel kell szippantania egy library-csomagot. Ez vagy egy osztott közös, vagy egy interpreter. Amikor scripteket tölt be, minden egyes alkalommal berántja hozzá a runtime egy részét -- ez lassú szemben a natív szutykokkal. Amikor beolvassa a scripteket, és végrehajtja az event bindingokat, onnantól kezdve az esetek nagy százalékában hullamindegy, hogy milyen százalékos plusz teljesítménnyel bír az egyik script motor a másikkal szemben, mert gyakorlatilag 1-2 lépésen belül mindig natív hívásokba torkollik a script aktuális sora. Ha megnézed, hogy mennyi időbe telik betölteni egy *monkey-t vagy egy v8-at egy script végrehajtásához, akkor lehet h még lassabb is lesz, mint a python dacára annak, hogy pár script benchmark huszár sokszoros teljesítménykülönbséget mér a js javára, ha a nyers feldolgozási képességekről van szó.

    FYI én a v8 teljesítményének leginkább node.js esetében tudnék örülni, csak az az ökoszisztéma még eléggé foghíjas enterprise szempontból.

    Az meg egy újabb vitát megérne, hogy jelen esetben egy natívan implementált egyszerű layout direkt scriptelése áll szemben egy baromira összetett layout áttételes scriptelésével.

    Nyilván nem akarnék időjárásmodellt futtatni egyikben sem, és atomerőművet sem bíznék egyikre sem.

Aktív témák