Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz upszilon #20788 üzenetére

    1. ma már gyakorlatilag elfelejtheted, csak ha egy kevésbé hozzáértő kér tanácsot hiba javítására, a gyakorlottabb emberkének is sokszor egyszerűbb(!), gyorsabb(!) a megoldást konzolos/terminálos formában megtalálni, esetleg kipróbálni, illetve a terminálban pár parancs beírása általában jóval rövidebb, mint a végigkattintgatás leírása.
    2. a) az amúgy a "felhasználói élmény fokozására" törekvő ms egyrészt a vista bevezetésével együtt hozta be a powershellt, kifejezetten azzal a marketingdumával, hogy a Unix-féle cli windowsos kvázi megfelelője.
    b) a "felhasználói élmény fokozását" a végletekig vinni szándékozó ms termékeiben MÉG MINDIG rengeteg ténylegesen szükséges beállítás registry-turkálással oldható csak meg, érhető el. ez persze, grafikus felületen, de szerintem nem kevésbé ijesztő. vagy pl. olyan beállítások, amit grafikus felületen kellene megoldj, meg is oldható, csak vagy a legvaskosabb windows-telepítősegédlettel kell rendelkezz, vagy a netet kell kutatni.
    tegnap előtt szembesültem azzal, hogy részben miért használ rengeteg windows júzer rg fiókot. sógorasszony vett egy notebookot. előre telepítettek neki XP-t (lényegtelen, hogy miért ezt, én nem szólok bele), természetesen 1 db rg fiókkal. gondoltam, csinálok neki egy korlátozottat is, biztonság végett. így is tettem. újraindítás után finoman leesett állal látom, hogy az rg fiókba jelentkezik be, automatikusan. no, mondom, megnézem a fiókbeállításoknál. őőőőő, semmi lehetőség az automatikus bejelentkezés ki-bekapcsolására. gondolom, jelszó az rg-re, majdcsak lesz valami. nem lett, azaz lett, de ugyan az, mint előbb. először felügyeleti eszközök között matatás,eredménytelenül. nosza, fel a netre, guglizzunk! első találat run>control userpasswords2. de nem ms oldal, így további linkek. először registry-turkálós találatok. de ahhoz inkább nem volt kedvem. valamelyikben a fentebbi leírás, de ez már ms oldal. megcsinálom, működik. ez most komoly, vazze?! miért is? mikor 2001ben már bőven többfelhasználósnak lett készítve az XP. ráadásul a Vezérlőpult>Felhasználói fiókok nem ugyan azokat a beállításokat adja. pedig ez nem sok, csak az az alapvető elvárás lenne, hogy NE CSAK rg fiókot lehessen elérni. és engem az távolról sem érdekel (sem most, a "könnyű"kezelés tárgyalása közben, sem egyébként), hogy ezt a galibát valószínűleg az xp-t telepítő emberke közreműködése okozta. és attól nem volt könnyebb megoldani, vagy nem volt jobb a lelkemnek, mert végig grafikus felületen voltam. sőt, jelen esetben még bosszantóbb is, mert ugyan azt a funkciót miért nem tudom elérni grafikus felületen az egyik oldalról megközelítve, míg a másikról igen. az meg már más kérdés, hogy ez a grafikus felület milyen. konkrétan az eszközkezelő vagy a felügyeleti eszközök windows 3.1-es grafikai színvonalát hozza. olyan ez, mint még az előző rendszerben a hadseregben a karbantartó nap. mikor az autókat vagy (a fegyvereken kívül) az egyéb eszközöket tartottuk karban, a gyors munkavégzés érdekében a rozsdás részekről pl. nem lekapartuk a rozsdát, csiszoltuk, felületkezeltük, stb., hanem lefestettük. jól nézett ki! deeeeeee, tényleg!

Aktív témák