2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#18351) V.Stryker válasza Lenry (#18350) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja ja, nVidia driver van fent. Csak azt néztem,hogy mintha a szükséges teljesítmény függvényében szabályozná a frekijét. Mintha....

Egyébként hogy tudom állítani, hogy mondjuk az ablakok ne ilyen csicsásan nyiljanak meg, hanem simán?

Meg pl firefoxnál olyan érzésem van, mintha el lenne nagyolva minden. Nem lehet összébb szedni a dolgokat?

Segíts magadon, mert az Isten megöregedett!

(#18352) PuMbA

PuMbA
(PH! addikt)

Közel kétszer gyorsabb indulás 9.10-zel : [link]. Majd egyszer jön a stable update-ben is.

[ Szerkesztve ]

(#18353) Nkboy válasza V.Stryker (#18351) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyébként hogy tudom állítani, hogy mondjuk az ablakok ne ilyen csicsásan nyiljanak meg, hanem simán?

Meg pl firefoxnál olyan érzésem van, mintha el lenne nagyolva minden. Nem lehet összébb szedni a dolgokat?

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#18354) Lenry válasza V.Stryker (#18351) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ablakcsicsa: Rendszer - beállítások - megjelenés - vizuális effektusok

a firefox meg a skin miatt néz ki úgy, ahogy. én se szeretem, itt a Vistás skin, tedd fel, jobban fog kinézni :)

NKBoy megoldása a KDE-s, amit én írtam az a Gnome-os. értelemszerűen azt alkalmazd, amit te használsz

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#18355) V.Stryker válasza Nkboy (#18353) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálad valahogy máshogy néznek ki a dolgok ha jól látom?

Egyébként azt hiszem így meg tudom mutatni,hogy mi a probléma szvsz a vga-val. - Itt a kijelző beállításokhoz akartam bemenni, és ezt dobta ki.

[ Szerkesztve ]

(#18356) Lenry válasza V.Stryker (#18355) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mert ő KDE ablakkezelőt használ, te meg Gnome-ot

ezt nekem is kiírta. én Igent nyomtam azóta nem kérdez
használd az NVIDIA vezérlőjét
Rendszer - Adminisztráció - NVIDIA X Server Settings

abban tudsz frekit is állítani, legalábbis gondolom az itt van :)

[ Szerkesztve ]

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#18357) Nkboy válasza V.Stryker (#18355) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Jajj elnézést, azt hittem KDE-t használsz. :)

(#18358) V.Stryker válasza Lenry (#18356) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezen a képen láthatod, hogy ahol nálad a frekik vannak, ott nálam vannak halovány részek. Márpedig elvileg 350-400-on kéne menjen. Ezért gondoltam, hogy valami nem jó a driverrel.

(#18359) rtom válasza Iginotus (#18349) üzenetére

rtom
(senior tag)

Én Virtualbox-ból élő vinyóra a ddrescue segítségével mentettem utoljára, ez ráadásul még az esetleges hibákat is megpróbálja kijavítani. A gddrescue csomagban van benne.

V.Stryker: a legújabb Nvidia linux driver terheléstől függően változtatná a frekit? :F Ez feature, nem bug :Y

[ Szerkesztve ]

(#18360) Lenry válasza V.Stryker (#18358) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az ott a frekilista, és ami épp nem halvány, az az aktuális.
gondolom terhelés alatt automatikusan másik performance level-be vált át

[ Szerkesztve ]

(#18361) Major Major válasza V.Stryker (#18351) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

ha felteszed a compizconfig-settings-manager progit, akkor egyenként tudod kapcsolgatni az effektusokat

firefoxnál én fel szoktam tenni a könyvjelzősávot a menüsáv mellé, az elég sok plusz helyet ad, széles monitoron meg még rengeteg könyvjelző is elfér

Többiek:
találkoztatok ti már olyannal, hogy wifin megy rendesen a net, kábelt bedugva is kap IP-t a gép és látja a helyi hálót, viszont böngészni nem lehet? :F

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18362) V.Stryker válasza Major Major (#18361) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom,hogy fárasztalak benneteket a tudatlanságommal, de ezt : a könyvjelzősávot a menüsáv mellé - hogyan?

(#18363) Lenry válasza V.Stryker (#18362) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jobb klikk a menüsoron (Fájl, Szerkesztés, stb...)
testreszabás, és utána mindent oda húzgálsz, ahova akarsz

[ Szerkesztve ]

(#18364) V.Stryker válasza Lenry (#18363) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:R Ez nekem tök új dolog. :)

(#18365) Major Major válasza Major Major (#18361) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

besz@rás, a firefox beépített google kereső működik, viszont egy oldalt sem hajlandó megynitni
wifin minden működik normálisan
há' noooormális?

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18366) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Megjelent az új ubuntu és gondoltam felrakom a laptopra,de nem tudom melyiket érdemes.
Kubuntu vagy ubuntu és 32 bit vagy 64?4 gb ramom van,de itt nincs olyan probléma,hogy a 32 bitesre tervezett program nem biztos,hogy elindul 64 bites oprendszeren?
Mert raktam már fel 64 bites ubuntut és nem volt az igazi valami miatt.

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey

(#18367) Lenry válasza grabber (#18366) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a 32 bites is fel fogja ismerni és kezelni fogja mind a 4 GB RAModat, úgyhogy nyugodtan rakhatsz fel 32 bitest.

illetve a Debianban a 64 biteshez letölthető egy csomag (ia32-libs a neve) ami biztosítja a 32 bites könyvtárakat, amennyiben egy programnak arra lenne szükség. Ubuntuban ez tudtommal nincs benne, viszont elvileg kompatibilisek egymással
a Debian packagesről letöltheted

(#18368) Brafilus

Brafilus
(újonc)

Üdv!

Olyan probémám lenne, hogy nem hajlandó elindulni az ubuntu linux. 8.04-től 9.10 ig mindet végigpróbáltam natívan és virtual pc-ben is de sehol nem hajlandó elindulni egyik sem.
A 8.04-8.10-es verziók eljutnak a grafikus felületig de ott szétesik az egész. A felbontás vertikálisan megharmadolódik, r,g,b csatornák külön sorba kerülnek és ez a 3 sor alkot(na) egy "rendes" sort.
9.04 fekete kép
9.10: [link]

Suse linux rendesen megy live-cdről (a régi 9 es az új 11.1 elszáll kernel pánikkal mind kde mind gnome alatt akármit állítgatok). Winxp is megy.

Asus P4P800SE
intel prescott 3ghz
nvidia 6600gt agp 128mb
1gb ram

(#18369) V.Stryker

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ma reggeltől Ubuntun dolgoztam végig. :C Köszönöm a segítséget hozzá. :R

Még olyan kérdésem lenne, hogy hálózatra mentjük a dolgainkat és onnan nyitjuk meg, de az openoffice állandóan azzal jön,hogy nem tudja hogy kell megnyitni és előtte töltsem le és majd utána megnyitja. Ezzel valamit lehet kezdeni?

(#18370) TrollBalint válasza Lenry (#18332) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

sikerült megcsinálnom, köszönöm szépen, neked is body007.
Először apt-get-tel akartam megcsinálni, mondom az rövidebb, meg talán egyszerübb is lesz. Hát nem jött össze, elfelejtettem, hogy ilyenkor nincsen netem :) maradt a másik megoldás, de ez most működni látszik, bár azóta még nem indítottam újra :)
Most vettem egy új vinyót, erre akarok (illetve fogok is feltenni egy Windows-t) Szeretnék mellé egy linuxot, méghozzá ubuntut, mekkora particiót szánjak a linuxnak? Illetve hogy tudom megtenni, hogy KDE-m legyen, ne gnome-om?

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#18371) Lenry válasza V.Stryker (#18369) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

végrehajtási jogot kell kérned a hálózati tárolón lévő fájlokra

(#18372) Lenry válasza TrollBalint (#18370) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

úgy, hogy Kubuntu-t töltesz. azon a KDE az alap

nálam 15GB-s partíción is boldog az Ubi, de a /home külön partíción van

(#18373) Major Major válasza Lenry (#18213) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

teganp nem találtam meg, most meg belefutottam
indítsd el a gconf-editort, és desktop/gnome/window_manager/defaultot írd át /usr/bin/compiz-ra
ez a legtisztább megoldás :)

(#18374) TrollBalint válasza Lenry (#18372) üzenetére

TrollBalint
(őstag)

kösz, azt hiszem ez a nekem való :)
a 64bites mennyivel tud többet érdemileg? Látni fogom a sebesség különbséget?

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget: - Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk? - Heeeeeeee.... ?????

(#18375) Laybee

Laybee
(őstag)

Sziasztok! Újra akartam tenni az egész gépet, win7et és az új Ubuntut. Namármost a livecd-n lévő gparted formázott területet nem fogadja el a win7, valami gpt particionálás miatt. Megpróbáltam előbb feltenni a win7et, de amit a telepítéskor adtam meg particiokat, azokat a gparted nem is látja, és mintha nem is lenne rajta win7. Érdekes mód a livecd-n lévő disk utility látja, de azzal nem tudok particót létrehozni extended partició támogatása hiányában. Valaki tudna segíteni?

(#18376) Lenry válasza Major Major (#18373) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszi, de azóta újraraktam :)

TrollBalint: lövésem nincs. a kisebbik gép 32 bites, és így is lassú, a nagyobbikon meg mindig is 64 bites Linux volt, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom

(#18377) floatr

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A /home külön partícióba mozgatását hogyan érdemes elkezdeni anélkül h összekócoljam az aktuális session-t?

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#18378) Speeedfire válasza ngabor2 (#18315) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

apt-get-tel raktam fel a freevo-t ami felrakta a függőségeket is
nem értem mit panaszkodik nekem
az install file-t meg meg sem találom :W

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#18379) Speeedfire válasza Speeedfire (#18378) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egyszerűen nem tudom mit csinálom rosszul
tegnap a friss u-lite-ra felraktam mindent ami kell
samba
rtorrent + rtgui + htacces
ddclient
ftp

működött is

majd a source listbe beraktam a 9.0.4 eléréseit és felraktam a freevot
utána kirakott egy ablakot amiben configoltam
ezután resi majd a fent felsorolt dolgok nem is működtek se a freevo
és ezt írta ki, amit fentebb linkeltem is

nem értem :W

(#18380) ngabor2 válasza Speeedfire (#18379) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

nem követtem, hogy eredetileg melyik verziót tetted fel. de a disztribkeverés az álmoskönyv szerint nem sok jót szokott jelenteni. ha nem a 9.04 van fenn, hanem korábbi, akkor lehet, hogy egy apt-get update és apt-get dist-upgrade páros felteszi a megfelelő verziójú dolgokat.

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#18381) Speeedfire válasza ngabor2 (#18380) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azt tudom h az u-lite az ubuntu 8.04-ra épült
ezesetben csinálok egy upgradet
lesz ami lesz
240 mb az upgrade 9.04-re

[ Szerkesztve ]

(#18382) rtom válasza Speeedfire (#18381) üzenetére

rtom
(senior tag)

Olyan baja is van, hogy nem vagy tagja a freevo csoportnak, egy groups parancssal ki tudod listázni, aztán

usermod -G "group" -a "user"

paranccsal tudod hozzáadni magadat.

(#18383) Laybee válasza Laybee (#18375) üzenetére

Laybee
(őstag)

Ha valakit érdekel a problémám megoldása: GParted LiveCD-vel normálisan lehet particionálni, az Ubuntu és a Win7 telepítőjével nem. Viszlát.

(#18384) v.attis

v.attis
(senior tag)

hdsentinellel nem lehet javítani a szektor hibákat, vagy azokat egyáltalán nem is lehet sehogy?

(#18385) v.attis

v.attis
(senior tag)

Ja, meg az Új ext4 partíciómon még mindíg hiányzik 2,5 Gigabájt. Rejtett fájlokkal sincs több 150 megánál a foglalt hely.

(#18386) V.Stryker válasza Lenry (#18371) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kitől? Csak mert windows alatt ugyanazzel a felhasználónév/jelszóval tudok módosítani vagy bármit csinálni. :U

(#18387) Vladi válasza V.Stryker (#18369) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha letöltöd akkor megnyitja?

Hallgatni Petőfi!

(#18388) V.Stryker válasza Vladi (#18387) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor meg...csak a gond az,hogy hiába módosítom, mert egyszerűen nem hajlandó oda elmenteni ahonnan megnyitottam. Még mentés máskénttal sem.

(#18389) V.Stryker

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Itt találtam ilyen fain témákat. Hogyan lehet telepíteni őket? - Megvan. :D Az ubinak marha jó a támogatása. :) Gugli első találat meghozta gyümölcsét. :R

[ Szerkesztve ]

(#18390) ronson

ronson
(senior tag)

Sziasztok

Fel akarom tenni a 9.10-et, de ami eddig legjobban elriasztott tőle az a fontkészlet.
Át lehet egyszerűen olyanra állítani mint a windows-é?
Mert mást megszokni már nem tudok.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#18391) rtom válasza ronson (#18390) üzenetére

rtom
(senior tag)

Az msttcorefonts csomagot kell telepítened az MS fontkészlethez, vagy felteszed az ubuntu-restricted-extras csomgot, és kapsz még a fontokon kívül sok jót amit valszeg egyébként is feltennél.

(#18392) v.attis

v.attis
(senior tag)

Egy dolog nagyon idegesít az ubuntukban: nincs mindennek mindenhez hazzáférhetősége. Van egy külön partícióm, amin tulajdonképpen dolgozom. Mindent ezen csinálok: mentések, torrentek, videó, fotó szerkesztések, szóval minden. Nos ezt pl nincs mindennek joga írni. Akartam menteni az Operával egy fájlt, de nem tudta. Aztán a mappákat átállítottam, hogy minden és mindenki írhassa és mot jó. De akkor is! Idegesítő! Miért nem lehet a bejelentkezésnél, vagy valamikor az elején mindenhez hozzáférni normálisan? Legalább ezt a partíciót jó lenne feloldani! Van ilyesmire mód?

(#18393) ronson válasza v.attis (#18392) üzenetére

ronson
(senior tag)

Ez mondjuk szerintem is gáz.

Nem lehet valahogy teljesen kiírtani ezt a védelmet.

Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!

(#18394) Nkboy válasza v.attis (#18392) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Talán ez a Linuxnak ez egyik lényege. Nem enged mindenkinek ész nélkül írni olvasni mindent. Ennyi erővel az is idegesítő lehet, hogy miért nem vagy mindjárt root felhasználó.

(#18395) body007 válasza ronson (#18393) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

és v.attis: ezt hívják jogosultság rendszernek. Ez az egyik alapja az unix (linux) rendszereknek. Ezt kikapcsolni nem lehet (vagyis ki lehet, de akkor ott tartanánk mint egy win "biztonságilag"), szóval vagy megszoksz vagy megszöksz :D
De ha érdekel a dolog, kis guglival utána tudtok nézni, pl ;)

[ Szerkesztve ]

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#18396) rtom

rtom
(senior tag)

Most rakok fel vbox-ba egy minimal kerámiás koalát, e17-el akarom tesztelni, az alaprendszer telepítésénél ilyet kérdez: "Beállíthatja saját mappájának titkosítását.bla.bla.szeretné titkosítani a saját mappáját?"

Erről mesélhetne nekem valaki, utólag is beállítható-e, ha igen, akkor hogyan?

(#18397) Vladi válasza rtom (#18396) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ez.

Hallgatni Petőfi!

(#18398) body007 válasza rtom (#18396) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Azt csak minimal vagy alternate telepítésnél ajánlja fel. Annyi biztos, h ha ráengeded a /home-ra, akkor a lementése nem fog menni. Egyszer megszívtam így, feltettem egy minimalt, arra szerettem volna visszatenni a régi /home-om, de olyan jogosultság kavarodás keletkezett, h csak néztem :)
szerk.: Vagyis rosszul mondom. A lementés az még megy is, de a vissza állítás nem igen... :D

[ Szerkesztve ]

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#18399) rtom válasza Vladi (#18397) üzenetére

rtom
(senior tag)

Kösz, ez így első ránézésre hardcore usereknek való, kifejezetten laposra, úgyhogy most kihagyom :DDD

(#18400) Major Major válasza v.attis (#18015) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

na ebbe is belefutottam:
asztali ikonok méretét a nautilus beállításoknál lehet szabályozni
Szerkesztés/Beállítások/Nézet/Ikonnézet beállításai/Alapértelmezett nagyítás

(#18396) rtom
[link]

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.