2013. május 20., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#18601) Zenty válasza kw3v865 (#18586) üzenetére

Zenty
(őstag)

Szerintem, nem a hardver lesz a probléma. Ati pedig, igen bekavarhat.

Egyébként, ha kifejezetten gyors oprendszert szeretnél, akkor érdemes kipróbálni a Xubuntu
Ez teljesen ugyanaz mint az Ubuntu csak Xfce grafikus környezetet használ. A nagyon gyenge gépekhez találták ki ( 256 ram stb), ami nem bírja a Gnome vagy a KDE felületet. De sokan használják azok is, akik erősebb gépel rendelkeznek, mert gyorsabb az Xubuntu felülete. Az új verzió méghozzá elég szép is lett szerintem: [link]

[ Szerkesztve ]

Guild Wars - Zenty a survivor

(#18602) v.attis

v.attis
(senior tag)

Eszméletlen ez a Chromium, még egy böngésző sem hasított így nálam. Viszont nem magyar. Én vagyok bírka, vagy nincs magyarosítása?

(#18603) body007 válasza janos666 (#18599) üzenetére

body007
(őstag)
LOGOUT blog

Én végül nem az alaplapival - AMD SB600 - csináltam, hanem kerítettem egy SATA kártyát aminek van RAID funkiója. Nem mondanám RAID kártyának (az egész egy gyufásdoboz méretű, egy "igazi" RAID kártyán csak a prockó ekkora ::DDD ), de szépen felísmerte a telepítő a tömböt. Az más kérdés, h nem tudtam boot-olhatóvá tenni (a grub nem akart felmenni), ezért fogtam egy pendrive-ot arra megcsináltam a /boot-ot és már örültem is :D Így most emelkedet a gépem biztonsága is -> pen nélkül nehéz rávenni a bootolásra, live cd meg nem látja csak úgy a tömböt. Nem mintha attól tartanék, h valaki felkapja és elszalad a géppel :DDD

* E-cigihez minden nálam! - Aksik, Kazánok, Töltők, Lavatube, Folyadék * Dekorációs/grafikai munkákat vállalok

(#18604) sheratan válasza Auratech (#18597) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért, hogy a driver szar, egyedül a vga gyártót tudod okolni, ugyanis nem a linux fejlesztői írják a vga-hoz a drivereket, hanem ők. ha nem írnak linuxra normális drivert, akkor ez van sajnos...

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#18605) lapa

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem a beépített ati 3450 simán megy két monitoron kiterjesztett asztallal, csak beklikkoltam az ati drivert, aztán sudo aticonfig --initial aztán lecseréltem az xorg.conf-ot a korábban jól összelőttre.

(#18606) floatr válasza lapa (#18605) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És szabad tudni h milyen az a korábban összelőtt xorg.conf? :)

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#18607) PuMbA válasza v.attis (#18602) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Innen leszedve magyar: [link]

(#18608) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Lenne egy lámi kérdésem, kéretik nem megkövezni... :B

HTPC-t építettem ION alapokra. Néhány napja felfigyeltem az XBMC-re, nekem ez tökéletes lenne. Arra gondoltam hogy ledúrom a WIN7-et és megy a helyére az Ubuntu full install (torrent és böngészés miatt) és felteszem rá az XBMC-t.
A HDD jelenleg 2 partícióra van osztva, ha a win7-es C:-re feltenném a Karmik-ot, akkor a fullon levő D:-t, le kell-e mentenem vagy azt érintetlenül lehet hagyni?

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#18609) sheratan válasza rankesz (#18608) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érintetlenül lehet hagyni akár, de szerintem jobban jársz vala, ha nem marad ntfs a fájlrendszer. gyorsabb, csendesebb, isztább és szárazabb érzés :K

(#18610) lapa válasza floatr (#18606) üzenetére

lapa
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

előrebocsájtom, hogy nem értek hozzá, eredetileg az ubuntu "ati bigdesktop" howto alapján csináltam. ha minden igaz ez csak a két képernyős kiterjesztett asztalhoz jó:

# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "Default Screen" 0 0
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "off"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-CRT1"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1280x1024"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "0 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "0-DFP2"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
Option "PreferredMode" "1280x768"
Option "TargetRefresh" "60"
Option "Position" "1280 0"
Option "Rotate" "normal"
Option "Disable" "false"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
Option "DesktopSetup" "horizontal"
Option "Capabilities" "0x00000800"
Option "PairModes" "3200x1024+3200x1024,0x0+0x0"
Option "Monitor-CRT1" "0-CRT1"
Option "Monitor-DFP2" "0-DFP2"
BusID "PCI:1:5:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Virtual 3200 1024
Depth 24
Modes "1280x1024@60"
EndSubSection
EndSection

(#18611) Sir Pocok

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

Upgrade-deltem a rendszeremet a karmic-ra. A kérdésem az lenne, hogy a fájl rendszert, hogy tudnám ext3-ról ext4-re átalakítani, hogy az adataim ne törlődjenek?

Köszi a segítséget.

Óvakodj attól az embertől, aki az álmait nem saját maga, hanem mások legyőzésével kívánja elérni.

(#18612) tomtyi válasza Sir Pocok (#18611) üzenetére

tomtyi
(PH! addikt)

itt le van írva a menete, de az adat nem vesztés SOSEM garantál. ezért kell mindig mentést csinálni a fontos adatokról. mindenféle fájlművelet nélkül is.

[ Szerkesztve ]

Hobbyjúzer vagyok. “People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea...” Bill Gates on Microsoft Windows

(#18613) Sir Pocok válasza tomtyi (#18612) üzenetére

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

Rendben, köszi!

Óvakodj attól az embertől, aki az álmait nem saját maga, hanem mások legyőzésével kívánja elérni.

(#18614) floatr válasza lapa (#18610) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi
Nekem volt korábban nvidiás leírás alapján egy olyan xorg.conf-om, amivel két külön desktop-om volt, és durvára jól nézett ki :) sajna nemtom hova lett

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#18615) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Régebben felraktam az ubuntut a win 7 mellé,de úgy hogy külön particióra.Akkor az volt a gond,hogy valamilyen oknál fogva,nem engedte a az automatikus telepítést(amikor magának választja ki a fájlrendszer méretét stb),így magamnak kellett beállítani.
Most újra szeretném rakni a win7-et és mellé fel szeretném rakni az Ubuntut.

Win7-et dobom fel elsőre,ez egyértelmű,de ha utána megint magamnak kell megszabni a fájlrendszer(vagy mi?)méretét és típusát akkor mit érdemes választani?Pont ezt nem írják egyes tutorialok,hanem csak auto és kész :(((

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey

(#18616) sheratan válasza grabber (#18615) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

neked kell, mert magától csak akkor tudja, ha vagy a legnagyobb összefüggő szabad helyet adod meg a telepítéskor, vagy a teljes vinyót az ubuntu partícionálja. én mondjuk jobban bízom a manuális beállíásban, úgy látni pontosan mit csinál.
az a lényeg, hogy csinálsz egy partíciót, amin ext4 fájlrendszer van, ennek a csatolási pontja legyen "/", és egy akkora swap (elfelejtettem pontosan hogy hívják magyarul) területet, amekkora a memóriád a gépben. aztán ha akarod, akkor lehet a "/home" külön partíción, de nem szükséges.

floatr: ez nem kéne olyan nagy ördöngősség legyen, nem? amikro legutóbb rádugtam egy külső monitort, akkor ki lehetett választani, hoyg az egyik a másik toldása legyen, vagy külön x szerver.

[ Szerkesztve ]

(#18617) grabber válasza sheratan (#18616) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a 3 kell csak?Swap gondolom 4 Gb ramnak már fölösleges?

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey

(#18618) PuMbA válasza grabber (#18617) üzenetére

PuMbA
(PH! addikt)

Már 1GB RAM-nál sem muszáj a swap. Én még ésszerű használat mellett nem tudtam 800MB-nál feljebb tornászni a memória használatot.

[ Szerkesztve ]

(#18619) sheratan válasza grabber (#18617) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem azért kell swap, hanem ha a hibernálást szeretnéd használni, mert az oda menti le. amúgy elég ez, igen. illetve ha nem adsz meg külön "/home" csatolási pontot, akkor azt automatikusan a root partícióra teszi, de ez sem gond persze.

(#18620) kw3v865

kw3v865
(fanatikus tag)

Feltelepítettem a 9.10-es Xubuntut. Tényleg gyorsabb mint az Ubuntu: :)
Azonban a fájlkezelőben nem látom az NTFS-es partíciókat. Hogyan lehetne ezeket megjeleníteni?

(#18621) V.Stryker

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok

Lenne egy progi, ami kellene a melóhoz és találtam linuxos verziót, de a leírás szerint az Ubi 9.04-el kompatibilis. Próbáltam felküzdeni, de sikertelen. Mivel nagyon kezdő vagyok, ez nem biztos,hogy a rendszer vagy a progi hibája, ezért szeretnék megkérni valakit ,hogy kipróbálja. Elküldeném este msn-en ... 40 mega. (Máshol nemigen letölthető)

Eddigi dolgok a progival:

Readme.txt:
[I]Sentry24CMS 2.1 Installation Guide on Linux
===========================================

Supported Linux Distributions
-----------------------------

* Ubuntu 9.04 : x86 / x86_64
* Fedora 11 : x86 / x86_64
* OpenSuSE 11 : x86 / x86_64

Installation
------------

1. Download a compressed package (tar.gz) file from EMSTONE download site.
<http://download.emstone.com/cms/2.1/> Because package file name is
composed of version, release date, CPU architecture and product model like
'cms-2.1-5-20090731-linux-x86-basic.tar.gz', you can choose appropriate one
for your system.

2. Uncompress the downloaded package file with your favorite decompress tools
or enter the text below in the terminal:

$ tar xjf cms-2.1-*.tar.gz

After decompression, INSTALL.txt and install.bin will be extracted.

3. Run the installer program by executing installer by entering the text below
in the terminal:

$ ./install.bin

If you want to install Sentry24CMS on system directory for other users to
execute it, do it as below:

$ sudo ./install.bin

4. Follow the instruction of installer program.[/I]

Ezt követtem és ide jutottam:

[I]vantsa@vantsa-laptop:~$ sudo /home/vantsa/Dokumentumok/pillar/install.bin
[sudo] password for vantsa:
===============================================================================
Sentry24CMS 2.1 Installation
===============================================================================

Please read the license terms and confirm it before installation.

Press Enter key to continue.
head: ”install.bin” nem nyitható meg olvasásra: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár

If you accept the terms of the agreement, enter 'Yes' exactly to continue.
Do you accept the agreement to install Sentry24CMS 2.1? (Yes/No): y

Installation process terminated.[/I]

Igen ám, de aztán indítanám:

vantsa@vantsa-laptop:~$ Sentry24CMS 2.1
Sentry24CMS: command not found
vantsa@vantsa-laptop:~$ cms
No command 'cms' found, did you mean:
Command 'ams' from package 'ams' (universe)
Command 'acms' from package 'acm4' (universe)
Command 'cmp' from package 'diff' (main)
Command 'sms' from package 'sms-pl' (universe)
Command 'lms' from package 'lms' (universe)
Command 'cm' from package 'config-manager' (universe)
Command 'cs' from package 'csound' (universe)
Command 'fms' from package 'openafs-client' (universe)
Command 'mcs' from package 'mono-mcs' (main)
Command 'cas' from package 'amule-adunanza-utils' (universe)
Command 'cas' from package 'amule-utils' (universe)
Command 'cvs' from package 'cvsnt' (universe)
Command 'cvs' from package 'cvs' (main)
Command 'cmus' from package 'cmus' (multiverse)
cms: command not found
vantsa@vantsa-laptop:~$

Ma ezeket egyenként feltelepítettem terminálból, de nem igazán mükszik most sem. :(

Segíts magadon, mert az Isten megöregedett!

(#18622) upszilon válasza sheratan (#18619) üzenetére

upszilon
(őstag)

Ezzel kapcsolatban nekem lenne egy kérésem. Installáltam a 9.10-est egy nagyongyors 4 GB-os pendrájvra kíváncsiságból. Tökéletesen megy rajta. 3.2GB-ot foglalt le magának, a többit hagyta nekem FAT32-ben. Ez így nem is rossz gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy mi van a NAND-flash RAM-ok korlátozott írási számával. Ha ez elkezd nekem oda swappolni, meg indexelgetni, meg naplózgatni, meg a csoda tudja még miket firkálgatni, akkor nem lesz hosszúéletű. Letöröltem róla, de azért a dondolat nem hagy nyugodni. A legjobb lenne egy SIM-kértyára tenni. Miért?, mert azt install és beállítgatás után azt le lehetne zárni. Akkor aztán nem fog nekem oda firkálni. :D Na-persze lehet-hogy működni sem fog. :B

Mi erről a fogós-ravasz kérdéskörről a nagybecsű véleményetek? :F

Javaslom ezt a cikket elolvasni, mielőtt elhamarkodott véleményt adnátok a dologban. A cikkből érdekes számadatok kukucskálnak a hitetlenkedőkre. Egy ilyen kommersz flas egy pozíciója valószínűleg párezer írás után "kipukkad". ...és az a párezer írás nem olyan sok egy firkálgató oprendszer számára...

(#18623) Noddy válasza V.Stryker (#18621) üzenetére

Noddy
(senior tag)

A pillar könyvtárba csomagoltad ki a letöltött tar-t? Én azt látom hibának, hogy nem találja az install.bin-t.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#18624) V.Stryker válasza Noddy (#18623) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen...oda van téve az install.bin és a txt is. :U

(#18625) Sir Pocok

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos a következő gondom:

Adott egy Edimax 3207U típusú print szerver.

9.10 alatt a következő szerint volt az install:

Nyomtató beállítása

Új

Eszköz kiválasztása -> egyéb

Uri: ipp://192.168.2.2:631/p1

Tovább típus kiválasztása és kész.

A teszt oldalt gyönyörűen kinyomtatja, de kiírja, hogy nyomtatási hiba és ez után többet nem tudok nyomtatni.

Megnézem a nyomtató állapotát és azt írja ki, hogy felfüggesztve.

Ez után csak úgy tudok nyomtatni, hogy a saját feladatok közül törlöm az előző feladatot és a nyomtató beállításnál a nyomtatóra jobb katt. és az engedélyezés mellé visszateszem a pipát. De ha megint nyomtatni akarok ezt a játékot újra el kell játszanom.

Valakinek van ötlete, hogy mit tudnék csinálni?

(#18626) Sir Pocok válasza Sir Pocok (#18625) üzenetére

Sir Pocok
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja azt elfelejtettem megírni, hogy a print szerverre egy samsung lézer nyomtató van kötve.

(#18627) rtom válasza V.Stryker (#18624) üzenetére

rtom
(senior tag)

Sztem el kéne navigálni a /home/vantsa/Dokumentumok/pillar/ könyvtárba, és onnan indítani sudo ./install.bin-nel, mivel ez az út valszeg nincs benne a PATH-ban, ha kell az installernek valami, akkor azt az aktuális könyvtárban illetve a PATH-ban keresi - hiába.

(#18628) kw3v865

kw3v865
(fanatikus tag)

Azt hiszem, befejeztem a Linux-szal való ismerkedést. Örökre. Nyitott vagyok az új dolgok iránt, de ez azért már durva... Egyszerűen nem enged be engemet, rendszergazdát ez a **** :W
Majdnem teljesen szűz oprendszerről van szó (Xubuntu 9.10). Csak 1-2 cuccot töltöttem le a Synaptics csomagkezelővel, hogy lássam az NTFS-es partíciókat. Újraindítottam a rendszert, bejelentkeztem, egy pillanatra elsötétül a képernyő, majd újra kéri a jelszót. Nem ír semmi hibaüzenetet.
Próbáltam csökkentett módban, parancssorral, de úgy se enged be. Akkor a Login incorrect hibaüzenetet kapom.

[ Szerkesztve ]

(#18629) janos666

janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha csak a parancssorig jut az 9.10-es ubuntu, mert valamitől bedöglött az ablak és/vagy asztal / VGA driver kezelő, akkor ki tudok itt adni valami olyan parancsot, ami ha kell netről húz le újra mindent, de legyalulja magát clean install állapotba?
Szóval CD nélküli reinstallt akarok, mert nincs nálam a CD, és nem is akarok írni.
Pendriveom esetleg akad. Indítsam arról a telepítőt a parancssorból, az úgy működik, ha csak kicsomagolom rá az ISO tartalmát?

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994 Ph-s apróhirdetés: http://goo.gl/HEhZw | Eladó 2db bontott H7 xenon izzó+traf.

(#18630) Speeedfire válasza Speeedfire (#18513) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vki?

Weblapom http://goo.gl/q0VKN || Linkkatalógusom http://goo.gl/91Qs4

(#18631) sheratan válasza upszilon (#18622) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha nem adsz meg swap partíciót, akkor nem fog sawp területet használni a rendszer. az indexelés alapból ki van kapcsolva a 9.04 véglegestől kezdve, szóval ezek nem használják agyon a kártyát. esetleg konfigurációs fájloknál lehet gond, ha nem írhatóak, de kipróbálni ki lehet éppen. memóriakártyából van olyan, amin van írásvédés kapcsoló.

janos666: simán kimásolva az isoból a fájlokat nem fog menni, mert kell bootloader is, meg mbr is. viszont van pár olyan progi, ami kiteszi neked a pendrive formázása nélkül is az iso tartalmát. például ez, és itt van hozzá pár command line opció.

(#18632) rtom válasza janos666 (#18629) üzenetére

rtom
(senior tag)

ilyet még nem csináltam, de sztem a

sudo apt-get remove --purge ubuntu-desktop

parancs lerántja a beállításokkal együtt a grafikus felületet, aztán

sudo apt-get install ubuntu-desktop

vissza is teszi.

(#18633) upszilon válasza sheratan (#18631) üzenetére

upszilon
(őstag)

Köszi a választ! Azthiszem ki fogom próbálni!

(#18634) Major Major válasza V.Stryker (#18621) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom a többiek miért nem vették eddig észre, mert ordít, de
If you accept the terms of the agreement, enter 'Yes' exactly to continue.
tehát nem y-t, hanem Yes-t kell írni pontosan :D

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18635) rankesz

rankesz
(PH! addikt)

Hello

Szerintetek mi lenne az optimális megoldás TV-re kötött ION HTPC projektben, amin néha menne IM, meg torrentet futtatna? Egy 9.10 full install, és arra az XBMC, vagy xbmc live és arra ha lehet hegeszteni a többi dolog.
Érdemes megvárni szerintetek a 9.10es xbmc-t? vagy ha fullos karmik van fent akkor simán update az új xbmc-re ha kijön?

Linux láma vagyok, de érdekel a dolog, légyszi segítsetek

When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

(#18636) harry válasza kw3v865 (#18628) üzenetére

harry
(PH! kedvence)

Tehát akkor be tud jelentkeztetni, csak kirak egyből? Gondolom nem, ha parancssornál nem enged be... Nem állítottad át esetleg (valahogy) angolra a billt, és zavar be ez?

the weak will fall, the strong remain - no pain, no gain

(#18637) Speeedfire válasza rankesz (#18635) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mi az az IM?

sztem ha letöltöd a sima live verziót az oldalról akkor azis tökéletes lesz és ha kijön az új akkor simán frissíted
vagy esetleg mythbuntu 9.10 azis támogatja a VDPAU-t de akár simán rálehet erre rakni az XBMC-t is
fölösleges a teljes 9.10 rendszert felrakni

(#18638) Vladi válasza Speeedfire (#18630) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem túl alacsony frekvenciát próbál adni neki. Meg be sem bootol ha jól értem.
Várjál megkeresem az összefoglalódat.

Hallgatni Petőfi!

(#18639) Vladi válasza Speeedfire (#18463) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Meglett. :D

"mkv és avc kodolású filmek már szaggatnak,"
Hát valaminek dekódolni kéne őket, de nincs olyan eszközöd ami bírja. Úgyhogy azok szaggatni is fognak.

Szerintem a freevo-val voltál a legközelebb a megoldáshoz. Nem is értem miért nem próbáltad ott beszerezni a függőségeket. Az alatt melyik disztró volt?

Hallgatni Petőfi!

(#18640) kw3v865 válasza harry (#18636) üzenetére

kw3v865
(fanatikus tag)

Igen, be tud jelentkezni, de azonnal kidob (tehát nem az van, mint amikor rosszul írom be a jelszót). Parancssornál azonban a login incorrect üzenetet kapom. A billentyűzet beállításait ellenőriztem, magyar.

[ Szerkesztve ]

(#18641) Speeedfire válasza Vladi (#18639) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ubuntu-lite volt a freevo alatt, de nem akart összejönni
jelenleg most elvagyok a mythbuntu 8.04.1-el minden megy rajta amire nekem szükségem van/lehet
elég durván testreszabható
mellesleg a 9.10-et nem értem friss telepítés végén resi és amit linkeltem youtube-ot az van
viszont ha a 9.04-et frissítem 9.10 akkor jó :DDD
de az már túl nagy falat a gépemnek ezért marad a 8.04.1 mythbuntu
1-2 skin meg plugin kell majd és kész
szóval még mindig a tesztelések vannak
jövő héten lesz meg a rendszer vinyó és a tv-out vga
utána márcsak az lcd kijelző és az infra vevő elkészítése lesz hátra

"mkv és avc kodolású filmek már szaggatnak,"
Hát valaminek dekódolni kéne őket, de nincs olyan eszközöd ami bírja. Úgyhogy azok szaggatni is fognak.

és mégcsak nemis hd film volt hanem csak egy 2 gigás brrip mkv és avc kódolással

amúgy nem tudom miért de nem annyira szép a képe a filmeknek mint az asztali gépemen kmpalyer alatt, pedig a kmpalyer is defaultban megy :U

[ Szerkesztve ]

(#18642) Vladi válasza Speeedfire (#18641) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na hát akkor lényegében összeállít a rendszered. :)
A kijelző az más? Hogy érted, hogy nem elég szép a kép? Kicsit biztos lehet állítani a színarány, meg ilyeneken.

lcd nem lesz gond, infrával elleszel. :D

Hallgatni Petőfi!

(#18643) Speeedfire válasza Vladi (#18642) üzenetére

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát, lényegében igen :)
ua. a kijelző, a kép mintha pixeles lenne, nemtudom h milyen képfeldolgozó algoritmussal dolgozik az mplayer, de számomra kicsit fura
idővel majd csak rájövök mindenre :))
meg az is kicsit gáz egyelőre h a feliratokban lévő ŐŰ meg hasonló betűket hullámosan jeleníti meg

(#18644) V.Stryker válasza Major Major (#18634) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Basszuskulcs. Igazad volt. :R Simán feltette és működik. :DDD Köszönöm. Baze :DD

Még egy gyors kérdés...a tapipadot ki tudom kapcsolni valahol? (Nem tudok gépelni, olyan érzékeny és egyébként is egérrel nyomom.) :U

(#18645) janos666 válasza rtom (#18632) üzenetére

janos666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezeket próbáltam már tegnap, sikertelenül. Unetbootin-windows-377 nevű programmal sikerült bootolható pendriveot gyártatni az ISO alapján.
Toltam róla egy clean installt, és most nem halt meg a 185-ös drivertől, be lehet kapcsolni a GPU gyorsított asztalkezelő effekteket is.
Ha már itt volta, újra kipróbáltam a tavaly ingyen leregelt Crossover-t, és már egész meggyőző, 1680-ban (mert felbontást nem engedett állítani), és minden Low-on, de már egész a játszhatóságot közelítette vele a Counter-Strike: Source, az asztali gépemen már igencsak menne rendesen. (Tavaly még azért masszív diavetítést rendezett itt nekem a játék ezen a laptopon az akkori, talán 6.x-es crossoverrel.)

Monitor, TV, projektor, kamera és nyomtatókalibrálást vállalok. +36 30 577 1994 Ph-s apróhirdetés: http://goo.gl/HEhZw | Eladó 2db bontott H7 xenon izzó+traf.

(#18646) V.Stryker válasza V.Stryker (#18644) üzenetére

V.Stryker
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#18647) ngabor2 válasza V.Stryker (#18646) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Section "InputDevice"

ilyennek illene benne lennie. ha van, de nem ez van benne, akkor csinálj egy újat, amiben benne van az alábbi pár sor is:

Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SHMConfig" "on"
EndSection

utána már a grafikus beállítójában is tudod bűvölni (nevét hirtelen passz, mert lusta vagyok egy apt-cache search synaptics-ot lefuttatni :D)

Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

(#18648) Major Major

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

jó ez a tune2fs, lecsökkentettem az adatpartíciómon a rootnak fenntartott helyet 5%-ról 0.5%-ra, és rögtön felszabadult 40 GB :)

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#18649) Speeedfire

Speeedfire
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

aki használ ddclient-et megtudja mondani nekem h az interface-hez mit írjak ha routeren keresztül érem el a nagyvilágot?

(#18650) sh4d0w válasza Speeedfire (#18649) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Routered nem tud DynDNS-t?

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.