Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz vizimi #11931 üzenetére

    No ez a baj, hogy wubi-val van telepítve, szentségtörés. Nem fog úgy működni, mint egy külön partícióra telepített linux, szerintem csak a szívás van vele. Ha valakit tényleg érdekel, akkor szánjon 10 percet a particionálásra, és tessék oda felrakni élesben, nem pedig vindóz alól telepíteni linuxot, ez milyen már. Ha meg valaki tényleg kezdő, és csak próbálkozik vele, akkor meg használjon virtuális gépet (pl. vmware, ingyenes), még mindig jobb.

    Tanulás - a parancsok. Nagyon sok parancs van, amit könnyű alap szinten megtanulni, és mégis megkönnyítheti az életünket - ha pedig meghal valami a rendszerben, akkor muszáj lesz használni. Nem kell amúgy túl bonyolult dolgokra gondolni. Ehhez anyagot sajnos nem tudom hol találhatsz, mi a suliban tanultuk.
    Másik remek tanulási forma a gyakorlat, azaz használod a linuxodat - ahogy nézelődsz, úgyis észreveszel dolgokat, kisebb-nagyobb hibákba ütközöl, rájössz mit-hogyan kell. Fontos, hogy ha valamilyen hibával találod szemben magad, akkor google -> nagyon sok választ találtam már így, az ubuntuforums-on rengeteg hibát megoldottak már.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Aktív témák