2013. május 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)

(#12901) CPT.Pirk válasza Vladi (#12874) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Haladok, zsákutcában! ;]

Szóval sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg beírva, első kérdése az, hogy használja-e a valami kernel buffert viodeo célra, először igen-t válaszottam, aztán csak a billentyűzetkiosztásra kérdezett rá, majd bezárult. Újraindulás után LOW-Graf mód, a monitorra meg azt írta, hogy ugyan érzékel eszközt, de nem tud hozzá használható konfigurációt. Low módban elindítottam, érdekes módon megmaradt a driver, és volt direct rendering, persze monitorral semmi... Ekkor visszaírtam az nv driveres sorokat xorg.conf-ba, majd megint a dpkg-s parancs, most a nem-et választottam, utána kérdések a billentyűzetről, és semmi más, nem módosított a xorg.conf-on.

---------------------------

Próbáltam ismét telepíteni a rendszert HD4670-es karival, most egy LcdTV van rákötve monitorként, a telepítés háttérképe illeszkedik a monitorhoz, de az ablakok 4x akkorák mint lenniük kellene, így nem tudok semmit csinálni. F4-es low módban telepítés dettó, semmi eltérés. XP és Vista is feltelepült tegnap normális felbontással.

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#12902) Xmodule válasza rtom (#12899) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Leszedtem ezt a Damn Small Linuxot feltettem az 50 megásat az USB re de mikor indítom csak annyit ír, hogy boot: és ide valamit kéne irni. De mit?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#12903) Major Major válasza CPT.Pirk (#12901) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

asszem a dpkg-reconfigure hardy óta csak a billentyűzetbeállításra szorítkozik.
ha beraksz egy akármilyen kártyát, és üres (kitörölt/átnevezett) xorg.conf-al indítasz, akkor mit csinál?
ilyenkor kéne egy xrandr kimenet

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#12904) róland válasza Siriusb (#12889) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nem megy. Csak a terminálon keresztül hajlandó kapcsolódni. :(

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#12905) core2 válasza Xmodule (#12902) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

üss entert! Debiannál ment.
MOD: Nagyon kéne már az a szervercsere.... Nagyon tetűlassú az itcafe.

[ Szerkesztve ]

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#12906) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

No, az alternate 8.10 végre feltelepült a rendes gépemre, bár első próbálkozáskor a telepítés felénél kérte, hogy tegyem be az _Intraepid release_ lemezt, ami már csak azért is furcsa, mert telepítés alatt nem lehet kiadni a lemezt...

Most felment, de 640*480 az egyetlen felbontás, és semmi nem fér el a képernyőn, ugyan jelez h. eszközmeghajtó elérhető, próbálom tab meg hasonló gombokkal megnyomni az ok-ot, arra jutok, hogy kijön a telepítés csík, aztán eltűnik, és nem történik semmi.

Szóval mit tudok csinálni? Leginkáb CCC kellene a gépre, azt utoljára EnvyNG szedte le és tette fel jól. Azé' 82cm-en 640*480 odabasz... ;]

Major Major: Megnézem lassan azt is!

[ Szerkesztve ]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... © Dead Kennedys

(#12907) Xmodule válasza core2 (#12905) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Minig azt irja Could not find kernel image: linux

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#12908) Xmodule

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Szeretnék ugy megcsinálni egy Pendive os linuxot, hogy bebootolok róla, de fent van mondjuk a firefox+java mert arrol szeretnék bejelentkezni az online bankomban. Szerintem igy biztonságosabb nem?

(#12909) Vladi válasza Major Major (#12903) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Anyám! Mér szívatják a dógozót? :((( :O

"és üres (kitörölt/átnevezett) xorg.conf-al indítasz"
Ugyanazt. Mert hogy neki az automatikus felismerés nem annyira automatikus. :U

CPT.Pirk!

Mindjárt összetákolok neked egy xorg.confot. Hátha azzal.

Hallgatni Petőfi!

(#12910) rtom

rtom
(senior tag)

Ilyesmit még nem tapasztaltam: Ubuntu 8.04, csatolom a külső vinyót, de nem jelenik meg az automount, nézem dmesg + mount:

[ 4067.623751] usb 3-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 4
[ 4067.758012] usb 3-1: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 4067.783012] scsi9 : SCSI emulation for USB Mass Storage devices
[ 4067.786989] usb-storage: device found at 4
[ 4067.786994] usb-storage: waiting for device to settle before scanning
[ 8956.824141] usb-storage: device scan complete
[ 8956.859620] scsi 9:0:0:0: Direct-Access SAMSUNG SP1614N TM10 PQ: 0 ANSI: 0
[ 8956.872937] sd 9:0:0:0: [sdg] 312581808 512-byte hardware sectors (160042 MB)
[ 8956.877812] sd 9:0:0:0: [sdg] Write Protect is off
[ 8956.877823] sd 9:0:0:0: [sdg] Mode Sense: 03 00 00 00
[ 8956.877827] sd 9:0:0:0: [sdg] Assuming drive cache: write through
[ 8956.881916] sd 9:0:0:0: [sdg] 312581808 512-byte hardware sectors (160042 MB)
[ 8956.885920] sd 9:0:0:0: [sdg] Write Protect is off
[ 8956.885928] sd 9:0:0:0: [sdg] Mode Sense: 03 00 00 00
[ 8956.885932] sd 9:0:0:0: [sdg] Assuming drive cache: write through
[ 8956.885943] sdg: sdg1
[ 8956.892069] sd 9:0:0:0: [sdg] Attached SCSI disk
[ 8956.892143] sd 9:0:0:0: Attached scsi generic sg5 type 0
tom@desktop-pc:~$ sudo mount /dev/sdg1 /mnt -o force
mount: a(z) /dev/sdg1 speciális eszköz nem létezik

/dev/sdg1 létrejött

Most akkor hogyan is van ez?

Xmodule: sajna elhagytam a 128 Mb-s pedrive-om, amin dsl volt, úh. passz, emlékeim szerint magától be kéne jönni a grafikus felületnek...

(#12911) Xmodule válasza rtom (#12910) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Az lehetséges, hogy a pendrive nem támogat ilyen boot funkciót? Milyen file rendszerre formázzam?

(#12912) VaZso válasza Xmodule (#12911) üzenetére

VaZso
(senior tag)

Szerintem ha valamivel gond lehet, az esetleg a BIOS boot funkciói.
Bár a mai gépeknek tudniuk kell korrekten bootolni pen-ről.

Egyébként jártam úgy P4-es gépen, hogy Linuxot bootolt rendesen róla, de működő boot-XP-t nem (fel szerettem volna tenni egy pen-re mindkettőt)... utóbbira csak a végén jöttem rá, amikor már szinte mindent végigzongoráztam, azóta pedig nem volt hangulatom újrakezdeni... szóval semmi sem tökéletes.

(Egykor a CD-boottal is voltak bizonyos esetekben gondok, talán még a mai gépeken is olykor.)

DSL-t csak CD-ről próbáltam eddig (egyébként szimpatikus rendszer), így nem tudom, milyen filerendszeren hajlandó futni (illetve feltettem vinyóra is, de az Linuxos fs volt), Slax biztosan fut FAT-ról is.

[ Szerkesztve ]

(#12913) Siriusb válasza róland (#12904) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Nálam ezek vannak feltelepítve:
openssh-client
openssh-server
ssh
ssh-askpass-gnome

Nézd meg, nálad mi a helyzet.

(#12914) rtom válasza CPT.Pirk (#12901) üzenetére

rtom
(senior tag)

Nem tudom, nálad miért nem megy, a szomszédos topicban zodo-nak out-of-the-box működik, talán egyeztetnetek kellene...

(#12915) Xmodule

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom mi van már itt. A bios támogatja az USB ről való bootolást viszont akármelyik linuxnál ezt írja:
SYSLINUX 3.63 Debian-2008-07-15 CBIOS Copyright (C) 1994-2008 H. Peter Anvin
boot:
(na itt nyomok egy entert vagy akármit és ezt irja mindenre)
Could not find kernel image: linux

(#12916) VaZso válasza Xmodule (#12915) üzenetére

VaZso
(senior tag)

Lehet, hogy nem támogatja korrekten.

Slax is ugyanezt csinálja?
(Annak konkrétan be kéne hoznia egy grafikus boot menüt.)

Mikori az alaplapod?
Szerintem próbálj meg egy BIOS-frissítést, ha van. (...de ne viharban! :) )

Illetve formázd újra a pendriveot, hátha filerendszer probléma.

(#12917) Xmodule válasza VaZso (#12916) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

utso bios van rajta a lap hát nem tudom. egy 1,7 es celeron van benne. valami régebbi 512ddr1 el.

(#12918) vizimi

vizimi
(kvázi-tag)

Az elmúlt napokban olvastam, hogy valaki kínlódott a webkamera beállítással.
Ezt az írást találtam, esetleg segíthet: http://phoenix_art.wps4.info/node/40

(#12919) CPT.Pirk válasza rtom (#12914) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Végre felküldtem a CCC-t a rendes gépemre, így rögtön minden felbontás elérhetővé vált!

Egyetlen bajom, hogy nincs scaling opció, mint win alatt...

(#12920) VaZso válasza Xmodule (#12917) üzenetére

VaZso
(senior tag)

...hát, elég határesetnek tűnik...
Szerintem ez egy olyan lap, ami a "korai időkben" támogatta az USB bootot... Ezekre jellemző, hogy nagyon korlátosak, kevés funkciót/rosszul (hiányosan) tudnak. (Ezért nem ment nekem sem a Win boot USB-ről egy P4-es lapon, ott a Linux elindult).

Esetleg próbáld meg, grub4dos tovább jut-e vele.

A pen-t pedig mostani állapotban meg lehetne próbálni újabb gépen, hogy maga a rendszer jól van-e fent a driveon.

[ Szerkesztve ]

(#12921) Kephamos

Kephamos
(PH! addikt)

.uif-et akarok konvertálni .iso-ba. ÍGY próbálom, de nem létezik a zliblg nevű csomag.

sudo apt-get install zliblg
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: zliblg

Mod.:
Megoldva:

sudo apt-get install zlib1g

[ Szerkesztve ]

(#12922) Major Major válasza Vladi (#12909) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

próbáltam rávezetni az xrandr használatára, mert hogy azzal is be lehet állítani a felbontást, xorg.conf szerkesztés előtt/nélkül

de ha már a CCC megoldotta, akkor mindegy

CPT.Pirk: milyen kimenet volt rákötve a TV-re?

Xmodule: milyen eljárással teszed fel a linuxot a pendrivera?

[ Szerkesztve ]

The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.

(#12923) core2 válasza Xmodule (#12908) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Miért lenne az? így is úgy is be tud mérni az FBI. :) :K

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#12924) Xmodule válasza Major Major (#12922) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Az UNetBootin nevű programmal teszem fel az isot.

Core2 nem az fbi ellen védekeznék, hanem a hackerek ellen.:D Mondjuk az a pár ezer ft ami a számlámon szokott lenni nem tenné gazdaggá de azt mondják a szegény embert az ág is húzza:D

(#12925) CPT.Pirk válasza Major Major (#12922) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

DVI -> HDMI összekötés van, ezért 1280*720 a kívánt felbontás, csak ugyanúgy, mint windows esetében, szükség lenne a scaling opcióra, hogy saroktól sarokig érjen a kép.

Az a xandr viszont jó lenne a kis P3-amon.

(#12926) Vladi válasza CPT.Pirk (#12925) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah xrandr-t kipróbálhatod mindkét gépen. Kérdés, hogy a drivert támogatja -e.
Leírás.

De nem lehet, hogy a p3-as monitora a ludad? Vagy is nem bír többet 800-nál?

Hallgatni Petőfi!

(#12927) CPT.Pirk válasza Vladi (#12926) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

monitor bírja, 1024-ben használtam a nagygépen idáig.

xrandr -q szerint:

Screen 0: minimummm 320 x 240, current 800 x 600, maximum 800 x 600
default connected 800x600+0+0 0mm x 0mm
800x600 60.0* 56.0
640...

(#12928) Major Major válasza CPT.Pirk (#12927) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Vladi linkje jó forrás, én is az alapján ismerkedtem az xrandr-al.
Most azt nem tudom, hogy elfogad-e modeline-ban nem szereplő értékeket, devalahogy így kéne kinéznie annak, amit beírsz:
xrandr --output default --mode 1024x768 --rate 85
csak olyan felbontás/frissítés kombót próbálj ki, amiről tudod, hogy működik. windowsban ugye a telepített driver tartalmazhatja a szükséges információkat, de az ubi csak abban bízhat, hogy a monitor is küldi az infót. ha ez nincs, akkor marad a kicsi felbontás
a man xrandr is hasznos lehet, ahogy elnéztem van benne mm*mm képernyőméret állítás is, ez jó lehet a TV-hez

(#12929) CPT.Pirk válasza Major Major (#12928) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nem fogad, azt mondja, hogy cannot find mode 1024x768

Szóval bele kellene szerkesztenem a xorg.conf-ba ezt a felbontást valahogy...

(#12930) Xmodule

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek ha a dvd írom nem akarja törölni sem írni a dvd-rw -t és azt írja hogy DMA meghajtó hiba akkor tönkre ment az író?

DMA-driver error, CRC error
E: ASUS DRW-2014L1T

(#12931) Nkboy

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

Tisztelt Guruk!

Van egy olyan gondom, hogy a gép véletlenszerűen kikapcsol! Előjele nincs! Úgy áll le mintha kihúznám a konnektorból.
Logokat néztem semmit nem találtam. Bios megnézve. Túlmelegedés nincs, szenzorok szerint sem, "kézrátétellel" sem.

Adatok:

Linux x5dc4 2.6.27-11-generic #1 SMP Thu Jan 22 17:22:40 UTC 2009 i686 GNU/Linux

Ezt a jelenséget ma kezdte, eddig nem volt ilyen gond. Telepítés, módosítás nem történt.

Esetleg valami ötlet hol nézzek még körül?

Köszönöm!

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#12932) sh4d0w válasza Xmodule (#12930) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem feltétlenül, lehet kábelhiba is. Gondolom Ubuntu alatt kaptad a hibaüzenetet...

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

(#12933) Xmodule válasza sh4d0w (#12932) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Igazából amit írtam már végső elkeseredésemben xp+nero adta ki. Ubuntuban elég hosszú hibakód volt. Amúgy most úgy néz ki megoldódott egy frimware update -el. Legalábbis egy DVD-RW -t sikerült megírni.

NkboySzerintem próbáld ki másik táppal.

[ Szerkesztve ]

(#12934) Siriusb válasza VaZso (#12782) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Szia!

Ezt adja a sudo dhclient ra0 parancsra, ahol az ra0 wireless card

err, ra0: timed out
warn, ra0: using IPV4LL address 169.254.163.127
yoda@yoda-laptop:~$ dhcpcd.sh: interface ra0 has been configured with new IP=169.254.163.127

(#12935) rtom válasza Nkboy (#12931) üzenetére

rtom
(senior tag)

Nem akarlak elkeseríteni, de nálam hasonló probléma alaplap + proci + mem cserével gyógyult meg ;] Az én esetemben valszeg a proci környékén ücsörgő kondik adták be az unalmast (több is púpos volt). Szal gyanús, hogy nálad is hw hiba lesz a tettes. Esetleg egy memtest deríthet ki dolgokat.

(#12936) Vladi válasza CPT.Pirk (#12929) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Szóval bele kellene szerkesztenem a xorg.conf-ba ezt a felbontást valahogy..."
Amit átküldtem?

Hallgatni Petőfi!

(#12937) bizi990

bizi990
(senior tag)

Mikor kerül be az OpenOffice3 a hivatalos tárolóba? Vagy nem is fog?

(#12938) CPT.Pirk válasza Vladi (#12936) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

Beírtam, most tabuláltam, valamint a végén a dri-s sorokat nem raktam be, így végre nem lett low graf, de semmi előrelépés, mintha be lenne betonozva a 800*600...

(#12939) zed01

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Én életemben egy helyen ennyi windows hívőt, mint a melyik a legjobb vírusirtó progi topicban. Azért jellemző, windows = vírusirtó = vírus.

Linux Mint MATE Desktop.

(#12940) Vladi válasza zed01 (#12939) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már ne haragudj, de hogy jön ez ide? :F Elnézted a topikot vagy mi? :U

Hallgatni Petőfi!

(#12941) zed01 válasza Vladi (#12940) üzenetére

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Már azon kiakadtak hogy néhányszor szóba hoztam a linuxot és összehasonlítottam a két operációs rendszer biztonságát. Volt itt minden vamzerkodás a modiknak, összebeszélve nekem támadás verbálisan, személyeskedés, amit csak el tudsz képzelni. Hagyom őket a p...ba, nem ér annyit.

Linux Mint MATE Desktop.

(#12942) Vladi válasza zed01 (#12941) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jah értem: jöttél feszültséglevezetni és támogatásért. :)
Ne foglalkozz vele. Vírusírtó topiban beszéljenek a vírusírtókról.
Linuxos topikban a linuxról. Ez így nagyon rendben van.

Egyébként én egyszer voltam abban a topikban, háát... akkor elég alacsony szakmai színvonalon ment akkor a társalgás. :U

Nem kell a dolgokat keverni itt. Van rendes helye a flémnek is. :DDD

Hallgatni Petőfi!

(#12943) zed01 válasza Vladi (#12942) üzenetére

zed01
(őstag)
LOGOUT blog

Vírusírtó topiban beszéljenek a vírusírtókról.

Hát ez az, már akkor is nekem támadtak mindannyian amikor a vírusirtókról beszéltem. Úgy néz ki nagyon érzékeny pontjukon találtam el őket, a két operációs rendszer biztonságát tekintve.

Linux Mint MATE Desktop.

(#12944) Xmodule

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel már a csapból is az folyt, hogy a win7 béta milyen jó, meghogy sokkal jobb, gyorsabb meg minden, mint a vista sp1 ezért leszedtem (ingyenes) és feltettem. Sajnos kell egy M$ nehezen tudok leszokni a szép grafikáju játékokról, tudom konzol:D Szóval feltettem. Hát pár órát eljátszottam a rendszerrel nézegettem. Megállt a szivem mikor egy msn+game telepítés 2gb ramot megevett. Aztán sírva jöttem vissza ide a kis felépített ubuntumhoz. Pedig régen nagy win98, xp fan voltam. De most már nem térnék vissza egyikre sem mint main OS. Örülök, hogy megtértem. Az átállás elég nehezen ment. Hiába a megszokás nagy úr! De sikerült. Off vége:D

[ Szerkesztve ]

(#12945) Siriusb válasza Xmodule (#12944) üzenetére

Siriusb
(őstag)

Nem értem. Azért van a RAM, hogy használja egy rendszer, nem?!

(#12946) Major Major válasza bizi990 (#12937) üzenetére

Major Major
(őstag)
LOGOUT blog

Attól tartok, csak a Jauntyban. :)
Addig segítség az installhoz.

(#12947) Xmodule válasza Siriusb (#12945) üzenetére

Xmodule
(őstag)
LOGOUT blog

igen.de mikor 2gigábol 2 gigát használ nem kicsit beszaggat a gép. és csak 2 folyamat volt. telepítés+msn. ubuntuban meg megy opera 8 ablakkal, skype, online radio vlcvel, letöltés, synaptic telepítés, msn és 500mb van használatban a 2gigábol.elhiszem hogy azért van hogy használja de nem mindegy hogy használja. ja és azt nem is mondtam hogy úgy darálta a vinyot mint egy mákdarálo. ezt sem tudom mire vélni. mindegy.

[ Szerkesztve ]

(#12948) CPT.Pirk válasza Xmodule (#12947) üzenetére

CPT.Pirk
(Szakértő)
LOGOUT blog

A csillagok összeesküdtek ellened! ;] - 1 teljes hétig mindent w7-en csináltam, semmi ilyen nem volt, álom gyorsan ment minden. FF 15-20 ablakkal mindig nyitva volt. :K

(#12949) Nkboy válasza rtom (#12935) üzenetére

Nkboy
(senior tag)
LOGOUT blog

A hiba oka: áramszünet :W Nem gondoltam rá, mert leállt, indítottam ment. Este mondta anyum, hogy a melóhelyén is volt ilyen gond.

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#12950) VaZso válasza Siriusb (#12934) üzenetére

VaZso
(senior tag)

Sajnos nem igazán tudok mit hozzászólni... :(

Gondolom, dhclient ra0 helyett dhcpcd ra0-át akartál írni.

Esetleg egy dmesg mit ír a parancs kiadása után?

ill. a /var/log/messages file végére mit ír?

Ilyesmire gondolok:

Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: dhcpcd 3.1.8 starting
Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: hardware address = xy:xy:xy:xy:xy:xy
Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: DUID = xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy:xy
Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: broadcasting for a lease
Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: offered 192.168.1.3 from 192.168.1.1
Jan 28 17:46:58 localhost dhcpcd[362]: eth0: checking 192.168.1.3 is available on attached networks
Jan 28 17:46:59 localhost dhcpcd[362]: eth0: leased 192.168.1.3 for 86400 seconds
Jan 28 17:46:59 localhost dhcpcd[362]: eth0: adding IP address 192.168.10.3/16
Jan 28 17:46:59 localhost dhcpcd[362]: eth0: adding default route via 192.168.1.1 metric 0
Jan 28 17:46:59 localhost dhcpcd[362]: eth0: adding route to 169.254.0.0/16 metric 0
Jan 28 17:47:00 localhost dhcpcd[362]: eth0: exiting

pl. eljut-e a negyedik sorig, tehát megkéri-e az IP-t.
Utána timeoutol, vagy mi egyebet csinál, stb. ez még érdekes lehet.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.