Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    Sziasztok!
    DELL N5010 - a tegnapi nap ráment a böcsületes 12 órás aksi töltésre, így csak ma került sor a gép beüzemelésére. Közben csináltam pár fotót, ha netán valaki hiányt szenvedne ezügyben :)

    Nos, a gépről egy nap elteltével túl sok okosat nem tudok mondani, illetve nekem nincs sok összehasonlítási alapom, csak a meghalt hároméves FuSi gépünk, tehát ez kevéssé mérvadó. Ezzel együtt, úgy gondolom, egyben van a gép, nincsenek ordító hibái. Hacsaknem az, hogy tényleg nagyon látszanak rajta az én amúgy is "életerős" ujjlenyomataim. Lehet, hogy ha ez belepi a gépet és kialakul rajta egy vékony maszatréteg, akkor újra egységesebbnek hat majd. :) A gép egy fokkal kevésbé deformálódó, mint a FuSi volt, a billentyűzet, egérpad jól használható, bár én bénázok vele, mert egérhez szoktam... A CD/DWD tálcája kicsit olyan lötyögős, szokni kell.
    Sajnálom, hogy már nem tudom összehasonlítani a régi géppel, mert kíváncsi lettem volna, hogy egymás mellett milyen képet mutat a kijelző. Így önmagában nem érzem sokkal jobbnak, de hát engem alapvetően zavar az olcsóbb laptopok csekély felbontása és főleg a nagyon behatárolt betekintési szög. Fotókat konvertálok RAW formátumból és arra ez kevéssé alkalmas. Keresgélem a különböző nézőpontokat, hogy honnan mutatna jobban a látvány? :) Vízszintesen még egészen jó, de főleg függőleges irányban hol túl sötét, hol túl világos a kép.
    Egyértelmű, hogy ez nem egy IPS panel... Ráadásul az öcsémnél telepítettük az oprendszert és az ő 21"-os Mac gépe mellett ez olyan harsány, de vásári színezetű...

    De azért félreértés ne essék, azért mert nem lelkendezek, még jó ez a gép, csupán én nem vagyok az a lelkendezős fajta :)

    Aki esetleg hasonlóképpen lámer, mint én PCügyileg, annak elmesélem a mai napom legnagyobb balfogását. Többen írtatok a 32/64bites driverek körüli Dell-es anomáliákról, erre én kellően figyelmetlenül a gép mellé rendeltem egy Win7-et is, de nem szóltam, hogy 64-est kérek, és persze mellékeltek egy 32-est... És ezt, én barom, csak akkor vettem észre, amikor felbontottam a szoftver csomagolását... Ezek után a boltban persze nem akarták kicserélni a szoftvert. Elsőre hagytam is magamat, de miután beszéltem a Microsofttal, akik ugyan készségesek voltak a cserét illetően, de kiderült, hogy két hét(!!) lenne mire külföldről elintézik a cserét. Így mégiscsak felhívtam újra a boltot és elmondtam, hogy én nem véletlenül választottam egy Dell szaküzletet a vásárláshoz, megbíztam a szakértelmükben és nem nagyon értem azt, hogy miért adtak nekem egy 32bites Win7-et a Dell géphez, ha a dell honlapján kizárólag a 64-es verzióhoz szolgáltatnak drivereket? Fogalmam sincs mennyire volt igazam, de végül sikerült meggyőznöm őket és a pesti boltjukban végtére is megejthettem a cserét.
    Szóval, aki hasonlóan tudatlan, az tanuljon a hibámból! Pontosan kérjen, alaposan olvasson és csak utána bontogasson :)

Aktív témák