Még több AI-t hozna a Windowsba a Microsoft

Új eszközökkel ösztönözné a programozókat a Microsoft, hogy még több AI-t hozzanak el a Windowsba.

Miközben a Google azon ügyködik, hogy AI segítségével modernizálja a keresőjét, valamint AI-t építsen a szolgáltatásaiba, mindezekbe pedig jól helyezzen el reklámokat, addig a riválisai is arra törekednek, hogy minél több helyen bukkanjon fel valamilyen AI-technológia.

A Microsoft például új eszközökről beszélt, amelyekkel a programozókat ösztönöznék arra, hogy több AI-t hozzanak a Windowsba.

A Seattle-ben lévő fejlesztői konferencián Satya Nadella vezérigazgató új API-ket mutatott, amelyek könnyebbé teszik a fejlesztőknek, hogy kiaknázzák a Microsoft által kínált AI-technológiát.

A cég szerint 1,8 millió fejlesztő használja már a Github Copilotot, amivel még produktívabbak lehetnek. Nadella számára feltűnő, hogy a fejlesztők fogták és alkalmazták a lehetőségeket, és megváltoztatják körülöttünk a világot – mondta el a Build konferencián.

A Microsoft egyébként hozott új funkciókat a Copilot AI szoftverbe, rögtön azután, hogy a Google is hasonló eszközöket mutatott a saját, múlt heti fejlesztői konferenciáján. A Microsoft szintén részletezte már az új fejlesztői eszközeinek újdonságait. Szintén a fejlesztők kedvéért kínálnak majd AMI AI chipekre építő platformot a felhőn át, de a Microsoft infrastruktúrán át működő OpenAI GPT4-o modell is 12-szer olcsóbb a fejlesztőknek, mint a korábbi verziók.

Hétfőn debütáltak a Copilot+ PC-k is AI-funkciókkal, mint például egy szoftverrel, ami a múltbeli tevékenységekben enged keresni közel minden szoftvert figyelembe véve. Ezeknél a gépeknél Arm-alapú, Qualcomm processzorokra építenek.

Azóta történt

Előzmények