Köszönöm Uram! 
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957

Köszönöm Uram! 
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
(#50002) Borote válasza Andyka0908 (#50000) üzenetére

Ha ennél nagyobb gépigényű játékokra nem lesz használva, akkor a Samsung NP300-as szériája is elég lehet, aztán a Toshiba L750, illetve C855, viszont megemlíteném a picivel drágább (157 és 160k) Tohsiba L850-t, és Lenovo Z575-t, ami jelentős teljesítménytöblettel rendelkeznek az előbbiekhez képest - ha nagoybb gépigényű játékokkal is játszanál.
Illetve teljesítményre köztes megoldás a Toshiba C855.
Minőségre és garanciára rendben vannak. (Lenovo-nak egyelőre egy picit még lassú).
Nééédmá', 50k+ HSZ 
[ Szerkesztve ]
Ha linket szeretnél megosztani, kérlek használd a 'Link' gombot.
(#50003) Andyka0908 válasza Borote (#50002) üzenetére

Jó helyen vagyok jó időbe!

(#50004) runner 125 válasza Borote (#50002) üzenetére

Új totyik. 
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
(#50005) Borote válasza runner 125 (#50004) üzenetére

Nem értek én ahhó' 
Bár a töröltek miatt még csak 49 619 HSZ van
Az mondjuk nem is sok (nincs 400), egy jobb almás-samus hírnél törölnek majdnem ennyit ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

iPonnál olcsóbb
DV6 Llano-val is teljesen korrekt, illetve az aprón SeniorTillánál lehet külfödről behozott DV6-ost venni 200k-ért.
L850 műanyag borítású, legjobb, ha megnézed élőben 

Amit Tillától linkeltem, az konkrétan 6770M-el van, i5-el, 200k-ért. Ez így elég plafonos, erőben és összességben.
Vagy ha ez valamilyen oknál fogva nem tetszik (amit nem értek) akkor még ott van egy pár gép, amiket összelinkeltünk. Jobbat mi sem tudunk.
És igen, nincs feketében az országban L850 Toshiba. Ne a képet nézd, hanem a sorozatszámot. Ha nem X van a végén, akkor az fehér. Én csak külföldön találtam feketét.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

Oh a SeniorTilla féle linken valahogy átugrottam
Ezzel a konfigurációval tényleg dögös. Ennél valószínűleg nem találok jobbat
(igaz épp a felső határon van árban)
Nem tudjátok, magyar billentyűzete van-e?
A csak fehér toshiba esete meg fura... pedig annak is tetszik a hardvere, de fehérben nem kellene.
Köszi a segítséget Tikakukac és Borote!

Mint írtam, külföldről behozott
Kiosztásban két eshetőség van, vagy a német/angol UK jellegű, és ez teljesen matricázható magyarra, vagy a szélesenteres változat (International - US), erről viszont hiányzik az 'Í'-nek a helye, altgr+J-vel érhető el.
Szóval erre Neked kell rákérdezned 

Kérdezz rá, hogy honnan van, segítőkész figura. Szerintem is jó vétel, akinek tényleg kell a hardver 200k alatt, annak ez az utlsó még nem apróból kiválogatott megoldás 
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

Én tegnap rendeltem tőle (SeniorTilla) egy dv7-t. Holnap hozza. 
Nekem ezt írta: "Matricázott a billentyűzet, normális megoldással. Több ezer ilyen matricás gép fut kis hazánkban. A HP nem forgalmaz dv7-est MAO-n, nem létezik hozzá eredeti magyar billentyűzet[...]"

Sziasztok,
olvasgatom a forumot, sokan ajanljatok 200k korul a Y570-t. De mi a helyzet a Z580-al? Osszehasonlitva a kettot, melyik "nyerne"?
[ Szerkesztve ]

Pókerban, szkanderban, kötélhúzásban vagy 100m gáton? 
Játékbeli teljesítményre, vagy mire vagy kíváncsi?

Curlingben 
Amugy peldaul jatekbeli teljesitmeny, anyagminoseg. Igazabol csak azt nem ertem, hogy a Z580 eddig soha nem kerult szoba,pedig ranezesre teljesitmenyre erosebbnek tunik. Vagy esetleg van valami olyasmi hatranya, amirol nem tudok? 
Igazabol azt neztem ki magamnak, de gondoltam inkabb rakerdezek 

Ha jobban megnézed, a Z580-ban egy GT630M GPU van, ami nem más, mint egy átnevezett GT540M, játék téren pedig ez lesz a szűk keresztmetszet, nagyjából annyira alkalmas játékra, mint a Toshiba L850. Ami ugye nem gyenge, csak 40 ezer forinttal olcsóbb.
Hiába van benne egy IB-s i5-ös, ha a GPU kihajtásához már egy i3-as processzor is elég, attól játékra nem lesz alkalmasabb. Egyedül olyan alkalmazásokra használható a nagyobb teljesítmény, aminek nagy processzorigénye van, és nem tud GPU-t használni. Szerkesztő/vágó programok és társaik 
Tehát a GT630M-nél a GT555M jelentősen erősebb, és ha nem kifejezetten a processzorteljesítmény kell, akkor nem is lehet nagyon kihasználni az előnyeit.
(#50016) umek7: Y580-ról nem volt szó 
[ Szerkesztve ]

Nem témába vág a következő kérdés...csak így bennem felmerült. Úgy mint ti nagy szakik, akik értettek a laptopokhoz...milyen gépet használtok? 
Gondolok itt pl. Tikakukac és Borote személyre. 

Ertem,koszi 
Viszont ha jatekra kerul a sor, akkor az esetek 90 szazalekaban Flight Simulator, ami viszont inkabb (sot, baromira) prociigenyes, a videokartyat annyira nem hajtja. Ez viszont akkor a Z580 oldalara billentene a dolgot, ha jol ertem.
umek7: persze, Y580 lenne a legjobb, de annyit nem szanok ra.
Itt van az ölemben az Y580 már 
(#50021) Borote válasza Andyka0908 (#50018) üzenetére

Jelenleg egy ThinkPad T60-ast, 1400x1050-es IPS kijelzővel, T7200-as processzorral, 2GB memóriával. Vizsgaidőszak után ez fog bővülni egy SSD-vel is
Aztán majd ami jön jó áron a ThinkPad X szériából IPS kijelzővel
Használtan, természetesen... sajnos messze vagyok még attól, hogy megengedhessek magamnak egy ilyet újonnan 
(#50019) Kosztinho: mennyire processzorigényes? Erről tudsz valamit linkelni?
Illetve hogy pontosan melyik játék ez?
(#50020) spyduck: Te perverz 
[ Szerkesztve ]
Ez az Y580 gusztustalanul, kib... jóóóóóóó, áhhh.
Soha sem gondoltam volna, h egy consumer gépet ilyen faszára meg lehet csinálni. A Touchpadtól féltem és ennek ellenére bitang jó. A bill világítás kiváló, a kijlező pedig majdnem IPS szint.
Keresem a hibáit a gépnek, ha találtam jelentkezem ![;]](/dl/s/v1.gif)

Na, sok lesz, sok lesz 
Legalább egy fHD variáns? 

Sziasztok! Szeretném megvenni életem első laptopját, kb 130-140 ezerért. Sulihoz kellene, meg filmnézésre, netezésre, esetleg játékra, de ebben a tekintetben nem várok csodát egy 130ezres géptől..
Eddig a Hp 630-at néztem, de nem volt túl meggyőző itt a honlapon lévő összehasonlító tesztben. Tetszik még a Hp Pavilion g6, a Dell Inspiron n5040, és az Asus x54c. Itt vannak összehasonlítva: http://notebookstore.hu/egyeb/osszehasonlito/pag_osszehasonlito.aspx?KOD=COM&CIKKID=24309&CIKKID=24797&CIKKID=22999
Ti mit vennétek max 140-ért? Esetleg milyen tapasztalatok vannak a fenti gépekről? Köszi!
FHD természetesen 
A gép full néma, akkora rézhűtő van benne amekkorát még nem láttam 
Hülyének néztam azokat akik azzal az indokkal nem vettek Y570-et, h várják az Y580-at, nos most már megértem.
[ Szerkesztve ]

Na ezeket a gépeket egyiket sem venném meg
Jellemzően a gyártók low-end gépei, de ehhez képest még inkább minőségbeli problémákkal küzdenek.
Ha játszani szeretnél ennyi pénzért és nem szeretnéd, hogy a minőség rovására menjen, akkor Samsung NP300 és a Toshiba L750, illetve a Toshiba C855 az, amik közül érdemes választani 
(#50025) spyduck: na most már baromira kíváncsi vagyok rá... mindegy, majd júliusban meglesem 
[ Szerkesztve ]

Én is ezen gondolkodom, hogy most mi kell hozzá, de szerintem ott is grafikai teljesítmény kell, hacsak nem valami másfajta Flight Simulatorra gondolunk (én a játékra), akkor változhat.
Andyka0908: Mindkét segédem ott van adatlapomon, az egyik notim főleg hűtőpadon állomásozik, egy 3,5 éves DV5 Pavilion, 9600M GT-vel, T3400 procival, meg 2 giga rammal.
A másik meg egy x200s ThinkPad, 3 giga rammal, SL9400 procival. Utóbbi kap majd AFFS panelt, SSD-t, 8 GB ramot meg némi nyalánkságot, csak szerezni kellene egy jó 100k-t 
agger5: Akad egy ilyen meg ilyen kétféle színnel meg ugye a C855 akár, amit már mondott Borote.
[ Szerkesztve ]

Már az Y570 is nagyon príma volt! 
(#50020) spyduck
Férfias játékok. 
[ Szerkesztve ]

Nagyon az, Microsoftek kicsit elcsesztek a motorjat 
De itt a topikja: [link]
6 eves jatek, de kiegeszitokkel meg i7-esen is beakadhat...
(#50030) Andyka0908 válasza Borote (#50021) üzenetére

(#50027) Tikakukac, Borote: köszi a kielégítő választ!

Szerintem a fórumozók 70-80%-a (köztük én is) kicsit kivan már éhezve erre az y580-as tesztre. 
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)

Sziasztok.
Egy kis segítségeteket kérném.
Ismerősöm notebookot szeretne vásárolni maximum 200eFt-ig.
Elsősorban játékra kellene neki és hosszú távra a legjobb vétel.
Melyiket éri meg a legjobban meg venni mostanság?
A disznó egy indokolatlanul arámvonalas állat. – Miért, látott már valaki 80-nal futni egy disznót ?
Előző hónapban 1 nap volt amikor nem dolgoztam 
A VGA valami brutális, hasonló érzhésem van mint a Dell Alienware-val. Viszont az a vicc az egészben, h az 1,5 millás Alienware kijelzője sokkal rosszabb mint az Y580-é.

Én el se mertem olvasni ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hihetetlen. Mármint, hogy első látásra mennyire komplett ez a Lenovo. Még nem is láttam, de már most szerelmes vagyok 
“Nem az számít, hogy a leggazdagabb ember legyek a temetőben. Ami igazán számít, hogy úgy térjek nyugovóra éjszaka, hogy valami csodálatosat alkottunk.” (Steve Jobs)
wááááááááááááááááááá, ez kemény
![;]](/dl/s/v1.gif)
Ne ölelgesd, hanem a tesztet tőőőcssed felfelé!
► més que un club ◄

Toshiba Satellite C855-12T géppel kapcsolatban van tapasztalat?
Akku üzemidő, nem fontos. A cél: netezés, filmezés (full hd TV-n HD film lejátszása)
Egyrészt arra várok választ, hogy a processzor elég-e erre a felhasználásra.? Az egyetlen játék ami nem lenne baj, ha futna, az a CS 1.6, de az ezer éves game, szóval gondolom mindenen elfut.
A gép melegedése, ventik hangossága/zajtalansága is érdekelne.... Jah és a hangszórók hangja, bár ez erősen szubjektív....
A fenti elvárásoknak megfelel ez a gép, vagy tudtok jobbat ezen az áron?

Azok a remek kis JBL-hangszórók, de hiányoznak! 
(#50042) Tikakukac válasza H A M M E R (#50040) üzenetére

Bőven elég. Esetleg van remekbe szabott Fuji is hasonló belsővel, hasonló árban. És itt van +1 év gari is.
Vagy akár nézhetünk alfától is egy jóféle Thinkpadot akár, még ennél is olcsóbban, ha még az jó.
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a választ, és Tikakukacnak is, mindhárom gép tetszik
. A Samsung esetében a pentium proci mennyivel számít rosszabbnak egy core i3-hoz képest? Nem nagyon értek hozzá, de korábban többen is azt javasolták nekem, hogy core i3-al szerelt gépet érdemes venni, így főleg azokat kerestem, a keretbe pedig ezek fértek bele.

Jó 15% lehet a különbség. Sima filmezés és netezés alkalmával úgyis hamarabb gondolkozik el a vinyó. Egy SL9300 procival is vígan tudok netezgetni, az meg ennél gyengébb.Legalábbis sok panaszt még nem hallottam a nem i3-as, de hasonló órajeles procikról. Olyan ez mint régen a dual-core és core2. Igazán nagy különbség ott sincs azonos órajelen, itt is max a hd2000-hd3000 a különbség még.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
13" körüli gépecskét tervezek venni, lehetőleg fehéret, vagy valami idióta színűt 
200 ezer forint fölé nem szívesen mennék.
Ilyesmit érdemes lenne szerintetek? Emlékeim szerint a régebbi vaiok (bár csak képen láttam ilyesmit) matt fehérek voltak, ez mostanában abszolút nem létezik már?
Köszönöm az ötleteket 
Esetleg a "Nagy 13-14 hüvelykes notebookteszt II."-t érdemes lenne kivárni? Őszig megjön szerintetek ez a teszt?
[ Szerkesztve ]
Annó Y570-esnél a csaj sokkal jobban csomagolta ki...
(#50047) AxBattler válasza nemmaradtnév (#50045) üzenetére

Dell Vostro-k vannak még 13,3"-ban, fura színben, 200k körül.
Steam / Battle.net - AxBattler[HUN]

Ezt én is észre vettem 
[ Szerkesztve ]
(#50049) Tikakukac válasza nemmaradtnév (#50045) üzenetére

Őszig? Hát addig még rengeteg idő van meg rengeteg gép jön/megy. Felhasználási területet mondj, meg, hogy tényleg most kell-e a gép. Azért annyira vagyunk ügyesek, hogy kitúrjuk a gépeket, nem kell ehhez ph teszt, csak tényleg jobb lenne pár konkrét támaszték a vásárlással kapcsolatban 

[link]
Ezzel a márkával vannak tapasztalatok? egyáltalán nem ismerem a márkát életemben nem hallottam róla. Az ár igazából nekem naggggyon nagggyon gyanús 3
ehhez a teljesítményhez viszonyítva. De ha vki tudna mondani róla vmi bíztatót akkor elég frankó vételnek számítana főleg játékra az 555m miatt