2013. május 19., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)

(#10001) lockdown90 válasza fcriss (#9998) üzenetére

lockdown90
(tag)

erre mennyi garancia van, csak mert nem írja?

LG 32LM620S + Pioneer BDP-150k

(#10002) Shon000 válasza lockdown90 (#9997) üzenetére

Shon000
(újonc)

Köszi!
Ennyi belefér, így ránézésre nem tűnik annyira fényesnek, hogy minden érintés meglátsszon rajta - nameg a minta is takar.
Viszont most vettem észre, hogy nincs rajta e-sata :\ Azért nagy kár, időnként elmegyek ide-oda gépet rendbetenni, és külön örültem ennek a megoldásnak, hogy nem kell majd hazahurcibálnom a vinyókat adatmentés céljából..
Ámbár az Asus n53sv-n sincs. Fránya Dell n5110, csak találok mindig valamit, amivel magát a top3-ban... :)
A Samsungnak volt még ez az SF511 modellje versenyben, de a borítás miatt elbukott ő is, ráadásul alig bruttó 20-at kell hozzátenni, és i7-est kapok, ami árban cca 10%, teljesítményben pedig akár +30%-ot is jelenthet, ha hihetek a teszteknek.

[ Szerkesztve ]

(#10003) fcriss válasza lockdown90 (#10001) üzenetére

fcriss
(tag)

Mielőtt rendeltem beszéltem velük telón,azt mondták hogy mindenben egyezik a gyártó honlapján szereplő specifikációval,tehát[2év].Legalábbis remélem. :D

[ Szerkesztve ]

(#10004) spyduck válasza lockdown90 (#10001) üzenetére

spyduck
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Látod ez egy érdekes dolog, mivel a Pavilion gépeket csak mo.-n árulják 2év garral. A külföldi lokalizációs gépek 1év garosak de sok bolt pl az Amcsiból behozott Pavilionokat 2év garral árulja. Vagy mondhatnám az Envy szériát is.... Azt, h mi lesz 1év után nagyon megnézném.

(#10005) fcriss válasza spyduck (#10004) üzenetére

fcriss
(tag)

Ez igaz,ezért kell rögtön a vásárlás után lecsekkolni,a HP-nál pl.[itt],de szerintem a többi gyártónál is ki lehet nyomozni mennyi gari van a gépen.

(#10006) Chaser válasza spyduck (#10004) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a papírra 2 évet írtak akkor annyi is a gar, hiába nem garos az adott a gyártónál, max közvetlen HP szervizben nem lehet érvényesíteni, a kisker sara, senkit nem érdekel hogy a gyártó 2 helyettt 1-et adott rá, gondolom a vevőt a legkevésbé.

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#10007) badika válasza rizso (#9975) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

Na hallod, nagyon gyorsan ráuntál a gépre. Mégsem olyan jó?

(#10008) rizso válasza badika (#10007) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De, nagyon jó gép - üzleti oka van az eladásnak ;)

(#10009) gabimeiste08

gabimeiste08
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Ezek közül szerintetek melyiket éri meg megvenni?
Lenovo IdeaPad Z560 i5
Acer Aspire 5742G i5, ATI HD 6370
Acer Aspire 5742G i3 Brown

Én a másodikat néztem ki,de ti melyiket választanátok?
/Ismerős németbe lakik és erről az oldalról tud venni olcsóbban notit/

Köszi szépen előre is a segítséget!

(#10010) ktommy91 válasza gabimeiste08 (#10009) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Én ezek közül egyiket sem venném meg.

(#10011) fcriss válasza Chaser (#10006) üzenetére

fcriss
(tag)

" senkit nem érdekel hogy a gyártó 2 helyett 1-et adott rá, gondolom a vevőt a legkevésbé "

Engem kifejezetten zavarna,ha a kisker adná a 2. év garit:

1.HP szervizben nem érvényesíthető,könnyen lehet hogy valami sufniszervizben kötne ki a noti,ki tudja hogy javítanák meg

2.Ha a garanciát bővíteni szeretnéd 3 évre,garanciakiterjesztést regisztrálni kell a gyártó honlapján,ott pedig 1 év fog szerepelni az adatbázisban,úgyhogy 1 évről kell bővítened 3 évre,nem pedig 2-ről,az meg anyagilag sem mindegy

(#10012) badika válasza energy_ (#9994) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

Belinkeltem :))

(#10013) Chaser válasza fcriss (#10011) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Abból a szempontból nem érdekelne senkit, hogy a kisker több gart ír, hogy nekik azt vállalni kell, ha a gyártó kevesebbet is adott. Hogy önköltségen az egyéni szocproblem.

Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

(#10014) badika válasza badika (#10012) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

Ez a válasz jött:
"Az Ön által linkelt termék valószínűleg nem magyar nyelvű billentyűzettel érkezik,tovább nincs hozzá ajándék HP táska és egér sem.
Észrevételét köszönjük,a honlapon hamarosan frissülni fognak az áraink. "

(#10015) fcriss válasza Chaser (#10013) üzenetére

fcriss
(tag)

Abban igazad van,hogyha többet ír azt vállalni kell,azért írtam az első pontot ha netalán valami nagyobb gebasz van pl az alaplappal azt már nem biztos,hogy bevállalják,jön a sufniműhely forrasztás,ekecsmunka,míg a hivatalos HP szerviz lehet hogy azt mondja alaplapcsere. :R

[ Szerkesztve ]

(#10016) medvecsapda

medvecsapda
(újonc)

Sziasztok!

Két laptop van pillanatnyilag a látóterembe, a 150 ezres ár, illetve a 2 éves nemzetközi garancia miatt:
1. Toshiba Satellite L650-1FQ (Intel Core i3-370M/4GB/500GB/HD 5650)
2. A Lenovo Y560 (Intel Core i3-350M/2GB/320GB/HD 5730)
A Toshiba jobb vételnek tűnik, a videokártya kb. csak 15%-al lassabb a Lenovoénál, legalábbis eddig úgy gondoltam. Visszaolvasva a fórumban, írtátok hogy ennek a Toshibának a videokártyája csak 450 MHz-en megy az 550 helyett. Ha ez valóban így van, akkor már jóval nagyobb a különbség a két kártya között. Így már a Lenovo tűnik befutónak (+2GB ramot bele).
Ez valóban így van?

3. lehetőség: várok még július végéig, (mivel igazából csak augusztustól kell nagyon a laptop) addigra talán a cirka 150 ezerért jobb gépet kapok.

(#10017) Z86 válasza medvecsapda (#10016) üzenetére

Z86
(őstag)

A várakozó álláspontra szavazok.

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#10018) jános

jános
(senior tag)

Sziasztok, laptop vásárláson gondolkodok,HP 8440p vagy Dell E6410, mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

Zero Defect.No Compromise !

(#10019) badika válasza medvecsapda (#10016) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

Ha csak augusztustól kell a gép, akkor mindenképpen a várakozást ajánlom. Látva az árak alakulását az elmúlt 1 hónapban. Lehet, hogy a mostani 200k-s gépek lesznek 150k körül.
Én a kettő közül az y560-ra szavaznék egyébként.

(#10020) Z86 válasza jános (#10018) üzenetére

Z86
(őstag)

Némi elfogultsággal a hp-t javasolnám. Renewként valamivel olcsóbb is.
szerk: két logout írás hp dell

[ Szerkesztve ]

...és az újság melyik rovatát szereti a legjobban? - Hát azt a... a... szókincsfejlesztőset... azt nagyon... nagyon... ööö...naaaagyon...

(#10021) jános válasza Z86 (#10020) üzenetére

jános
(senior tag)

Köszönöm, olvastam én is, de valahogy nekem is a hp tűnik jobbnak.

Zero Defect.No Compromise !

(#10022) attila206 válasza lockdown90 (#9985) üzenetére

attila206
(kvázi-tag)

Ez konkrétan az K52JE- EX225D. Nekem is ilyen volt, most járok ott, hogy 2 hónap után kapom vissza a vételárat, amiből új gépet vehetek.

160 Ft környékén milyen 15-16 -s kijelzőjű gépet ajánlanátok? Lehetőleg olyanra gondoltam, amiben nincs windows, hogy ár/érték arányban jobban jöjjek ki.

(#10023) badika válasza attila206 (#10022) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

160 Ft-ért szerintem nem kapsz laptopot :)))))

(#10024) attila206 válasza badika (#10023) üzenetére

attila206
(kvázi-tag)

Egy e betű lemaradt :) Azaz 160 ezerre gondoltam. Már kicsit szűkíteném a keretet azzal, hogy legyen benne egy olyan videókártya, amivel alkalomadtán játszani lehet. Milyen gépeket tudnátok ajánlani, amit majd a garancia lejárta előtt el tudnék másnak adni? :)

Elsőre egy ilyenre gondoltam:
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptopok/acer-aspire-timelinex-5820tg-3382g32mn/1447/

Mi a véleményetek? A külső meg a 8 órás üzemidő fogott meg elsősorban, bár egy garanciakiterjesztést szerintem kellene hozzá venni.

[ Szerkesztve ]

(#10025) Tibii91 válasza attila206 (#10022) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

[link]

Ezzel a konfiggal a COD6-ot is csengetheted a legnagyobb felbontáson.
És FreeDos, nem Windows.

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#10026) badika válasza attila206 (#10024) üzenetére

badika
(kvázi-tag)

y560-ak
Dell n5110-ek
illetve az általad linkelt gép, csak olcsóbban
5820tg +gar kiterjesztés (+2 év kb 20 k)

Ezekkel minddel tudsz még játszani egy ideig. Mindnek van előnye és hátránya is egyaránt.
Hogy hogyan lehet majd ezeket eladni... Az még messze van. Akkor talán inkább a Dell, mivel az már SB-s és van rajta usb 3.0 is, és persze alap 3 év helyszíni gar.

[ Szerkesztve ]

(#10027) dkface válasza medvecsapda (#10016) üzenetére

dkface
(tag)

Én a linkelt toshibáról váltottam a linkelt lenovo-ra úgyhogy abszolút látom a helyzetet és azt kell hogy mondjam hogy sokkal jobb a lenovo :) Egyébként pedig a toshiba-ban is 550mhz-en jár a gpu , egyedül a Sony és a Dell N5010 játszik alacsonyabb órajelekkel.
Egyébként a 3. lehetőséget választanám a helyedben mindenféleképpen 3hónap alatt sokat változhatnak az árak. Ha még is most vennél akkor egyértelműen leonovo!

xfire-steam desmond69

(#10028) attila206 válasza badika (#10026) üzenetére

attila206
(kvázi-tag)

Nézegetem még a Hp-kat is, bár a Dell alap 3 év garanciája nagyon tetszik.

SB alatt mit értessz? Saintbridge? Mire jó amúgy ez a valami?

[ Szerkesztve ]

(#10029) Tibii91 válasza attila206 (#10028) üzenetére

Tibii91
(őstag)
LOGOUT blog

Sandy Bridge. :DDD

A Sandy Bridge az Intel új processzorcsaládja.

Szerk.: Szívesen. :)

[ Szerkesztve ]

A balesetem óta már egyetértek ezzel: Kétféle biciklis van: aki már esett, és aki esni fog. // Alapszabály: telefonról nem szabad német zenét hallgatni.

(#10030) attila206 válasza Tibii91 (#10029) üzenetére

attila206
(kvázi-tag)

Ja, szóval az a 2. generációs processzorfamili. Mindig tanul valami újat az ember, köszi :DD

[ Szerkesztve ]

(#10031) Chaser válasza badika (#10019) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Vagy gyengül a huf és pont fordítva:D olyan ez mint a tőzsde ;]

(#10032) medvecsapda válasza dkface (#10027) üzenetére

medvecsapda
(újonc)

Köszönöm a válaszokat!
A 3. variáció lesz...

(#10033) Maddoxtomi

Maddoxtomi
(tag)

Van valakinek Acer aspire 7750g típusú notija? Esetleg ismerőse akinek ilyen van, vagy ismerős ismerősének, távoli rokonnak...........? Van még időm a vásárlásig de már 1 hónapja ez az egyetlen 17"os laptop erős vgaval és procival ilyen olcsón, de egyszerűen nem találok sehol a neten egy weblapot ahol írnának róla, hogy milyen a kijelzője, hogy melegedik és hasonlók. Tudnátok segíteni tapasztalatokkal esetleg 1-2 linkkel a gépről?

(#10034) Kiano

Kiano
(újonc)

Hello,

100.000 forintot szánnék egy laptopra, mit tudnátok ajánlani?Ne netbook,MSI,Acer,Fujitsu-Siemens,Lenovo legyen ez fontos:)
Ami kellene hogy legyen benne:
Webkamera
Dual proci
512-es VGA
Freedos
Min. 2Gb memória
250Gb-os vagy nagyobb HDD

Két-három fajtát tudnátok ajánlani?
Köszi!!

(#10035) Z86 válasza Kiano (#10034) üzenetére

Z86
(őstag)

A dedikált VGA ennyiből nem fog kijönni, az még kb. 30k. A fujitsut és a lenovot is nyugodtan beleveheted a körbe.

(#10036) Dreamie

Dreamie
(senior tag)

Sziasztok!

Annyira nem vagyok otthon notebook témában, csak érdeklődök, hogy melyik processzor és videókártya lenne legjobb választás játékra, és esetleg tudnátok-e ajánlani notebookot olyan 200-250 k körüli kategóriában. HA olcsóbb az sem gond. Nem kell 4 Gb-nál több memoria, és 500 Gb-nál több HDD, csak erős proci és vga! :D

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957

(#10037) energy_ válasza Dreamie (#10036) üzenetére

energy_
(senior tag)

Hello szerintem ez a te notebookod,többen vettek ilyet mostanában eléggé bestbuy ebben az árkategóriában

szerk:ha kicsit vársz nemsokára teszt is lesz róla

[ Szerkesztve ]

energy_ felhasználónak 8 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#10038) Chaser válasza Kiano (#10034) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

115k-ért HP 4520s.

(#10039) Dreamie válasza energy_ (#10037) üzenetére

Dreamie
(senior tag)

Ezt nézegettem én is, a prociról vga-ról tudnátok linkelni vmi leírást, hogy mit tudnak, köszi a segítséget! :R

Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957

(#10040) rizso válasza Dreamie (#10039) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha 3DMark06 segít, akkor itt egy mérésem. Nincs egyik komponens se húzva, illetve a teszt teljes natív felbontásban készült! Mondjuk az enyémben "csak" i3-2310m van...

Vagy mondjuk ha ez segít: Crysis 2 1366*768-as felbontás mellett "GAMER" beállítással átlag 50fps körül megy vele!!! Kérdezd csak meg petike2014 fórumtársunkat - ő ma nézte meg a gépet működés közben ;)

[ Szerkesztve ]

(#10041) petike2014 válasza rizso (#10040) üzenetére

petike2014
(fanatikus tag)

Igen,igen, üdv mindenkinek!
Megtisztelő volt,hogy egy órácskára kipróbálhattam a gépet.
Vittem magammal egy Acer 5750G-t, amit én nyúzok pár napja, azzal hasonlítanám össze pár mondatban.
A hangszórók hangzása sokkal-sokkal erőteljesebb és talán kicsivel nagyobb hangszínt fed le. A ventilátor normál használat mellett is hangosabb a HP-ben mint az acerben, ennek ellenére majd 10 fokkal melegebb (acerben néha-néha kapcsol csak be általános terhelés mellett). A kijelzőben találtam még különbséget a HP-nek teltebb (kontrasztosabb) színei voltak.
Ami a hp-ban nem tetszett: - nyíl billentyűknél illesztési hiba, a billentyűzet maga az egész, ventilátor hang, vga váltás metódus
Ami a hp-ban tetszett: hangszórok,kijelző,tapipad,"ház" minősége anyaga (negatív az ujjlenyomat gyűjtés miatt)

Ami az acerben nem tetszett: WD500-as parkolóállás "hibás" hdd, kijlező (sajnos csak elfogadható minőség), a ház 20ft-os műanyagnak hat (nekem tetszik de ilyen árban lehetne valami nem ennyire gagyinak tűnő, amúgy nem gagyi csak ránézésre)
Ami az acerben tetszett: core i7 (felesleges de érezhető töbletsebessége), ventilátor,billentyűzet (minden téren), vga váltás metódus (optimus), ventilátor hang 6.5-7 órás akkuidő.

Acer spec: core i7 2630qm, 4gb, 500gb, GT540M 1GB
HP spec: core i3 2310m, 8gb, 500gb, 6770M 1GB

Vga teljesítményben egyértelműen a 6770M volt a nyertes, tapasztalatom szerint a GT540M az 5730 (y560-ban található) szintétjt tudja hozni (néha alatta - néha felette, de inkább felette) jóval kevesebb energiafelhasználással.

UI: Rizso kollégát megkérném majd,hogy egy akkuidő teszetet (wlan on, min fényerő, min cpu clock, és böngészgess neten (videók ,flash off, youtube off, netrádió off) köszi előre is :).

Remélem tudtam segíteni. GAMER=DV6 6770M

(#10042) Chaser válasza petike2014 (#10041) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor még mindig nincs meg a tökéletes notebook, de lassan eljutunk oda is...

(#10043) rizso válasza Chaser (#10042) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyan sajnos sohasem lesz ;)

(#10044) petike2014 válasza rizso (#10043) üzenetére

petike2014
(fanatikus tag)

Egy új hp dv6, ujjlenyomat gyűjtő bevonattal, acer bill-el core i7-el és nagyobb hűtőbordával, macbook pro kijelzővel pl tökéletes gép lenne nekem :)

[ Szerkesztve ]

(#10045) Chaser válasza rizso (#10043) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Dehogynem, kérdés mikor lesz notebook gyáram:D

(#10046) rizso válasza petike2014 (#10044) üzenetére

rizso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát csak mindenkinek mások az igényei :P

Chaser: ki tudja, lehet, hogy az unokámnak már Chaser típusú laptopja lesz (vagy felvásárlod az acert, és csak kicsit módosítasz a nevén, és lesz mondjuk "chacer") ;]

(#10047) energy_ válasza rizso (#10046) üzenetére

energy_
(senior tag)

:DD :)) :D

energy_ felhasználónak 8 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#10048) lockdown90 válasza rizso (#10046) üzenetére

lockdown90
(tag)

:C :C :C

LG 32LM620S + Pioneer BDP-150k

(#10049) dkface

dkface
(tag)

Hátha valakit érdekel felkerült ipon-ra az új játékos samsung tesztje ami már csak a GT540 vs HD5730 párharc miatt is érdekes :). Egyébként nekem bejövös a cucc , kifejezetten jó próbálkozás a samsung-tól , de kétszáz körül illene adni ahhoz hogy valóban egészséges konkurencia legyen.

Jah és rizso ez win :) :C

[ Szerkesztve ]

xfire-steam desmond69

(#10050) Chaser válasza rizso (#10046) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

chacer...chaser's choise :DD
Nekem amúgy a tökéletes gép az lenne ami halk, amennyire csak lehet, hűvös, matt kijelzős, profi bill-e van és touchpadja, -esetleg trackpoint se baj ha van:)- azt se bánnám ha frankó JBL hangszórói lennének, a kijelző ips vagy jobb tn, könnyen szerelhető, lehessen venni különböző felbontású kijelzőkkel, alu burkolattal és kb ennyi. És sztem ez nem lehetetlen, persze olyan elvárásom nincs, hogy brutál vga-val és cpu-val is halk legyen, de egy i3 + gt 545 -hd6770m szintig igen.

szerk: jah meg véletlen se elöl legyenek az audio csatlakozók

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.