2013. május 21., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)

(#39001) Borote válasza kkrisi (#38999) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Huhh, azért még eléggé zavarban vagy a gépeddel :B
Az a hűtőnyílás közösen a processzoré és a videokártyáé. A legolcsóbb gép külön hűtéssel a G53-as Asus, de az is 270k volt fénykorában :P
Node... miért számít ennyire, hogy mit ír ki, hogy ha rendesen fut rajta a játék? Ha kilépsz a játékból, akkor természetes, hogy az Intel HD graphics-t fogja írni.
Játék közben, alt+tabbal akkor nézted, ugye? :)

Black által említett 3dmark is jó lehet, vagy szimplán az élményindex játékok alatti teljesítményét is elég nézni - csak ne felejtsd el bekapcsolva hagyni a GPU-t :D

Más: nem is rossz :D

[ Szerkesztve ]

Ha linket szeretnél megosztani, kérlek használd a 'Link' gombot.

(#39002) kkrisi

kkrisi
(senior tag)

és egy 3dmark -ot futtatok, és dobok fel képet!

Igen még szoknom kell, nem volt még "puccos" jó vasam :))

[ Szerkesztve ]

(#39003) kkrisi válasza kkrisi (#39002) üzenetére

kkrisi
(senior tag)

bocsi srácok, hibáztam, nem kell ide 3dmark :)
igazatok lett, mikor aktiváltam a dedikált vga-t lehúztam a játékot, és rögtön színes lett a kis processzor az óra mellett, jelezve ezzel, hogy aktívan tevékenykedik, ki is írta, hogy nvidia gpu tevékenységek: 1 program: nfs world

Akkor ezek szerint hibátlanul teszi a dolgát! :K

Köszönöm még1x csak még nagyon vigyázok rá nem szeretnék semmit elbaltázni rajta :))

Más: Annyit kérdeznék vele kapcsolatban, hogy gyárilag 2 partició van, az egyik 25gb ott vanna a driverek, a másik 4xxgb ott meg van az OS. Na már most ha én kicsit variálni szeretném a particiókat, akkor gondolom célszerű minden drivert lementeni, és szeretném törölni mind2 hogy saját ízlés szerint hozhassak létre particiókat, de amit kiírtam one kex recovery-vel gondolom nem tudom azt megcsinálni?
Mert az az adott partíción lévő OS-t tenné újra igaz?

[ Szerkesztve ]

(#39004) kapi12

kapi12
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Laptop vásárlás előtt állok két gépre szűkítettem a dolgokat!

Az első:HP Pavilion dv6-6150sl Steel Grey (Intel Core i5 2410M • 15.6" HD (1366x768) BrightView LED • Radeon HD 6770M / 2GB GDDR5 • 8GB DDR3 • 500 GB • DVD+/-RW DL • 802.11(b/g/n) • Windows 7 HP 64bit hun,1év jótállás)

A második pedig:HP Pavilion dv6-6b08eh Steel Grey (AMD A8-3510MX • 15.6" HD (1366x768) BrightView LED • Radeon HD 6755G2 / 1GB GDDR5 • 4GB DDR3 • 1000 GB • DVD+/-RW DL • 802.11(b/g/n) • Windows 7 HP 64bit hun,2év jótállás)

Igazából játékra kellene,meg 3D-s tervezgetésre,de dönteni nem tudok,előre is köszi a segítséget!

Eladó Hp dv6-6150sl laptop!

(#39005) Pocok256 válasza kapi12 (#39004) üzenetére

Pocok256
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem az elsővel jobban jársz ha tényleg 3d-s tervezgetésre adod a fejed.

...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

(#39006) ExtremeClock válasza kkrisi (#38984) üzenetére

ExtremeClock
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Semmi már

[ Szerkesztve ]

(#39007) kapi12 válasza Pocok256 (#39005) üzenetére

kapi12
(lelkes újonc)

Köszi a választ.Igazából a másodikban a 4magos proci vonz,de Intel Core i5 2410M-ről se olvastam rosszakat,szóval én is inkább az első felé kacsintgatok.köszi mégegyszer a segítséget.

(#39008) Pocok256 válasza kapi12 (#39007) üzenetére

Pocok256
(őstag)
LOGOUT blog

Figyelj holnap letesztelem a 4 magos amd gépet mert pont most vettem egy ilyet aztán írok ide eredményeket. Hátha könnyebben tudsz dönteni.

...és élj a köz adta borúval, hisz joga mindenkinek van okult elmével sötétbe burkolózni és végébe rohanni életének ! Hát tedd légy magad végzete... értelmetlen képzete...

(#39009) kapi12 válasza Pocok256 (#39008) üzenetére

kapi12
(lelkes újonc)

Köszönöm szépen,várom a tesztelésed.Igazából arról a gépről még találtam is tesztet az elsőről viszont nem igazán :D.Ott elég jókat írtak pont ezért vagyok most nagyon elgondolkozva:D

(#39010) dvd_R+

dvd_R+
(senior tag)

Sziasztok 125.000 FT ig milyen laptopot ajánlottok ? itt apróról ?
lényeg hoogy valami normálisabb darabb legyen
csak azt nem tudom hogy amd vagy intel érné meg jobban ?
Én intel párti vagyok de kaptak a hirdetésem alá 1 hsz-t miszerint az amd most jobb laposba
mi a véleményetek ? mert én i3 + 1gb dedikált vga pl 520mx vagy hasonló vga val szerelt laptopra gondoltam

segítségeteket előre is köszönöm :R

dvd_R+ felhasználónak 29 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#39011) Borote válasza kapi12 (#39004) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Arra azért figyelj oda, hogy az előbbire CSAK EGY ÉV GARANCIA van, annak nagyon érdeklődj utána, hogy lehet-e bővíteni, mert hangzott már el olyan, hogy külföldi gép garanciáját nem lehet itthon bővíteni. Illetve ez meg a másik, hogy a billentyűzet külföldi, bár az olasz az szerencsére könnyen matricázható magyarra, csak minimális különbséget jelent :)

(#39010) dvd_R+: mik az igényeid? Illetve pontosabban mire szeretnéd használni? Játék? Bármi egyéb videokártya igényes program? Vagy csak internet, office, ilyesmi?
Ennyiből i3-as nem, csak egy B950-es Samsung NP300E5 fog kijönni - nincs ám nagy különbség :)

(#39012) AxBattler válasza dvd_R+ (#39010) üzenetére

AxBattler
(PH! addikt)

Olyat szerintem nem nagyon kapsz ennyiért. Keress inkább kétmagos Llano-val szerelt notikat, például...
Lenovo Thinkpad Edge E525 NZ632HV
Acer Aspire AS5560-4333G32MNKK

Borote:
Igaz is! Emlékeztem egy ilyenre, csak már nem találtam... :)

[ Szerkesztve ]

Steam / Battle.net - AxBattler[HUN]

(#39013) Kbali válasza Borote (#38981) üzenetére

Kbali
(PH! addikt)

esetleg v470

nem vagyok suhanc...

(#39014) runner 125 válasza dvd_R+ (#39010) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Ennyiért új, bolti biztosan nincs. Utoljára a Samsung-nak volt egy ilyen kombója, de a kifutó ára annak is 138k körül volt.

Az ajánlott Tihnkpad jó, az Acer-t kihagynám.

Ha, kicsit megtoldod, akkor kapsz már ilyen Toshiba-t is.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#39015) Borote válasza Kbali (#39013) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Abban nem gt520m van?

runner 125: a linkelt samut megkapja 127-ért

[ Szerkesztve ]

(#39016) runner 125 válasza Borote (#39015) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Valóban, elsiklottam felette.
Egyébként frankó az a gép is, pont olyan van itthon.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#39017) B-L-A-C-K

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet félre értelmeztem de azt írja dvd_R+ kolléga hogy "Sziasztok 125.000 FT ig milyen laptopot ajánlotok? itt apróról" ebből nekem az jön le hogy használtan is jó neki, nem feltétlenül újat keres...:)

[ Szerkesztve ]

(#39018) runner 125 válasza B-L-A-C-K (#39017) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Az aprón is lehet kapni újat. ;] :))

De, jogos. :)

(#39019) Borote válasza Kbali (#39013) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Megnéztem, és igen, abban GT520M van. Az volt az illető kifejezett kérése, hogy annál erősebb legyen.

giorgio (#38967: ez a négy gép (Z470) van olyan specifikációval, amit szeretnél. De ez is 2,2kg... igazából ennél könnyebb gépben nem fogsz találni erősebb videokártyát, ha mégis, annak jó eséllyel elégtelen lesz a hűtése. Meg fog sülni. Mondjuk ezt sem tudom, hogy bírja :D
Mondjuk érdekes, mert a Laptopszalon szerint az At verzióban csak GT520M van, és csak az Am-ben van GT540... utána kell érdeklődni. De egy biztos, a 160k az esélyes, hogy kevés lesz. Még gány Acerre is.

[ Szerkesztve ]

(#39020) EsoxLucius

EsoxLucius
(lelkes újonc)

Kedves fórumtársak!

Pár napja írtam ide, hogy tanácsot kérjek tőletek, milyen laptopot lenne érdemes vennem, angliai kiutazásomhoz. Azóta 95%, hogy tényleg elhagyom kicsin országunkat a hónap végén.

Akkor a Fujitsu Siemens A 531-et ajánlottátok, miszerint az tökéletes lenne nekem erre a célra. Ebben a gépben Intel Core i3-2330M 2.20GHz -es proci 2 Gb DDR3 RAM , Intel HD Graphics 3000 integrált videó vezérlő és 320 Gb -os vinyó van.

Idő közben, rátaláltam ennek a gépnek egy elég izmos vetélytársára, mégpedig a TOSHIBA Satellite L750D-16K-ra. Ebben a gépben AMD® A6 Quad Core™ - A6-3400 - 1.4GHz (2.3GHz) proci , 4GB 1333MHz RAM, 500GB- os SATA5400 HDD, és egy 1 Gb DDR3 memóriával rendelkező AMD® Radeon™ HD6540G2 videokártya van.

A kérésem továbbra is az, hogy melyik legyen... ? Sajnos ezt az AMD processzort egyáltalán nem ismerem, jó, hogy 4 magos, de nem tudom nagyon összemérni a fuji i3 -asával, ha ebben segítenétek, az jó lenne. ( nekem fura az AMD-ben, hogy csak 1.4 Ghz az órajel ) A többi paraméterben szerintem egyértelműen a Toshiba viszi a prímet, nagyobb vinyó, több RAM és az eléggé meggyőző grafikus vezérló okán.

Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket, és jó kívánságokat és kösz előre is, hogy segítetek dönteni. :R :R :R

(#39021) Borote válasza EsoxLucius (#39020) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Ha játszani szeretnél, akkor Toshiba, ha nem, akkor Fujitsu.
Amúgy ilyenkor sokkal egyszerűbb, ha linkelsz, ahelyett, hogy bemásolsz fél oldal specifikációt ;)
Toshiba fényes, Fuji matt kijelző - nézd meg élőben :) (Az áruházi fénynél zavaróbb, ha besüt a házba a nap).

(#39022) JimBeam007

JimBeam007
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Ugy döntöttem rászánok még 10-et és emiatt két választás maradt amit végre el kellene döntenem :)

Lenovo

Samu

minőség és megbízhatóság terén melyik legyen? Németországba készülök dolgozni nem szeretném hazaküldözgetni garira, melyiknél kisebb az esély? :)

(#39023) urdug válasza EsoxLucius (#39020) üzenetére

urdug
(fanatikus tag)

Kérdésedben a válasz: TOSHIBA :K

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#39024) Pocok256

Pocok256
(őstag)
LOGOUT blog

Na a hp pavilion dv6 a catalyst frissítést folyamatos kék halállal hálálta meg :D
Szóval most megy a gyári állapot visszaállítása aztán neki futok még1szer.
Nem lesz ez az új laptop olyan könnyű szülés :/

[ Szerkesztve ]

(#39025) B-L-A-C-K válasza JimBeam007 (#39022) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lenovo

(#39026) runner 125 válasza JimBeam007 (#39022) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Lenovo-t mondanám én is, viszont, ha kell USB3.0, akkor nézd meg ezt még: Toshiba Satellite L750-1H3
i3-GT520 kombó, USB3.0-val, s olcsón bővíthető a garancia.

(#39027) gr3g18

gr3g18
(újonc)

Sziasztok!
Játékra vennék Laptop/Notebookot a lehető legolcsóbban! Nem tudom melyik típust ajánlanák játékra?

Tudnátok egy picit segíteni?
Dedikált videókártya lenne a legjobb, de meghallgatok minden javaslatot!
Árban olyan max. 90 ig mennék, szerintem annyiból már kapok normális gépet!
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Sziasztok!

3 legjobb dolog a világon: Előtte egy üveg bor, utánna egy szál cigi!!!

(#39028) JimBeam007 válasza runner 125 (#39026) üzenetére

JimBeam007
(lelkes újonc)

usb 3.0 nem szükséges.

Akkor megrendelem a lenovotm játékra ugyis alkalmasabb mint a gt 520m :)

köszönöm a segítséget.

(#39029) sssirius

sssirius
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Vélemény erről? Lenovo IdeaPad G570GH

Ebben az árkategóriában figyelembe véve a teljesítmény + garancia + megbízhatóság tényezőket, szerintetek milyen?

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/hzpq || Referenciám: http://href.hu/x/i1vb

(#39030) M3oH válasza gr3g18 (#39027) üzenetére

M3oH
(őstag)

90ezres keretbol meg nagyon uj laptopot sem kapsz, nem hogy olyat ami jatekra is foghato. HArdverapron nezegess hasznaltat.

BF3:M3oH

(#39031) B-L-A-C-K válasza gr3g18 (#39027) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Játékra 90 ezerért normális dedikált vga-s gépet nem kapsz, mondjuk nem tudom ezt honnan vehetted. 140 ezer körül kezdődnek...

sssirius: Ha belefér a keretbe akkor már inkább ez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#39032) AxBattler válasza sssirius (#39029) üzenetére

AxBattler
(PH! addikt)

Erről a gépről jut eszembe: az Intel B9X0-ás procik milyen IGP-vel vannak szerelve? Csak mert legtöbb shopban HD Graphics 300-et írnak, de ebben nem vagyok biztos...

Steam / Battle.net - AxBattler[HUN]

(#39033) Borote válasza AxBattler (#39032) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

El vannak írva. Intel HD Graphics (Sandy Bridge) van bennük, ez kb az iHD2000, azaz 6 számolóegységes.

(#39034) sssirius válasza B-L-A-C-K (#39031) üzenetére

sssirius
(kvázi-tag)

Ahogy néztem ez az Intel B960 proci nem olyan rossz, persze azért az i3 jobb, de hosszabb 15-el és az már kicsit sok most nekem.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/hzpq || Referenciám: http://href.hu/x/i1vb

(#39035) B-L-A-C-K válasza sssirius (#39034) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha Borote kolléga jól írja hogy elvan írva, akkor a vga/proci is gyengébb benne, a ram is kicsivel kevesebb, de ha sok akkor lényegtelen.

Amúgy még ez is ajánlott darab: [link]. Viszont úgy látom most 130 körül van ez is, 1-2 hete pedig még lehetett kapni 123 ezerért is...

(#39036) runner 125 válasza B-L-A-C-K (#39035) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Gyengült a Ft...

(#39037) gr3g18

gr3g18
(újonc)

Itt akarok használtat venni ami játékra is jó! Nem tudtok valami jót ami itt hardverapron hirdeti, és azért játékra is jó ( Nem nagy game re kell csak WoW)
Előre is köszi a válaszokat!
Sziasztok

(#39038) torma1981 válasza runner 125 (#39036) üzenetére

torma1981
(őstag)

Naaa azért nem annyit. Max 5 ft-t. :(( :(((

Ezért kell mindjárt 7-8k emelni??? Hol jött ez ki nekik?

[ Szerkesztve ]

(#39039) B-L-A-C-K válasza runner 125 (#39036) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Napi szinten nézem az árfolyamot, azért nem olyan vészesen emelkedett. Ha 1 hónapra visszamenőleg nézzük Euro/USD ~4 Ft-tal több...

gr3g18: Azért egy árkategóriát jó lenne belőnöd...:)

[ Szerkesztve ]

(#39040) runner 125 válasza torma1981 (#39038) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Járt az 283 környékén is pár napja, most 293.86. Ez ajrónként ~ 10Ft, ami egy 140.000Ft-os gépnél 5-6k difi.

(#39041) B-L-A-C-K válasza runner 125 (#39040) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó de az 1-2 napig volt ennyi, átlagosan 4 forint körül volt, és már több mint egy hete ennyi a noti ára. Az tény hogy emelni kell ha emelkedik, de ugyan úgy csökkenteni is kéne akkor..

Szerk: Amúgy most nézem 283 Ft 1 hónapra visszamenőleg sem volt...:)

De mind1 lek@kilom amúgy, de ezek az emelkedések tényleg nem reálisak...

[ Szerkesztve ]

(#39042) kapi12 válasza Borote (#39011) üzenetére

kapi12
(lelkes újonc)

Köszi a választ!Hát notebookstore-n néztem a gépet,és Nemzetközi billentyűzet nekem is érdekesnek tűnik:DSzóval én arra gondoltam h angol,de még gondolkozom máshol láttam 2év garisat magyar billentyűzettel csak 4gb-ram volt benne ugyanennyiért de lehet ez lesz a befutó.Még egyszer köszi!

(#39043) dvd_R+ válasza B-L-A-C-K (#39017) üzenetére

dvd_R+
(senior tag)

Sziasztok ! Igen telibe találta
B-L-A-C-K Kolléga :D a fentebb írtak alapján
Tehát akkor le írom még1x srácok

Borote
AxBattler
runner 125

Tehát köszi a segítséget de a lényeg az hogy használtan keressek !
az igényeim egy ilyen netezős géptől erősebb legyen mert akkor nem dedikált vga val kellene :)
tehát jatek , net , ez az amaz tehát egy f*szább lapos legyen jatek se legyen probléma futogasson rajta

dvd_R+ felhasználónak 29 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Ha üzletről van szó Légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#39044) runner 125 válasza B-L-A-C-K (#39041) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Valóban, de különbség volt.
Noh és a nagykerek a Ft gyengülést egyszerre, míg az erősödést lassan reagálják le, ennek oka, h kikerüljük az árfolyamingást.

Ez van, el kell fogadni. :)

(#39045) driver18

driver18
(tag)

Sziasztok,

Szeretnék venni egy laptopot netezésre, filmezésre, kisebb játékokra. Kb. 140-et szánnék rá.
Amit várok tőle: legalább i3-as proci, dedikált videókártya, min. 2 gb ram.
Most egy Samsung NP300V5A-S02HU típusú laptopot tudnék szerezni 130-ért.
Ez mennyire jó gép? (i3 2310M, NVIDIA® GeForce® GT 520 MX Graphics, Optimus™ technológia+Intel HD 3000, 3GB DDR3 1333 mHz, 320 Gb winchester, 2 év gari, 3 db USB, HDMI, Bluetooth 3.0, wifi, LAN, HD Audió)

Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki!

(#39046) B-L-A-C-K válasza runner 125 (#39044) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudom, de mással is így van ez sajnos.

dvd_R+: Nézegetem neked de nem nagyon találok, ez még jó is lenne ha jobb proci lenne benne kicsit, mert még több mint 3 év gari, HD5650-es vga, és mivel alkuképes 110-be tuti ellehetne hozni...

driver18: Jó választás az is, vagy esetleg Toshiba Satellite L750D-16K.

[ Szerkesztve ]

(#39047) dvd_R+ válasza B-L-A-C-K (#39046) üzenetére

dvd_R+
(senior tag)

Nem jó a link az ár lényegtelen 125ig mehet :) esetleg ha annyira jó ajánlat akkor picit több is !

intel vagy amd ? egyébként ?

(#39048) B-L-A-C-K válasza dvd_R+ (#39047) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na már nem fértem bele a javítási időbe: ez lenne az: [link].

De amúgy ezt is ajánlanám neked is ha kicsit többet rászánsz, és ez új: Toshiba Satellite L750D-16K

(#39049) gr3g18

gr3g18
(újonc)

Na akkor mégegyszer, Használt gépet szeretnék venni amit kisebb játékra tudnék használni!
A maximum keret az 90ezer FT, de csak WoW ra használnám és maximum fifa12!
Melyik tipusok megbízhatóak, melyiket ajánljátok ilyen árkategóriában?
Előre is köszönöm a választ!
Sziasztok

(#39050) B-L-A-C-K válasza gr3g18 (#39049) üzenetére

B-L-A-C-K
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Talán ez: [link].

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.