2013. május 20., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)

(#17601) padra válasza robertel (#17600) üzenetére

padra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nekem a régi Asus-ban t3200-es volt,nem egy erőmű de nem volt gondom vele..A t4500-ről nincs tapasztalatom,de ez lehet segít.

"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod, melyik felét!"☮

(#17602) robertel válasza padra (#17601) üzenetére

robertel
(senior tag)

aha, az én notimban most t5900 van, a t4500 elvileg erősebb, és ilyen laptopot látok már 81e Ft-ért is, toshiba, 2 év gari, kiszállítással plussz 2 GB Rammal lenne 88, nem rossz ár szerintem, plussz 20ért van corei3, csak nem tudok dönteni megérné-e:)

„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

(#17603) padra válasza robertel (#17602) üzenetére

padra
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Azt neked kell tudni hogy amire használod arra elég a t4500.Ha nem biztos akkor szerintem érdemesebb többet rászánni,és venni egy i3-ast,nekem is most az van,és elég jól pörög.Még egy-pár évig ez bőven jó ,de a t4500 már nem biztos.

[ Szerkesztve ]

"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod, melyik felét!"☮

(#17604) JanR válasza robertel (#17600) üzenetére

JanR
(őstag)

"Amúgy miért száll ki a hp a laptopgyártásból??" - Félnek, nehogy beperelje őket az Apple :D

Amúgy senki nem tudja, nagyon váratlan bejelentés volt :U

Keep Calm and Keep Calm

(#17605) M3oH válasza JanR (#17604) üzenetére

M3oH
(őstag)

Hat varatlan volt az biztos, ahhoz kepest, hogy sajat OSt fejlesztettek, eleg erdekes dontes.

BF3:M3oH

(#17606) Rage47 válasza robertel (#17600) üzenetére

Rage47
(senior tag)
LOGOUT blog

"ez a szegmens a HP-nak sok millió dollár nyereséget hoz, de a PC-piac zsugorodása miatt minden negyedévben egyre kevesebbet. Ha eladja a boltot, a kapott pénzt pedig nagyobb nyereséggel értékesíthető üzletágba fekteti, akkor sok-sok millió dolláros nyereséget tud termelni, ugyanannyi befektetéssel. A cikkben is erről beszél a vezérigazgató.
Eladni meg addig lehet valamit, amíg az vonzó ajánlatot jelent mások számára. Egy nullszaldós eredménnyel, de hatalmas költségekkel működő üzletág nem vonzó. Pont."

(#17607) DarkByte

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Új noti után nézelődök. Az alábbi elképzeléseim vannak:
- kimondottan hordozható
- igényes kinézet (strapabíró ház előny)
- akku idő legalább 6 óra legyen átlag használattal (->Sandy Bridges)
- kijelző lehetőleg ne legyen tükröződő
- SSD-s modell ami itthon is kapható
- legalább 2 magos, legalább 4GB RAM (4 mag és 8GB RAM lenne jó igazán)
- nem játékra kell így dedikált GPU nem feltétel

Keresgéltem, eddig ezeket találtam:
- Apple MacBook Air [link]
- Samsung Series 9 [link]
- Thinkpad X1 [link]
- Acer Aspire 3951 [link]

Sajna ezek közül még nem is jelent meg mindegyik, illetve nem is felel mind meg a feltételeknek (pl. X1-nek glare kijelzője van). Láthatólag az Air kinézete jön be, magával az OSX gondolatával viszont vívódom.

Van még esetleg alternatíva ami ebbe a kategóriába belefér? Esetleg a fenti típusok mellett ellenvélemény vagy támogatás? :)

Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#17608) ktommy91 válasza DarkByte (#17607) üzenetére

ktommy91
(őstag)

HP Elitebook 2560p,Acer Aspire TimelineX 3830T(bár ebben van erős VGA is de kikapcsolhatod)

(#17609) Borote válasza DarkByte (#17607) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Az Air-nek nem Glare kijelzője van? :B

Ha linket szeretnél megosztani, kérlek használd a 'Link' gombot.

(#17610) ktommy91 válasza ktommy91 (#17608) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Az acer fényes...
Sokkal gazdaságosabb lenne ha magad cserélnéd a HDD-t SSD-re.

[ Szerkesztve ]

(#17611) DarkByte válasza Borote (#17609) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De elképzelhető. Azt már sikerült kideríteni hogy nem IPS, a Thinkpad X220-nak viszont az (annál viszont a hűtésre panaszkodnak, illetve az hordozhatóságban kicsit rosszabb).

ktommy91: köszi, nézem. HP nem igazán játszik, már csak a visszavonulásos bejelentésük miatt sem.

[ Szerkesztve ]

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#17612) zs-mate

zs-mate
(kvázi-tag)

Üdv!

Segítségetek kérném, javasolnátok ezt a gépet? A videókártyáról még nem nagyon hallottam, itt a leírás és a link:

ASUS K52JT GAMER EDITION 2.0
129 990 Ft
109 990 Ft (25 % áfával)
Megtakarítás: 20 000 Ft

Áraink bruttóban értendõek!
Processzor: Intel Core i3-370M (2 x 2,40GHz, 3MB Cache);
Kijelző: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 320 GB SATA 5400rpm;
Grafikus kártya: AMD Radeon HD 6370M 1GB;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó; HDMI™; VGA; Webkamera; LAN: Gigabit; Altec Lansing hangszórók; üzemidő: 3 óra
Operációs rendszer: -
Billentyűzet: magyar
Készlet: elérhető: szeptember 7-től. Előrendelések leadása lehetséges!
Garancia: 24 hónap. A termékhez ingyenesen Asus "Pick-up and Return" szolgáltatás jár, így meghibásodáskor a központi Asus szerviz hívása után (06-1-505-4561), az Asus vállalja a termék otthoni felvételét és a javítás utáni visszaszállítását!

Várható érkezés: Szeptember 7

Előrendelések felvétele folyamatban van!

LINK: http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=15497&category_id=310&option=com_virtuemart&Itemid=1

=====

Előre is köszi :R

ASUS K52JE EX225D

(#17613) ktommy91 válasza zs-mate (#17612) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Sem a radium, sem az ASUS K52-es széria nem ajánlott. Ezzel jobban járnál:[link]
De ha mondasz egy keretet és hogy mire használnád akkor lehet lesz jobb.

(#17614) zs-mate válasza ktommy91 (#17613) üzenetére

zs-mate
(kvázi-tag)

a keret legyen 120, i3 4gb ram max 500as vinyó és videókártya kellene, de mi a problémád ezzel a szériával, vagy akár a radim-al? bármi baja van asus resistance, az független a cégtől..

ASUS K52JE EX225D

(#17615) ktommy91 válasza zs-mate (#17614) üzenetére

ktommy91
(őstag)

A radium átszitázott billentyűzetű külföldi gépeket árul amivel nem is lenne nagy baj de hazudnak mint a vízfolyás a gépek eredetéről és lokalizációjáról. Az ASUS K52-es szériájából pedig nagyon sok volt a hibás darab és ezért nem túl ajánlott.

(#17616) Thomas_ válasza ktommy91 (#17582) üzenetére

Thomas_
(újonc)

10-15 perc használat után (elindítottam a linuxot és néztem az asztalt ) egy AMD 2 magos proccal olyan meleget fújt ki oldalra h sütötte a kezem, bár a bill nem melegedett de azért sztem eléggé elgondolkodtató. Dell 5010....

(#17617) ktommy91 válasza Thomas_ (#17616) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Azért egyáltalán nem olyan vészes az AMD procik melegedése. Rendes hűtés egy 3 magos phenomot is bőven normális hőmérsékleten tart. Az a széria híres a rossz hűtéséről...

mod:Azt nem néztem hogy melyik hsz.-re válaszoltál... Haver i3-mal és iHD-val szerelt n5010-e is rendszeresen lekapcsolt kb fél évesen.

[ Szerkesztve ]

(#17618) Borote válasza Thomas_ (#17616) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Lakótársam N5010-ese egy év használat után alapjáraton 70-80 fokon ment, olyan hangja volt, mint a mentőhelikopternek, ami a kolink előtt szokott leszállni :DDD

(#17619) S-eye

S-eye
(fanatikus tag)

Hali,ezt a notebookot lehet valahol olcsóbban megtalálni,a Kárpát-medencében?[HP Pavilion dv6 Llano]

3100->T610i->K700i->5800->i9250

(#17620) ktommy91 válasza S-eye (#17619) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Nem, mert Magyarországon nem árulnak ilyen gépet.

[ Szerkesztve ]

(#17621) zs-mate válasza ktommy91 (#17615) üzenetére

zs-mate
(kvázi-tag)

ha egy ilyet vennék, akkor mire kéne figyelnem a személyes átvételnél, megéri kockáztatni?

ASUS K52JE EX225D

(#17622) S-eye válasza ktommy91 (#17620) üzenetére

S-eye
(fanatikus tag)

Akkor csak ők?

(#17623) ktommy91 válasza S-eye (#17622) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Ez egy átszitázott billentyűzetű német gép magyarított windows-zal. Hivatalosan nem forgalmazzák magyarországon, csak náluk lehet kapni.

(#17621) zs-mate: A billentyűzet garant hogy szitázott lesz, ha ez neked megfelel akkor arra figyelj hogy rendes magyar számlát adjon a tag.

[ Szerkesztve ]

(#17624) S-eye válasza ktommy91 (#17623) üzenetére

S-eye
(fanatikus tag)

Kösz.Gondolom szeptemberig nem is esedékes,hogy máshol is legyen. :(

(#17625) JanR válasza zs-mate (#17621) üzenetére

JanR
(őstag)

A számlán és a gépen lévő s/n egyezzen meg. Ha van rá módod ellenőrizd a gyártó honlapján azt a számot, nem-e lopott :U

Keep Calm and Keep Calm

(#17626) JanR válasza DarkByte (#17611) üzenetére

JanR
(őstag)

Nem köll megijedni, a garanciális ügyintézés megy továbbra, amíg az utolsó gépnek is lejár a garanciája.

Keep Calm and Keep Calm

(#17627) JanR válasza ktommy91 (#17623) üzenetére

JanR
(őstag)

Ha valaki tud gépírni azt ne fogj zavarni a szitált/matricázott bill. Nekem az előző pavilionom is ilyen volt. Egyszer nem éreztem hátrányát. Magyar OS-el ugyan az mint ha hun billentyű lenne. Igaz a Z-t és az Y-t ki kell cserélni :D

Keep Calm and Keep Calm

(#17628) ktommy91 válasza JanR (#17627) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Tudom, német gépem van... Itt a baj azzal van hogy ők azt állítják hogy magyar lokalizációs gépeket árulnak.

[ Szerkesztve ]

(#17629) Rakicz

Rakicz
(újonc)

Hello Mindenkinek! A segítségetek szeretném kérni mert sajnos még kezdõ vagyok a notebookok terén és nem tudok dönteni. Szóval szeretnék venni egy notebookot, sokan a dell-t ajánlották, mini 1010 hd, 1018 amiket jobban nézegettem. Nekem filmnézésre, netezésre illetve office-hoz kellene persze könnyű és 10,1" körüli lenne jó. Nézegettem még acer one 522 ultra véknyat nekem az is tetszik. Legyetek szivesek ha tudtok akkor segítsetek akár tanáccsal, akár más gépekkel hogy melyiket érdemes megvenni. Elõre is köszönöm!

(#17630) zs-mate válasza ktommy91 (#17628) üzenetére

zs-mate
(kvázi-tag)

de a gépről magáról vélemény? létezik vhol originál magyar billel?

ASUS K52JE EX225D

(#17631) Borote válasza S-eye (#17622) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Néhányan innen tervezik, hogy Ausztriából vagy Németországból rendeljenek gépet, szerintem csatlakozz hozzájuk, ugyanis pont ugyanolyan garanciális illetve egyéb feltételekkel fogod megkapni a gépet, mint a a Radium-tól rendelnéd, csak kihagyod belőle az ő hasznukat ;)

Rakicz: Mennyi a kereted rá? Illetve notebookot vagy netbookot szeretnél venni? Mert netbookra van külön topic, ott jobban tudnak segíteni :)

zs-mate: Szerintem a 'nem árulják' kimeríti ezt a fogalmat :D Esetleg utólag, ha szerencséd van, tudsz bele venni, de alapvetően nem nehéz átmatricázni vagy festetni magyarra, nem is az a gond, hanem a garancia és a számlázás.
Én a helyedben (ha már mondjuk a németektől rendelsz), akkor az i5-tel szerelt dv6-os venném (HD6770-nel), egyelőre azt olvastam, hogy a Fusion-ös GPU-kra elég gyér a driverek minősége.

[ Szerkesztve ]

(#17632) ktommy91 válasza Rakicz (#17629) üzenetére

ktommy91
(őstag)

Ez inkább a Milyen NETbookot vegyek? topicba való.

(#17633) S-eye válasza Borote (#17631) üzenetére

S-eye
(fanatikus tag)

Ez lehet érdekelne,PÜ-ben tudnál infót adni?

(#17634) zs-mate válasza Borote (#17631) üzenetére

zs-mate
(kvázi-tag)

a német géppel mit kezdjek? oprendszer nemkell, ez az átfújás meg zavar bár nem volt még laptopom, akkor milyen laptopot vegyek? 110e

ASUS K52JE EX225D

(#17635) Borote válasza zs-mate (#17634) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Te akartál radiumos gépet venni bakker :DDD Azt kezdj vele, amit akkor kezdenél, ha azt vennél :D
Btw, mennyit szeretnél rajta játszani? Mert ha 110-es gépen szeretnél játszani, akkor minőségbeli kompromisszumot kell kötnöd :B

S-eye: Én? :D Nehezen :P Nem én akarok venni, én csak ennyit tudok, Ha visszaolvasol látod, hogy kik tervezik :)

(#17636) S-eye válasza Borote (#17635) üzenetére

S-eye
(fanatikus tag)

Ok,rendben van :D Akkor visszaolvasok.

(#17637) Nordik

Nordik
(senior tag)

Egy barátomnak kellene olcsón laptop. [Ezt] nézegettük, elég jó áron van, bár a boltról még nem hallottam. Szabad innen rendelni? :)
Illetve van olyan másik laptop ami szóba jöhet kb. 90e környékén? HP 625 esetleg? Bár a HP kivonulása miatt nemigazán érdekli ez a gép.

(#17638) M3oH válasza Nordik (#17637) üzenetére

M3oH
(őstag)

Igen, megbizhato bolt.

(#17636) S-eye: erdemes nezegetni ebay-en es amazon-on is. Van szallitas Magyarorszagra is. Egy komolyabb gepnel, tobb tizezret sporolhatsz meg szallitassal is. Persze, ha nem zavar a "nem magyar" bill. .

[ Szerkesztve ]

BF3:M3oH

(#17639) robertel válasza Nordik (#17637) üzenetére

robertel
(senior tag)

Tényleg jó árban van, azonban a melegedés elgondolkodtató amit írtak is amdről..
A Gigabyte gépekkel van valakinek tapasztalata? Az is 2 év garis és iponnál szintén corei3mal van 100ért.

„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

(#17640) szacsa88

szacsa88
(újonc)

Ahogy nézem megérkezett a laptopszalon-hoz az Y570 szállítmány, igaz i5-ös verzió sajnos pont nem kapható, abból viszont lehet, hogy még van raktáron a notebook.hu-nak, én is ott vettem tegnap.

(#17641) ittakary

ittakary
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Korábban már kérdeztem: [link]

Holnap készülnénk megvenni a laptopot, tudnátok kicsit segíteni? :B

DELL U2713H - 27" / 2560x1440p / 3 év garancia - 129k - az Aprón legolcsóbban! http://goo.gl/EaV3W

(#17642) doser0717 válasza Bobrooney (#17492) üzenetére

doser0717
(senior tag)

Ahogy kívántad pár kép az új szerzeményről.
A jobb szemléltetés érdekében mellette a régi 17"-os MSI gx700px és a család egyik Dell Inspiron 5110-ese.

Dell Precision M6600, Accord Type S '07, ex: Asus G74 & MSI gx700px.

(#17643) Tom1939 válasza doser0717 (#17642) üzenetére

Tom1939
(senior tag)

Látom neked is szép nagy tégla a táp :) Hát igen etetni kell procit meg a videókarit... Ezért én rögtön kettőt kértem, nem fogom még ezt is pluszban cipelni.

Dell M6600, 2720QM, FHD, 16 GB (1600), 128 GB msata SSD, 2 * 500 gb 7200 non-raid, Firepro M8900, Intel 6300, Dell wireless m5550 minicard.

(#17644) kkrisi válasza ktommy91 (#17485) üzenetére

kkrisi
(senior tag)

szia!

Mégy annyit szeretnék kérdezni, hogy akkor még a samsung RV511 is veri a HP Pavilion g6 ?
/itt hardveresen gondoltam/

Üdv!

(#17645) Bobrooney válasza doser0717 (#17642) üzenetére

Bobrooney
(fanatikus tag)

Gratu hozzá, és köszi a képet :) A bill. elosztás nagyon tettszik rajta, igényes.

JR Klub, Miller Klub Törzstag

(#17646) doser0717 válasza Tom1939 (#17643) üzenetére

doser0717
(senior tag)

Én saját fizikai erőmből annyit hordom, amíg kiérek a házból a kocsiig. :) Amúgy éppen a telepítős project játszik...

Dell Precision M6600, Accord Type S '07, ex: Asus G74 & MSI gx700px.

(#17647) DarknessHope válasza stratova (#17531) üzenetére

DarknessHope
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi ez valóban hasznos.. a legtöbb adatlapból nehéz kiturkálnom hogy mit tud a proci. el is mentem ezt:D

aztán meg is nézhetem hogy amiket eddig néztem azok mit is tudnak, nemsokára meg lehet néhány konkrét gépet is feldobok ide.. amiket kinézett ez alapján.

köszi mégegyszer.

Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!

(#17648) cz.istvan válasza doser0717 (#17642) üzenetére

cz.istvan
(kvázi-tag)

Nem rossz gép, gratula. Én egy időbe az asus g53assal szemeztem, az szinte ugyan ez csak 15 inchbe. Nálam ez a maximum kijelző méret ami szoba jöhet laptopnál. Viszont az asusnak a G sorozata vagy ROG gépei hihhhetetlen jók. Tavaly vettem tesómnak egy G51est, böszme gép de gyönyörű. Megy mint állat, szinte éjjel nappal, hiba nélkül, persze ezeknek is megvan az áruk de hát :R
Ahogy nézem néha a forumot, mindig megvan h ezt vagy azt a márkát szidják/dicsérik. Igazábol semmire nem lehet garantálni h na ez be fog válni nem fog bedögleni. Mindenből vannak hibás szériák, de azért vannak tények amiket figyelembe lehet venni vásárlás előtt.
Pl az utobbi 10 évbe a laptopoknál nm nagyon változik h intel procik jobban beválnak nvidia kártyák stabilabban működnek. De nagativ példa itt is akad pl 8800m gtx nvidiás laptopot nm szabad venni és a többi.
Ami biztos nem csak a hiba statisztikákat kell nézni, abba lehet nincs is nagy különbség, hanem a javitások rugalmasságát meg h mennyi időt vesz egy laptop garos javitása igénybe. Én sztm pl az asus jo laptopokat csinál de ami a garos gépek javitása körüli herce-hurca van, iszonyú, lassu, nagyon gáz. Acerből hoznak a legtöbbet vissza meg talán lenovobol, én véleményem h az egyik leggyengébb gépek, samsung még uj nem nagyon lehet rola mit mondtani, viszont hp meg dell a javitás terén a legjobb leggyorsabb. Egy asust lehet egy honapon belül vissza se kapsz. Fujitsu meg olyan erős középkategória sok hibás szériával, röhely de van/volt olyan FJ széria ami belülről kb félévente szétesik, kilazulnak a csavarok, szét kell darabokra szedni azt megy tovább de más baja nincs :D
Szoval nem mond6ó senkinek h ilyet vagy olyat ne vegyen mert ott is kifog6 szart ami miatt mjd szid6 vkit

(#17649) kirjak

kirjak
(tag)

[link]

Valaki erről véleményt tudna mondani?

A tisztelet mindenkinek jár!

(#17650) S-eye válasza M3oH (#17638) üzenetére

S-eye
(fanatikus tag)

Tartok ezektől az e-boltoktól,hogy szállítás folyamán valami eltörik,vagy elveszik.Meg hát nem is Magyarországba kellene szállítani,hanem Ukrajnába :D Oda meg nem tudom,hogy szállítanak-e.Legjobb egy ismerősön keresztüli vétel lenne.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.