Ez még mindig egy konzumer gép fényes kijelzővel,kijelzőkerettel,gyenge billentyűzettel.
Ki kellene írni az első hsz-ben 50-es piros betűkkel hogy egy notebookban a hardver az harmadlagos szempont.

Ez még mindig egy konzumer gép fényes kijelzővel,kijelzőkerettel,gyenge billentyűzettel.
Ki kellene írni az első hsz-ben 50-es piros betűkkel hogy egy notebookban a hardver az harmadlagos szempont.
(#18602) doser0717 válasza sketchifun (#18595) üzenetére

Kis matematika:
Van 4 foglalatom. 3*4Gb= 12Gb + 1*2Gb = 14Gb! Valahogy így. így volt gazdaságos.
Dell Precision M6600, Accord Type S '07, ex: Asus G74 & MSI gx700px.

Nekem igazából "melóra" kellene.
Egész nap menne, olcsó acerben is gondolkodok, csak nem tudom, hogy ez, hogy bírná:
[link]
Meg ezt lehetne bővíteni memóriával?
Hütése ami fontos lenne ugye egész napos hazsnálatnál nekem még.
„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S
Láttam, csak nem véleményeztem. Az a baj az ilyenekkel, hogy a legtöbben 10 hsz-t nem olvasnak vissza, nem sok értelme lenne betenni a #1-be se emiatt. Esetleg gyorslinknek a válogatásod jó 
DarknessHope: Jó sok ram, az bírja
szerk: robertel: Erre nem lehet gart bővíteni, kifejezetten kerülendő emiatt, mert hasonló árban pl 2 év garos lenovo is van ilyen felszereltséggel.
Ha nem feltétlen kell új lesd meg aláírásomat, azzal se jársz rosszul..megkérdezheted a többieket
Ha nem csilli kijelzője lenne megtartanám, de látom az téged nem zavar.
[ Szerkesztve ]
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

Pont azért érdemes egy matt kijelzős, burkolatú, masszív, jó hűtésű gépet venni.

Hol van az a lenovo?
Igazából ha veszek akkor ilyen 80 kröül 100 és 120-130 körüli árért gondolkodnék, ha közel 90 körül lenne lenovo akkro inkább már gigabyte..
ktommy91
A félreértések elkerülése végett, nem ülnék ott mellette meló közben
és hozzá lenne dugva egy billentyüzet is mikro használnám. Hütés ami fontos lenne, mostani aceremmel ninc siylen gond, 1 hete megy, max 77 fok volt ezalatt.
[ Szerkesztve ]
„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

És azt hogy lehetne megoldani, hogy #1-be beszúrni egy olyan hsz-t, amiben az alap dolgok vannak?
Gondolok itt erre: GPU meg erre: CPU. Meg amit soha nem találok, ahol a procik vannak játék alatt összehasonlítva. Na meg van még 1-2 hasznos olyan dolog, ami nem változik.
Tudom, senki nem olvasná el, de ha valaki jön egy olyan kérdéssel, hogy "biztos elég az i3-as, mikor lehet i7-eset is venni, de csak játszani akarok?", vagy hogy "melyik a jobb vga: Intel HD3000 vagy a GTX580M?", stb..., akkor gyorslinknek be lehetne dobni mindig az 1. hsz-t. Gyorsabb, egyszerűbb és jobban átláthatóbb is lenne szerintem.
Persze tudom a notebookcheck sem 100%-ban pontos, de kiindulási alapnak tökéletes lenne ilyen esetekben. Amúgy is gyakran az a kiindulási alap.
85-90k körül elég sok helyen, iponyból pár napja tűnt el, valszeg kifutó.
" ha közel 90 körül lenne lenovo akkro inkább már gigabyte.." vegyél azt 
doser0717: Beszólsz a modkerbe és berakják.
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

Úgy lesz 

Nem akarok önkéntesen 'uralkodni' egy ilyen (talán legpörgősebb) topik felett. Sőt! Önkéntesen sem akarok ilyet kérni a modiktól.
De ha az a 8-10 ember, aki a leggyakrabban itt van és próbál támogatást nyújtani 'az elesetteknek', egységesen az áldását adná, akkor szerintem érdemes lenne összedobni egy ilyen fontosabb link-listát!
Mi mondjuk a Te véleményed?
Támogatva 

Sziasztok,
Segítséget szeretnék Tőletek kérni. Egyetemre kellene egy noti. Leginkább 13"-14"-ban gondolkozok. Alapfelhasználásra kellene egy i3 v i5 SB -t szeretnék legjobban. Tudtok valami akciót?!
Játék nem számít!
Keret.: olyan 160k környékén örülnék ha megállna, és ha lehet inkább az alap business-ek felé kacsingatnék. 
Ezt nézegettem. Vélemény?!
[link]
Illetve a dell v131 is tetszik, de az ugye még nem kapható itthon?!
[link]
Továbbá olvastam pletykákat egy ősszel érkező Fuji Lifebook-ról (SH531), de ha jól tudom ez sincs még forgalomba.
[link]
Valakinek vmi tanács: várni, venni?! 
Köszi! 
Ui.: Olvasom a fórumot rendszeresen, nem lusta vagyok visszaolvasni
, csak 13-14"-ban ajánlott gépet nem nagyon találtam... 
[ Szerkesztve ]

Ezen nem sokat gondolkodnék a helyedben:[link]
[ Szerkesztve ]

Egyből egy már van (Chaser), neked mi a véleményed?
Nem akarok önkéntesen 'uralkodni' egy ilyen (talán legpörgősebb) topik felett. Sőt! Önkéntesen sem akarok ilyet kérni a modiktól.
De ha az a 8-10 ember, aki a leggyakrabban itt van és próbál támogatást nyújtani 'az elesetteknek', egységesen az áldását adná, akkor szerintem érdemes lenne összedobni egy ilyen fontosabb link-listát! - az 1. sz. hsz-be.
[ Szerkesztve ]

+1
Annyi a baj hogy még amelyik topic nevében benne van hogy "Olvasd el az első hsz.-t! " ott sem olvassa el egy csomó ember.

Nem olvassa el, ezt tudjuk. De ha az a 6-8-10 link egy hsz-ben benne van, akkor ha valaki arra vonatkozót kérdez, elég azt belinkelni. Nem kell újra és újra kutakodni.
Csak az egyszerűség és érthetőség kedvéért nem úgy kell elnevezni a linket a hsz-ben, hogy "Graphics Cards - Benchmark List", hanem mondjuk "videóvezérlő erősorrend". Ennyiből meg egy olyan ember aki megtalálja ezt a fórumot, már tudni fogja hogy az mit jelent... 

160000 Ft-ig néznék laptopot, specifikációkat tekintve a viszonylag jó VGA (pl. GeForce 540M) nem ártana (könnyebben ki lehet használni, mint az erősebb procit). 140 fölött nem sokkal már kapható az egész jó specifikációkkal bíró Acer Aspire 5742G-3384G50MN, ám erre ugye 1 év garancia van, +2 évvel 160-nál is tart az ár. Vélemény róla, vagy jobb ajánlat?

Az AMD Athlon™ II Dual-Core P340 procival szerelt gépekről mi a véleményetek?
Sok helyen olvastam, hogy notebookban nem szabad amd-t, ez igaz?
Csak, mert az ezzel szerlet gépek is jóárasak
Ismerős Turionja nonstop megy, nem panaszkodik melegedésre.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Ebben az árban ilyen grafikai teljesítményt más gyártótól nem hiszem hogy kapsz.
A web-shopot amit linkeltél nem ismerem, akkor már inkább innen.
De ezt a web-shopot ugyanúgy nem ismerem és akkor én már inkább ezt venném: Acer (specifikáció) - utóbbiban már SB proci van.
Ha mindenképpen úgy akarod, hogy a 160.000Ft-ba legyen benne a garanciabővítés is.
[ Szerkesztve ]
(#18620) sketchifun válasza robertel (#18618) üzenetére
Hát egy Turion nem is, de egy Athlon, vagy Phenom igen.
Egyébként nem túl mobilis processzor, de ha otthon használod többnyire töltőről, akkor nyers erőben nem olyan rossz.
(#18621) ktommy91 válasza sketchifun (#18620) üzenetére

Ez nem így van.
Ez a Llano előtti erősorrend: (azt nem lehet egyértelműen beilleszteni a sorba)
Athlon<Turion<Phenom
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a linket, éppen ezért tettem fel a kérdést, mert 140-ért ez volt a legjobb, amit találtam, de az, amit Te linkeltél, egy árban van vele, mégis Sandy Bridge (a többi adat pedig kb. egyezik), ergo jobban megéri. Szerintem +2 év garanciával is ez a legjobb ajánlat, az alapból 3 év garanciával járó Dell ennyiért GeForce 525M VGA-t ad, ha a teljesítményt nézzük.
(#18623) robertel válasza sketchifun (#18620) üzenetére

Igy van, otthon töltőről használnám, teljesítményben benchmark szerint jó lenne, kérdés a melegedés 
B1T3
Ez a baj, nem sokan hazsnálnak amd-s notit...
[ Szerkesztve ]

Én is néztem benchmark-ot, teljesítményben nem rossz, csak tapasztalat híján nem merem ajánlani. 
(#18625) sketchifun válasza doser0717 (#18619) üzenetére
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ez a Core I3 nem gyenge mondjuk egy Dirt 3-hoz?
Mert a VGA kényelmesen elboldogul vele, de a proci, nyers erőben eléggé gyenguszka.
B1T3:
Nekem hamarosan lessz egy Packard Bell gépem, AMD processzorral. (Aki mer, az nyer). Ha jó tapasztalataim lesznek, már pedig igen szigorúak az elvárásaim, akkor bátran fogom ajánlani. Bár nem lepődnék meg, ha ennyi pénzért nem kapok egy csúcs gépet, de a prociról és a VGA-ról szerzett infók alapján elég jó gépezet.
[ Szerkesztve ]
(#18626) ktommy91 válasza sketchifun (#18625) üzenetére

Nekem gyanús ez a hirdetés.

Nem tudom kihagyni! Ezért biztos megköveznek a többiek! 
Radium.hu-tól innen még soha senki nem javasolt gépet, mint ahogy én sem teszem többet. Sőt, inkább óvva int mindenki, ahogy én is.
De annyit ellőttünk már, hogy most már akár ez is jöhet...
Ha a boltot kizárjuk, Te pedig megbarátkozol a nem magyar billentyűzettel, azzal hogy lehet hogy nincs névre szóló számla, a vásárlás/fizetés előtt pedig (akár az üzletből is) felhívod az Asus garanciális szervizt és gyári szám alapján leellenőrzöd a gép garanciális hátterét, akkor akár ez is jöhetNE... 

Látod ezekre a linkekre/kérdésekre gondoltam abba bizonyos 1.hsz-be!

Ezt meg lehet venni biztos forrásból is [link]
A radiummal nem sok baj van csak annyi hogy hazudnak. Ha megmondanák hogy külföldi, szitázott billentyűzetű gépek akkor legyen, mert jó áron lehet tőlük gépet venni.

Vajon ennek magyar a billentyűzet kiosztása? A radium-osnak elvileg az, de nem tudom, mennyire mérvadó, ha így kezelik. 
Kb egy T4300 tudású, alul is lehet feszelni, ez már 45nm-es, nem olyan melegedős. 3 v 4 magos amd-t nem érdemes notiba venni...majd a Lllano-ból ha jó ára lesz, de a régieket nem ajánlom. Az előző packard gépemben ilyen volt, nagyon jó kis hűs, halk noti volt..kasznija pont olyan mint az 5742 acer.

Oké,most szaladt tele a t*k*m,az egész keresgélési procedúrával....
Egy hónapja keresgélek,követem a topikot,járom a boltokat,és nemhogy tisztábban látnék,full káosz van a bucimban.A gép,asztali kiváltása miatt kell,nem vagyok atombrutál gamer,viszont nem szeretném a következő 3 évben leváltani a notit...
Főbb szempontok a következők:
-"átlagon felüli" vga teljesítmény,
-dedikált VGA minimum gddr5 vram-al
-DX11 támogatás
-Intel i5 v. i7,de mindenképp SB-s
-17,3"-os kijelző,nem kell 3D,lehetőleg matt...(bár ez tűnik a legesélytelenebbnek..)
-nem 400K feletti ár,mondjuk ki,minél olcsóbb...
-lehetőleg magyar billentyűzet,ha átszitált,az sem baj...
-értelmes gariidő.
-akksi idő nem problémás,az esetek 99%-ában úgyis hálózatról megy majd
Eddig három noti került szóba,ha van egyéb javaslat szívesen várom...
--HP Pavilion dv7-6xxx
--HP Envy 17 2xxx
--ASUS G74SX
Mivel mind3 gép elég "kemény" konfig,ezért húzós a választás,remélem tudtok segíteni,illetve érvekkel alátámasztani a tanácsaitokat...
Nem zárkózok el Renew-s gépektől sem.. 
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
Üdv! 
To be,or not to be....Galamb vagy nem galamb? xD

Ilyet lapost nem lehet még vhol kapni? 1 webshopban találtam 160k-ért de régen ennél olcsóbban is meg lehetett kapni, csak akkor még nem volt pénzem rá :/

Én tuti ezt venném:[link]
A proci nem SB de hozza egy i5-2410m teljesítményét. A vga nem gddr5,helyette 256 bit.

Sajna 15,6" -os...De nagyon nem rossz!! 
Köszi!
Amúgy ez a márka mennyire "megbízható"?
10-es skálán?
Sajnos a Lenovo-t nem ismerem...
[ Szerkesztve ]

plusz 1 versenyző... 
így már 4en vannak.. 

Szia!
Üdv az én cipőmben
Nekem másfél évig tartott mire gépet vettem... Addig nem találtam itthon megfelelőt. Igaz így növekedett lassan a keret 
Az ajánlott 8740w nem rossz. De csak dx10 és a leggyengébb a 3 elérhető közül (quadro 2800). Kb annyit tudhat mint a lenovo w520-ban a quadro 2000. Notebookreview forum alapján kb senki nem ezzel veszi aki választhat (nekünk ez van aztán csókolom). A firepro egész jó (én azt akartam), de itthon nincs.
A 8760w még a választás, de több mint a kereted és a két alap kártya sem az igazi (firepro ugyanaz mint a 8560w-ben, gyengébb mint a 8740w-ben lévő, quadro 3000 jóval drágább de nem annyival erősebb) a quadro 4000 már szuper de nagyon fájdalmas az ára.
Ezután jutottam a saját gépemhez. De itthon nem forgalmazzák ám... Szóval ilyen szuper az élet 
Dell M6600, 2720QM, FHD, 16 GB (1600), 128 GB msata SSD, 2 * 500 gb 7200 non-raid, Firepro M8900, Intel 6300, Dell wireless m5550 minicard.

Még 1 versenyző:[link]

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ez tetszik... 
nagy THX!!!!
Olyan nagy tapasztalatom nincs Lenovo téren,van egy itthon azzal teljesen meg vagyok elégedve.Negatívumot nagyon nem hallottam róluk, szerintem 10/7-et lehet neki adni.Ha tévedtem valaki nagyobb szaki úgyis kijavít.De ha érdekel [ezt] átnézheted.
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod, melyik felét!"☮

Lenovo helyett Gigabyte.....GRT!
MCP, MCSA, MCSE, MCTS, MCITP: Enterprise Administrator, Enterprise Messaging Administrator 2010

Van róla tapasztalatod?
Na ugye, jobban tetted volna meg se szólalsz!
(#18645) sketchifun válasza nlb84 (#18643) üzenetére
Én valahogy nem tudok hinni egy-két itteni dolognak.
Sokat tanultam:
- Hordozás szempontjából az üzleti gépek a jók
- Otthoni, filmezős gépek inkább 17"-osak iHD-vel
- Játékos/viszonylag erős gépek 15,6"-osak.
- Fontos a garancia
- A Dell Inspiron N5110, és az ASUS K53 széria kerülendő.
- A PackardBell nem ajánlott, mert csak 1 év gari, és nincs bővítés.
Az utolsó kettőt szeretném kiemelni:
Akik nem ajánlják a Dell Inspiron N5110-et, azoknak többnyire nincs/nem volt ilyen gépük. Akiknek van, azok meg elfogultak, gondolnánk. De azért az érdekelne, hogy kinek volt a kezében egyszerre N5110, Asus K53, és pl egy HP Probook laptop. Összehasonlítani senki se tudja őket, mindannyian vakon hisztek az állítgatásoknak.
A másik rész a PackardBell. Mindenki azt mondja, kerülendő, mert csak 1 év gar. Voltam MediaMarkt-ban, és több PB gépet is megnyomkodtam, átnéztem. Az egy év garancia mellé eggyáltalán nem ropogó/recsegő(Acer) laptopot kapunk. A billentyűzete nagyon kényelmes, és picit tapad, ezért nem üt mellé az ember. A Laptop nem melegszik át, és meglepően ellenálló a burkolata. És ilyen árért az egyik, ha nem a legjobb teljesítményű notebook.
Úgyhogy szeretném megkérni a szkeptikusokat, hogy lehetőleg olyanról mondjanak véleményt, amit nem 10 percig használtak, hanem akár egy hónapon keresztül.

Az enyémmel mi a bajod?

Jössz, megnézed, megveszed... 
(#18647) Chaser válasza sketchifun (#18645) üzenetére
Volt 5010-em, nem ajánlom. 4520s-t láttam, hát kicsit más kategória. PB Tk81-em is volt, szintén más kategória, de mivel gart nem lehet rá bővíteni nem ajánlott. Tavaly ilyenkor még 2 év garral dobálták ám ezeket, aztán lecsökkentették egyre..csak az árat nem csökkentették mellé.
(#18648) remington2 válasza wferry (#18475) üzenetére

Bár nem én kérdeztem, de engem is érdekelt. Köszi az infókat!
[ Szerkesztve ]
"While the enemies of the Emperor still draw breath, there can be no peace." - Warhammer 40k
(#18649) nlb84 válasza sketchifun (#18645) üzenetére

Újabb "szakértőkkel" bővült a csapat....
(Packard Bell, Gigabyte)

[ Szerkesztve ]
MCP, MCSA, MCSE, MCTS, MCITP: Enterprise Administrator, Enterprise Messaging Administrator 2010
(#18650) sketchifun válasza nlb84 (#18649) üzenetére
Nem vallom magam szakértőnek, csak nem szeretem az okoskodókat.