Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Sped #208667 üzenetére

    Gratulálok a fogyási eredményedhez! Te vagy az élő példa, hogy fegyelemmel, következetességgel meg lehet csiálni, gondolom sokkal jobban is érzed magad a bőrödben.

    Terem vs szabadtéri futás: próba képpen már kipróbáltam teremben én is (amikor szmog volt), azon kívül, hogy nagyon leizzadtam nem fáradtam el rendesen és unalmas is volt (nálam egy futás 13+ km). A légmozgás hiánya miatt a tapasztalatod szerint kellemetlenebb a közérzet teremben, viszont erőkifejtésben pont fordítva van, az igazi szabadtéri futás dolgoztatja meg jobban az izmokat. Ennek két oka van, kisebb részt a légellenállás (mivel ott tényleg haladsz), másrészt szabadban nem megy alattad a talaj magától, neked ténylegesen előre kell löknöd magad minden lépésnél (erősebben mint futópadon), ami miatt némileg eltérő lesz az izomterhelés.
    Viszont nem feltétlen van értelme ezt túlfeszegetni, nyilván nem versenyre készülsz, így egy dolog számít, az hogy formába jöttél és ezt tartod, ehhez pedig megvan a megfelelő heti programod.

Új hozzászólás Aktív témák