Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz BomiBoogie #28298 üzenetére

    Szia!

    Emlékeim szerint tettem bele legalább linket hozzá, de ha nem akkor óriási melléfogást követtem el. :B

    Rootolni külön nem kell a custom romokhoz, teljesen felesleges. Ami viszont kell az minimális szinten a parancssor/terminal alapvető ismerete, illetve egy működő adb & fastboot páros. Ezek az android SDK részei, a platform tools mappában rejlenek egyaránt a Windows és a Linux alatt. ITT találsz egy kicsit ortodox leírást Linux alá ezekről a beállításokról. Windows alatt annyiban könnyebb, hogy csak el kell indítani az SDK-t és letölteni a platform-tools-t.

    Ha már üzemkész az adb és a fastboot, akkor kell még egy custom recovery és a rom, amit fel akarnál tenni (zip fájlokban van). Első körben felteszed a romot az SD kártyára, mjad a parancssorban meg kell keresd az adb(.exe)-t. Ha megvan és fut akkor sorban:

    adb devices

    Ha itt nem jelenik meg az eszközöd, akkor ki van kapcsolva a készülékben az USB hibakeresés. 2.2 alatt nem emlékszem fejből merre van, de valami Alkalmazásfejlesztés menüpont rémlik. Esetleg nincs fent a driver.

    Ha viszont megvan a telefon és kiírta a nevét, akkor át kell bootolni bootloader módba, amit ezzel a paranccsal lehet:

    adb reboot bootloader

    Innen az adb elveszti a kapcsolatot a készülékkel és a fastboot kéne működésbe lépjen. Parancs:

    fastboot devices

    Ugyan arra jó, mint az adb párja, csak ez más nevet kell írjon. Ha nem ír, akkor nincs meg a bootloader drivere még...

    fastboot boot IDEARECOVERYfájlod neve éskiterjesztése. Pl ha az cwm.img, akkor

    fastboot boot cwm.img

    Elindul a custom recovery. Itt most válaszd ki a backup and restore lehetőséget (hang fel, hang le a mozgás a menüben, home az "enter"), majd a backup to external SD card-ot. Ezzel a gyári romot kimenti a folyamat előtt, így nem kell attól félni, hogy ha rossz lenne a másik, akkor adtunk a... egy pofont.

    Miután megvagy, menj vissza a főmenübe, majd: wipe data. Ezután menj a mounts and storage menüpontra, majd format system.

    Ezzel üresre törölted a felhasználói területet és eltávolítottad a rendszer túlnyomó részét.

    Menj az install zip from SD card menüre a főmenüben, majd Choose zip... Keresd meg a korábban az SD-re tett romot. Várd meg még települ. Vissza a főmenübe, majd reboot system now.

    Várd meg még felkel a rendszer. Minden lépés után lehet egy lista, amiben sok "NO" szerepel, közte egy "YES". Értelem szerűen a "YES"-t válaszd.

    Ha felkelt a rom, akkor már használható is. A CM alapú romoknál szükség van egy GAPPS nevű csomagra is a Google szolgáltatások telepítéséhez. (Play stb..stb...).

    Szerintem ennyi kezdésnek elég. :B Szólj, ha valami nem érthető, vagy elakadnál. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák