Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz tlala #3519 üzenetére

    Biztosan nem ugyanaz. Forrás nélkül pedig eleve nem beszélhetünk Openwrt-ről, sem semmiféle opensource megoldásról, ami jellemzően valamelyik gyári firmware házi tákolását jelenti.

    Ha érdekel az openwrt, akkor ezt érdemes követni: [link]

    Én ezt használom néhány extra patch-csel. Azt ath11k-ban továbbra is ott a leak, de ezzel (legalább is az 512MB-os driver patch után) lehet együtt élni. Továbbra sincs 13-as csatorna 2.4-en, és úgy általában a 30dBm-et el lehet felejteni, de ettől függetlenül frankón működik. IPoE és PPPoE offload vezetéken működik, 1-2% CPU mellett NAT-ol gigabitet PPPoE-n, stabil, nem szórja a csomagokat. Az NSS és a Wifi firmare-ek és több évvel újabbak a gyárinál, ez különsen AX és mesh oldalon sokat segíthet (nekem egyik sincs).

    A terv az, hogy ha végre kijön az 5.15-ös kernel (1-2 hét), akkor Hauke megcsinálja a backportot 5.10-re, és akkor lesz egy sokkal jobb állapotú ath11k driverünk mint ami most van. Rengeteg hibát javítottak benne, de hogy konkrétan a szivárgást megszünteti-e, az majd kiderül. Lesz 160MHz is az 5.15 backport-ban.

    Röviden: nálam faszán működik, a wifi is stabil, de ha valaki 30dBm-et akar, akkor maradjon a gyárin. Nálam AX6-on 24dBm a max power, de az erősítők amúgy sem tudnak többet az AX6-ban. Ax3600-am nincs, ha valaki felajánl egyet, szívesen kipróbálom azt is (nyilván a wifi része az érdekes, a többi ugyanaz). Egyébként az nagyon látványos, hogy mennyivel hűvösebb a SoC OWRT alatt (mert működik rendesen a freki váltás NSS-en is meg a SoC-on is).

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák