Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz pzstm #4957 üzenetére

    Elméletben úgy mint az OnLive/Gaikai (amire a PS4-nek a megoldása is épül), tehát egy távoli szerveren fut a játék. Te megkapod a képet és az irányítást de maga a játék nem a gépen megy (tehát elviekben egy internetre kötött kenyérpirítóval is lehetne így játszani. A PS4-nél ez azzal egészül ki, hogy ha megveszel egy játékot a Storból te a Gaikai-nak köszönhetően már egyből játszhatsz is miközben a tényleges játék a háttérben töltődik la a gépre. Tehát ez a visszafelé "kompatibilitás" csak amolyan öszvér megoldásnak tűnik. Tehát ez csak elviekben az. A gyakorlatban pedig bármin menne ami nettre van kötve.

    Az hogy a korábban megvásárolt játékok mennek-e? Hát szerintem maximum amit PS Storból lett véve az működni fog. Ami neked otthon megvan lemezen az nem hinném. Főleg amiatt nem, mert ugye az nincs felhasználóhoz kötve. Egy megoldást látok erre a dologra, hogy csak akkor tudsz játszani vele ha a gépben van a lemez de csakis akkor. Úgy képzelem el, hogy berakod a lemezt és aktiválódik neked a Cloud-ban az adott játék. A lemez természetesen eredetiség vizsgálat miatt kel, és ha tovább adod akkor már nem fogod tudni használni a felhőből függetlenül attól, hogy ott jelzi neked.

    Amúgy azzal gondolom mindenki tisztában van, hogy a használt játékok mennek a PS4-ben, csak a lemezes verzióra értendő és az is csak akkor ha a kiadó nem tesz rá egy egyedi serialt. Amúgy ezt az egész használt játék tiltás mizériát nem a Microsoft/Sony követeli hanem már régóta a a kiadók.

    Tehát lehet, hogy maga a PS4/??Xbox?? Engedi majd a használt játékok futtatását (nem lesz géphez/Live-hoz/PSStor-hoz kötve), de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esetleg a kiadók által üzemeltetett szolgáltatásokhoz kötve (úgy mint pl. az Origin/Steam/UPlay account-hoz). Vagyis csak akkor játszhatsz a megvett játékkal ha van EA/Acctivison/Ubi/etc. felhasználói fiókod, amihez hozzá van rendelve az adott game.

    Persze ez csak egy elmélet, majd ha megjelennek akkor kiderülnek a részletek.

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák