Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz zodo #172126 üzenetére

    99%, hogy ha nincs arty ebben a csatában akkor is ugyanígy meghalsz első spotra. Minden jó játékos arra a területre céloz a csata elején.
    Nem teljesen szimmetrikusak a pályák. Sok helyen direkt úgy vannak tervezve, hogy egyes részei valamelyik oldalnak kedvezzenek. Mountain Pass esetében például a nyugati oldal általában át tud menni spot nélkül, mert szélesebb a plató, több a bokor a szikla szélénél és ami nagyon fontos előbb ér az ő lightjuk középen pozícióba, mert rövidebb utat kell megtennie, mint az ellenfélé. Ezzel szemben a keleti oldalon a lightok és a nagyon gyors tankok kivételével lehetetlen átmenni spot nélkül ha az ellenfélnél van egy jó felderítő. Én volt, hogy panther/m10-zel sem értem át pedig meg sem álltam mint te, de szétlőttek mire fedezékbe érhettem volna. A skorpiónak meg panther alváza van, ennek következtében elég gyenge a camo-ja, főleg menet közben.
    Az E1-et gondolom elírtad. Talán E3 bokorra gondoltál a túloldalon?
    Bejelöltem pár gyakran használt pozíciót a térképen. A keleti oldalon az 1-es és 2-es helyet szokták használni, minden más ami a kettő között van az halálzóna, ott nem szabad megállni. Az 1-es előnye, hogy többnyire arty safe, és onnan lőhető a túloldalon a 3-as és 5-ös helyen bújkáló ellenfél és az átmenő tankokat is meg lehet lőni. A 2-es helyről a D3-ban lévő tankok lőhetők jól és amit kevesen tudnak, hogy bár kirajzolás távon kívül van, de érdemes innen pár vak lövést leadni az ellenfél bázisánál lévő kemper dombra C2-3-ra. Ott szinte mindig ácsorog td a szikla szélén amit a jó szög miatt sokszor el lehet lőni. Ezen a helyen sokáig nem érdemes lehorgonyozni, mert nem arty safe, kevés hely lőhető és ha spotra kerülsz előbb-utóbb kibányásznak innen.
    Túloldalon a 3-as helyen lévő bokor azért jobb mint ahova te álltál, mert sokkal nagyobb és sokkal messzebb van a középen felnéző spotterektől, de egyébként azt sem nevezném op helynek, elég kockázatos oda beállni. Ha spotot kapsz akkor az is instant halál hely. A 4-es helyre gyakran beszalad egy light, onnan jól lehet villantani az átmenőket csak az a probléma, hogy ha odamész akkor vissza már elég nehéz menni. Sokszor csapdába esik ott a light én ezért ritkán használom. Az 5-ös pozíció jó a td-knek és sniper tankoknak, lehet lőni az átmenőket és ha spotot kapsz akkor vissza lehet bújni a szikla mögé, bár mint a fenti videó mutatja, ez sem arty safe. A 6-os pozíció elég cseles. Van a szikla előtt egy kis bokor, abba is be lehet állni light-tal, ugyanúgy spotolod az átmenőket, de ritkán gondolják, hogy ott tank van, ezért nem szokták vakon lőni azt a bokrot. Persze ha spotot kapsz akkor az is azonnali halál, de ott elég jól el lehet bújni passzív spotra, ráadásul nagyon hamar odaér a spawn helyről a light azon az oldalon.

    Az a bokor amit te használtál, az nem túl jó hely. Ott alig láttam még tankot, vagy ha láttam az azonnal meg is halt. Light tankkal álcahálóval talán használható, de azzal is veszélyes, minden más tankkal meg öngyilkosság és ha nem lőnek ki vagy nem vesznek észre ott akkor az csak a szerencsén vagy az ellenfél bénaságán múlik. Szerintem.

    (#172143) @h1mpi:
    "a Löwe felett nagyon eljárt az idő."
    Ezt mind egy csata alapján vontad le? :D
    A löwe még mindig nagyon jó tank, egyáltalán nem járt el felette az idő. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák