Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    válasz vic999 #5179 üzenetére

    Kívülről tényleg nem látszik semmi gyanús. A forráskódban se látok így hirtelen semmit és a Sucuri ellenőrző sem mutat malware-t.

    Viszont a linkek ismerősek, nemrég takarítottam egy oldalt, ahol ilyen linkek voltak beágyazva. Ott a Visual Composer egyes hozzáadott elemeinek tartalmi részébe lett injektálva JavaScript kód, de titkosítva, tehát adatbázis kereséssel nem adott volna ki találatot, csak manuálisan lehetett észrevenni és azt is csak kód szerkesztő nézetben.

    Van egyébként olyan fertőzés, ami nem látható és meg sem jelenik, csak akkor, ha bizonyos referrer-t vagy user-agent-et érzékel, tehát ha például Google találatokból érkezel vagy éppen megadott eszközről tekinted meg az oldalt.

    Ha még nem volt, akkor egy WordFence teljes ellenőrzést futtatnék a biztonság kedvéért, de úgy, hogy a scan beállításaiban mindent bepipálsz előtte, hogy biztos alapos legyen.

    Ha ez se ad ki semmit és nem tudnak pontosabbat mondani a fertőzésről és a linkek helyéről, akkor manuálisan kell átnézni kezdetnek a főoldal kódjait, de nem visual editorban, hanem kódszerkesztő nézetben és ki kell gyomlálni mindent, ami gyanús.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák