Új hozzászólás Aktív témák

  • masta_dry

    tag

    Szevasztok!

    Van egy otthoni gépünk, amelyik rendellenesen kapcsolódik a hálózatra.

    Így fest a hálózat otthon:
    1. wireless router1 (4 utp csatl. + wireless kapcsolatok)
    1.a. utp csatl: PC1
    1.b. utp csatl: wireless router2
    1.c. utp csatl: set top box1
    1.d. utp csatl: set top box2
    1.w1 - PC2

    2. wireless router2 (4 utp csatl. + wireless kapcsolatok)
    1.a. utp csatl: PC3

    A PC2 számítógép (amely a router1 közvetlen közelében áll, és vezeték nélkül kapcsolódik hozzá - rajta legális, frissített Win 10) 1-2 óránként elveszti a kapcsolatot (webhely nem érhető el) kb. 1 percre, majd folyt. köv. és megint megy kb. 1-2 órát. A hálózat egyetlen másik eleme sem produkál hasonló jelenséget. Ha kikapcsoljuk a router2-t, akkor ez a hiba nem jelentkezik.

    A két router eltérő SSID-vel rendelkezik, és pl. amikor tablettel mászkálok otthon, és az egyik routert már árnyékolja a sok fal, akkor van, hogy ledob az egyik router, és a tablet felmegy a másikra, de a PC2 esetében nem erről van szó, hanem webhely nem elérhető hibaüzenetről; akkor, amikor a többi eszköz reccenéstelenül lóg a neten. (sávszélességtől független a dolog - ha minden PC-t lelövünk, csak a PC2 marad, és a teljes sávszél az övé, akkor is leakad)

    Van valamilyen log-olási, mérési lehetőség, vagy csomag figyelés, akármi, amivel ki lehet nyomozni, hogy mi az oka a jelenségnek?
    (ez öcsém gépe, és amikor a hiba fennáll nem tudom megnézni - arra mondjuk megkérhetem, kattintson egy shortcut-ra az asztalon, ami pl. a hálózat másik eszközére mutat, hogy lássuk, hogy ilyenkor csak a net száll el nála vagy a LAN is...)

    Előre is kösz a javaslatokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák