Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    Ugyan senki nem kérdezte, de leírom, hátha valakinek jól jön.

    Lark Ultimate 8i tabletem van, amin ugye Windows 8.1 Binggel rendszer volt előtelepítve. Korábban nem tudtam frissíteni Windows 10-re, mert a 16GB-os táhelyen nem tudtam annyi helyet felszabadítani, hogy a telepítő lefusson (a külső tárhelyre se tudott rákérdezni, mert hibával kilépett)

    A legújabb Windows 10 kiadást, a novemberi frissítéssel kiadottat (1511-es verziójú, 10586 build), már aktiválhatjuk Windows 7, 8 és 8.1 kulcsokkal is. Tegnap kipróbáltam és sikerült is a tiszta telepítés, majd a Windows is aktiválódott.

    Egyedüli hátránya a tiszta telepítésnek, hogy elég sok mindent nem ismert fel a Windows. Nem működött az érintőképernyő, nem mutatta az akkumulátor állását, stb. A WiFi szerencsére ment. A Windows Update ugyan pár eszközhöz letöltötte a meghajtóprogramokat, de nem mindenhez. Szerencsére a Lark tablet topikban találtam egy ZIP-et az összes meghajtóval, így már minden működik.

    Előtte persze csináltam 8.1 visszaállító USB-meghajtót, illetve teljes rendszermentést is az összes partícióról. Szerencsére nem kellett egyiket se kipróbálnom ;] .

    TLDR : 10586-os Windows 10-nél kihagyható az Upgrade, tiszta telepítés után is aktiválódik, de a telepítéshez kell külső billentyűzet, egér és a meghajtóprogramok.

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák