Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Biga123 #4178 üzenetére

    Engem is érdekel win8.1 tablet. RT-s már nem nagyon lesz, nézni kell a leírást.
    Az én szempontjaim:

    Képernyő felbontás: minimum 1280x800, vannak 1024x768-asok, ezek alatta vannak az MS ajánlott csempés felbontásnak, kínlódás, "hackelt" vga driverrel 1280-as felbontásra méretez át, a kis betűk szinte olvashatatlanok (pl. Allview 7-es tablet, van topikja is). Szerintem ez a leg fajsúlyosabb kritérium, semmiképp nem vállalnám az 1024x768-as tabot.

    Tárhely: minimum 32GB, a 16-os épp arra elég hogy a windows update-k ráférjenek, ha valaki mazochista akkor el lehet vele lavírozni, de állandó a küzdelem a tárhellyel. Amiket olvastam, a felhasználók többnyire csempés appokat használnak, és ezeket nem lehet sd-re telepíteni, csak a belső tárhelyre. A desktop alkalmazások mehetnek kártyára, a telepítő amikor kéri a telepítés helyét akkor át kell állítani a D:-ra (vagy ami az SD), és úgy telepíteni. Csak tartalomfogyasztásra elég lehet, szkájp, fészbúk felkerül, engribördsz és társai, némi küzdelem árán felkerülnek, és utána csak használva van akkor ennek tudatában vállalható.
    Figyelem! Egyre elterjedtebbek a dual os tabok (win8.1+android), elsőre jól hangzik, de érdemes meggondolni. Ott a tárhelyet felezik a két rendszer között, tehát a dualos 32GB-os tableten kapunk 16GB windows élményt !!! Úgyhogy olyanból a 64GB-os a 32GB windows!!!

    RAM: 1GB memóriával is állítólag egész jól mennek a tabok (persze új korában kevéssé szemetelt rendszerrel), én azért 2GB minimummal nézek majd. Számomra a tárhely azért fontosabb mint a ram, ha korlátozottak az anyagiak akkor inkább vennék 1GB/32GB tabot mint 2GB/16GB-ot.

    Dedikált töltő port: Ez nekem fontos, sok tab olyan hogy az OTG és a töltő port ugyanaz a micro usb aljzat, OTG használatakor ezért nem lehet tölteni. Létezik olyan adapter ami otg közbeni töltést biztosít, de egyrészt nagyon drága (ha azt a pénzt hozzáadom a vételárhoz akkor már találok olyant ami gyárilag tudja), másrészt nem is 100% hogy tényleg működik. Valamint a dedikált töltősök is töltenek usb porton is, csak nem olyan gyorsan, de ha nincs ott véletlenül a saját töltő akkor mentheti a helyzetet.

    "Noname" példányok: Nem kizáró tényező nálam, kínait fogok rendelni. Neten rá kell keresni, most már vannak tapasztalatok velük. Én amit fontosnak tartok, hogy legyen letölthető recovery csomag hozzá, ami akkor jön jól, ha nem indul valami miatt a windows, esetleg olyan partíciót töröltünk amit nem kellett volna. Fontos a saját gyártói csomag, hogy az aktiválással ne legyen gond. (pl. teclast és onda csomagokkal már találkoztam, másokhoz is lehet,, kimondottan nem kerestem még, majd ha lesznek jelölteim akkor azoknak utána nézek)

    Esetleges extrák, pl. gyári billentyűzet dedikált porttal, ami jól illeszkedik, és egy otg eszközt megspórol, vagy gyári védőtok, esetleg gyárilag felhelyezett védőfólia a kijelzőn, ezek segíthetnka sok hasonló között átbillenteni a képzeletbeli mérleg nyelvét.

    A kamera/kamerák nekem annyira nem számítanak, komoly dologra nem jó egyik sem, komolytalankodni meg lehet a 0.3 1.3 2 megapixeles fixfókuszossal is.

    Így hirtelen ennyi, ezek a saját szempontok, másnak lehet más véleménye, majd beírja ide és átgondoljuk.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák