Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz rogan85 #40573 üzenetére

    Soha ne használj másik gépen telepitett windowst egy másik gépben. Tesztre esetleg jó egy szervizben (azt megnézni hogy a kérdéses másik gép egyáltalán bebootolható-e), de hosszútávú használatra semmiképpsem.
    Minden telepitésnél a windows bizonyos gépfüggő komponenseket megpróbál telepiteni, amit felismer azt fel is telepiti.
    Az eltérő processzor architektúra még ennél is nagyobb gondot okozhat, főleg olyan esetben, ahol az egyik processzor több magú (és/vagy Hyper-Threadinges). Ugyanis a windows a telepítést követően 90%-ban már nem képes a teljes HAL-t (Hardware Abstraction Layer) kicserélni, így egy egyprocesszoros rendszeren telepített windows, semmilyen driver telepitése után nem fogja 100%-osan kihasználni a több processzormagból (és/vagy HT-ből) fakadó előnyöket. A HAL-t a telepítés során ismeri fel és állítja be, utólag ez trükközéssel kikényszeríthető / kézzel elvégezhető, de nagyobb "macera" és több odafigyelést igényel mint maga a Windows telepítése.
    Mindenképp kerülendő.
    Az aktiválás miatt is ez gondot okozhat, habár offline esetben annyira talán nem. Egy eredeti, de VLK windows valószinüleg mindenféle kérdés nélkül bebootolna egy másik hardveren is. És természetesen eredeti windowsokról beszélhetünk csak!

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák