-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz mucicica9 #36500 üzenetére
Sajnos ahhoz a deszkához nem találtam manualt, legalábbis olyat, amiben a BIOS-ról is szó esik. Olyan deszkák léteztek, amikben ha integrált pl Audio van, akkor nincs a BIOS-ban külön beállítás, de ilyenkor az automatikusan/mindig engedélyezve van.
Na most ha a srác is tapasztalt embereke(és feltételezem az) és nem tud vele mit kezdeni, akkor én is passzolom.UI: Ugye azt is elmondtad neki, hogy fertőzött volt a HDD és ezért teljesen újra kell telepíteni az XP-t, minden partíció töröl és létrehoz telepítéskor...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
mucicica9
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #36502 üzenetére
Nos,rosszul irtam az elején,Tehát a Pc szervizben telepitették ujra a gépet 2 hónappal ezelött,az Xp beadta a kulcsot, de ök ujraatelepitették,közben volt egy C,és egy D meghajtó a D meghajtó 40 gb-os Wincesterét kicserélték 20 gb-ra amit nem tudtam, nemsokára a gép ki-be kapcsolt,majd eltünt a DVD is a gépröl,végül kékhalál.Ez a srác csinált 2 db gépböl eggyet,de 3 éjszakán át tudta visszahozni csak BIOS-ban,de állitása szerint a BIOS kezelhetetlen,tehát tönkrement mind a két Winchester is,hiába formázta le,alaplap maradt, és kaptam egy 80-as winchestert de igy ,most jó a gépem de ezzel a hang driverrel vagyunk bajban.Enélkül sajnos a játékok zöme nem indul.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz mucicica9 #36504 üzenetére
Nézd, amennyi meghibásodott eszközről most írsz, nálam akkor szokott ennyi tönkremenni, ha kiviszem az udvarra és beleállítom a nagyfejszét.
Na de akkor, vegyél 1500Ft-ért egy C-Media hangkarit, azt alapból felismeri az XP, még driver sem kell külön (ha csak ez a gond persze)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
mucicica9
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #36505 üzenetére
Na, ez egy jó megoldásnak látszik./ a sok bajt a D meghajtó Save mappában Avast által talált Win32 alueron okozta/ pedig ezt a mappát nem is használtam./ Tehát köszi a tippet, most már nincs más választásom. Szia!
-
akaido
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #36469 üzenetére
MBAM nem talált sömmit se...de a hálózat egy másik gépe is ugyanezeket a szimptómákat mutatja.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Sulinetes netünk és Debian szerverünk lőn ami osztja a DHCP észt.
A "...netsh parancs nem futtatható..." hibaüzi jelenik megszerki:Most kaptam az infót, hogy 3 gépre is fel lett pakolva NET BIOS IPX/SPX protokoll. A 3 ilyen gép közül 2 mutatja hálózat teljes hiányát.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Воланд
titán
válasz dvd_R+ #36501 üzenetére
Igen, az lett volna a lényeg, hogy elolvasd, hogy mit ír. De gondolom privátban megkaptad a megfelelő választ.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
brd
nagyúr
válasz akaido #36508 üzenetére
Rendszergazdaként lett futtatva a netsh? Az IPX/SPX önmagában elvileg nem jelent gondot, persze lehet, hogy a beállításai között el lett kutyulva valami (pl. mintha lenne valami olyasmi beállítás, hogy melyik protokoll induljon előbb, és ez okozhat gondot).
The only real valuable thing is intuition.
-
-
dízelracer
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #36499 üzenetére
Igen eredeti xp lemezzel sem warez xp-vel nem lehet telepíteni. Átraktam a vinyót másik gépbe tettem rá egy csupasz xp sp2-t majd miután az felkúszott visszaraktam a vinyót a problémás gépbe. Felraktam a drivereket + lefrissítettem egyelőre hibátlanul üzemel. Fogalmam sincs miért nem lehet windows-t telepíteni rá. Soha életembe nem találkoztam még ezzel a problémával de olyan emberrel sem nagyon aki valaha is látott volna ilyet.
-
alias_bobo
tag
válasz dízelracer #36512 üzenetére
Egyszer egy ismerősöm megkért hogy rakjak fel neki XP-t a gépére és 2/3 javítocsomaggal rendelkező telepítők nem akartak rá felmenni. A telepítő megállt a text módban, ahol nálad. Ezután megpróbáltam az 1. javitócsomaggal ellátott telepítőt feltenni, azt hiszem azzal ment (vagy én is átraktam egy másik gépbe). Tehát nem egyedi az eseted. Most egy leírást olvasgatok, hátha meglelem rá a megoldást. Szerény angol tudásommal arra következtetek, hogy valami baja van a hdd-vel vagy a BIOS ACPI beállításaival.
mod: és általában VIA chipsetes gépeknél akad ki az sp2, sp3 (mert nem csak ez az egy gép okozott nekem is gondot és VIA chipsetes volt)
[ Szerkesztve ]
|| http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=alias_bobo ||
-
JetiRulez
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #36499 üzenetére
Persze van 2 IDE port. Csatlakoztattam a másodikhoz a CD-RW mellé. Így már látszik a Windowsban is. Formázott lemez, nincs rajta oprendszer. A Lemezkezelőt jól értetted.
Kösz!
Egyvalamit viszont nem értek. Korábban is 2 HDD volt a gépben, de mindkettő az elsődleges IDE portra voltak kötve. Ez az új lemez meg csak másodlagoson működik.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő problémát tapasztalom pár napja. A gépemen 2 op. rendszer van, egy Win XP Pro 32 bit és egy Win7 Pro 64 bit, a netem UPC Fiber Power 30 30/3 Mbit sebességű. A net sebességével Win7 alatt semmi probléma, Xp-t használva viszont lecsökken a sebesség 7/1 MBit-re. Ezt szerintetek mi okozza? Tudnátok segíteni? Előre is nagyon szépen köszönöm. Üdv
-
-
bajtokarpi
őstag
Üdv.!
Win xp-re szeretnék titkosító programot tenni, mégpedig olyat, ami már a bejelentkező képernyőnél is jelszót kér. Tudom, hogy a telepítésnél ezt be lehetett volna állítani, csak az ismerősöm ezt nem mondta, hogy jelszavazni szeretne.
Köszi
battletag: bossi#2666
-
Poo
senior tag
válasz bajtokarpi #36519 üzenetére
A bejelentkezésnél a jelszót utólag is be lehet állítani a vezérlőpult felhasználók alatt.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Van egy 16 gigás pendriveom amit még régebben Mac osx filerendszerre formáztak és most az xp 0mb-nak látja és RAW filerendszer és hiába akarom formázni,a windows mindig azt írja,hogy a formázást nem sikerűlt befejezni.De a pendrive nem hibás,az tuti.
MIt lehet tenni?
Win hez szeretném használni[ Szerkesztve ]
-
válasz bajtokarpi #36519 üzenetére
Titkosítani akarsz vagy csak jelszavas korlátozást? Mert nem ugyanaz.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
sfdrakex
nagyúr
HP USB Disk Storage Format Tool-t próbáld meg, egyszer nálam is volt hasonló bár nem MAC-en formáztam, hanem azt hiszem Linuxal, Win nem látta és ez szépen leformázta így is úgy hogy lássa Win.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Hozzáértők segitségét szeretném kérni!Egyszerűen nem találkoztam még ilyen problémával!Feltelepítettem egy HP Compaq nc3000 laptopra az Xp professional sp3-at minden driver a mi elérhető fenn van!A rendszer érzi és csatlakozik a netre de még sincs net!Az internet explorer 8 azt irja nincs kapcsolat!Nem frissiti magát a rendszer,nem frissit a virusirtó stb.Feltettem a Mozillát azon van net csatlakozik és lehet böngészni!Nincs valakinek ötlete??Mi lehet a gond?Talán beállitási probléma?Köszi a segitséget! -
sfdrakex
nagyúr
válasz Tacsilaci #36529 üzenetére
Tűzfalban nincs valami elállítva? Vezérlőpultban vagy internet explorerben internet beállítások? Ha a Firefoxal megy akkor tuti az IE ben van elállítva valami és a többi alkalmazás meg az ie beállításait használná szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz bajtokarpi #36538 üzenetére
Akkor adj meg jelszót a fiókodhoz, vezérlőpultban a felhasználói fiókoknál tudod ezt állítani, nem csak telepítéskor lehet. esetleg a biosban állítsd be hogy kérjen jelszót induláskor.
(#36537) Tacsilaci
Közvetlen netre dugva is csak a Firefoxal megy a net vagy ott azzal se?
[ Szerkesztve ]
-
VECSY
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok nekem abban segíteni h hogyan telepítsek föl egy xp-t egy laptoptra ami nem látja a biosban dvdt de win alatt látja és működik?Vagy úgy nem lehetne, hogy átrakom egy másfajta laptopba azon föltelepítem és visszarakom. Így próbáltam csak kékhalálozik. Be kéne másolni valami drivereket?Segítsetek légyszi!
-
carlosGTX
csendes tag
Sziasztok!
Win XP SP3-at telepítettem újra egy jó 10 éves (nem saját) rendszeren, a probléma az, hogy nincs hang.
Alaplapi drivercd nincs meg, így neten kezdtem illesztőt keresni: Systemrequirementslab kihozta hogy az alábbi típusú integrált hangkártya-driver a felelős: ATI t200 unified avstream driver -ezt önmagában sehonnan nem tudtam leszedni, viszont azt írták hogy ez az ati catalyst telepítésével frissítésre kerül - felraktam azt, de hang továbbra sincs.
Írom / képet linkelek hogy a vezérlőpultnál miket jelez ki:
1) Vezérlőpult / Hangok és audioeszközök --> nincs hangeszköz
2) --II-- / Hardver ---> pedig a listában ott van az alapi hangkártya (catalystból felrakott) drivere
(ha rámegyek akkor kiírja hogy megfelelően működik)
3) Rendszerinformáció / Összetevők / Hangeszköz - ebben a listában csak egyetlen egy drivert jelez ki, mégpedig az ac97-et amit próbaképp raktam fel - hátha azzal menni fog
(ez a rész azért érdekes mert nem jelzi hogy hozzá van adva az ati t200-as driver -pedig engedélyezve van)
4) ha kell még a feltelepített audiokodekekről linkelek - bár nem hinném hogy az számítana valamit isJa és fizikailag nem húzódott ki semmi, tehát csak szoftveres lehet a probléma.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz carlosGTX #36542 üzenetére
Az alaplap típusát ha tudod a gyártó oldalán nézz szét driver után.
(#36541) VECSY
Biosban egyáltalán nem látja? Boot sorrend jól van beállítva? Load bios defaultal se megy? Nincs elállítva valami a DVD vel kapcsolatbna a biosban? Ha usbről tud bootolni akkor készíts XP ről pendrivera telepítőt.
[ Szerkesztve ]
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
Help!
Problémám a következő:
-Adott egy jogtiszta XP Prof telepítőlemez (a legelső széria)
- Új gép vásárlása történt és a régi gép kiselejtezésre került, szeretném az újra feltenni az XP prof-ot, de nem lehet feltelepíteni, mert kékhalállal leáll a telepítés!
- Kipróbáltam Win 7-el működik!
- Kipróbáltam XP prof sp3 tömeglicenszes verzióval működik!Viszont sajnos nincs egyedi licenszes sp3 xp telepítőm csak az sp 1-es de azzal nem műxik!
Hogy integráljeam sp 3-ra, vagy hogy másoljam fel!
- Esetleg, ha a tömeglicenszeset felteszem és a Microszoftól telefonon beregisztráltatom az egyedi kóddal fog futni?Help!
Hogy oldjam meg a problémát?
Üdv: Csaba
-
törölt tag
válasz Csaba105 #36545 üzenetére
A volume licenszes XP-t nem kell aktiválni, mert már feltelepítéskor aktiválva van. Viszont nem biztos, hogy egy eredetiség ellenőrzésen átmegy. Ha arra gondolsz, hogy a tömeglicenszes XP-t akarod feltelepíteni az egyedi XP-hez járó kóddal, azt hiszem, az nem működik, mert a szériaszámok itt nem fedik egymást. Azt esetleg megteheted, hogy felteszed a tömeglicenszes XP-t a saját kódjával, majd akár az nLite-tal, vagy parancssoros módban készítesz egy SP3-as, nem tömeglicenszes XP telepítőt.
Ha Win7-tel, és tömeglicenszes XP-vel működik, akkor lehet, hogy az SP1-es XP telepítővel van baj. Esetleg olyan hardvered van a gépen, ami legalább SP2-es, vagy SP3-as szervizcsomag meglétét igényli, és ezért van a kékhalál.
De mint írtad, Windows7-tel működik, talán jobb lenne, ha feltennéd azt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest