-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jago86
csendes tag
Sziasztok még új vagyok. kérelek segítsetek!olyan problémám lenne, hogy a számítógép nem indítja el a boot cd-t mert valoszínü h. tele van vírussal.a bios meg sajna német.nem tudom mihez kezdjek.semilyen progi nem indul el.
-
Poo
senior tag
válasz jago86 #36101 üzenetére
általában f12 nyomogatásával amikor beindítod a számítógépet eltudod érni azt bios beállítások nélkül h kiválasztható legyen miről is szeretnél bootolni.de ha esetleg részletesebben kifejtenéd h pontosan milyen alaplapod is van lehet h más is tud segíteni ha neki pl pont olyan lapja van.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
Воланд
titán
Csatlakozom, ahhoz, amit batmab írt, NTLDR-t csak akkor keres, ha a rendszer indul, ha cd-ről bootolsz akkor nem lenne szabad ezt kiírnia.
Myers: Hát nincs mit, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
jago86: Mi az, hogy nem indítja el a boot cd-t, pontosan mit ír ki?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
TAKÍÍ
tag
válasz batmab #36099 üzenetére
Igen na ez az.
A Bios ott megnéztem a Bootolást és úgy látom hogy jó, de leírom hátha nem:
1) valami cserélhető eszközök vannak, vagy floppy de az le van tiltva disablere
2) a HDD : vagyis a vinyó: ott csak az az egy vinyó van, vagy le lehet tiltani
3) pedig a DVD romNa most az én logikám úgy jár (bár lehet rosszul), hogy ez egy sorrend. Tehát ha a HDD- n nem talál semmit, akkor lép tovább a DVD meghajtóra.......hmmm, de most hogy mondod lehet, hogy rosszul gondolom
Lehet hogy a Vinyót is le kéne tiltani (disablere rakni) és utána indítani és akkor csak a CD ről tudna....."ha ntldrt keres,akkor rendszert akar inditani,nem telepiteni...sztem."
Igen én is ilyeneken gondolkodom. Találtam egy Topicba ezt a hozzászólást:
"berakod a CD-t, beállítod biosban hogy CDről bootoljon a gép, aztán megnyomsz egy gombot amikor azt mondja hogy nyomj meg egy gombot a CDről bootoláshoz."
Na tehát vagy valamit el felejtek lenyomni. Vagy a Bootolási elképzeléseim voltak rosszak ami előfordulhat. Szal ezt most kipróbálom.........
Igen igen látom a sok hozzászólást....köszönöm. Valszeg a bootolás- nál van a hiba, benéztem. Mindjárt kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
batmab
senior tag
1) valami cserélhető eszközök vannak, vagy floppy de az le van tiltva disablere
2) a HDD : vagyis a vinyó: ott csak az az egy vinyó van, vagy le lehet tiltani
3) pedig a DVD romitt mindent tilts le,vagy pedig,asszem abit lapnál talán lehet PGup-PGdn-nal sorrendet változtatni..
ha nem megy,tiltsd le a hddt is..2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Poo
senior tag
válasz jago86 #36104 üzenetére
kiveszed a gépből a vinyót és beleteszed egy másik gépbe és leformázod.
bios ha meg német és nem érted akkor webforditas.hu és megkeresed h a first boot az hogy van és megkeresed a német biosban.jobbat nem tudok.Esetleg teljes áramtalanítással és elem kivétellel le resetled a bios beállítások és jobb esetbe alapba a cd rom lesz a first boot.mod:Mondjuk csinálsz egy floppyra rendszerindító lemezt de ahhoz is boot sorrendet kell állítani ha csak nem a floppy az elsődleges......
[ Szerkesztve ]
-
dances
tag
Sziasztok!
XP SP3 esetén van lehetőség arra, hogy ha 2 vinyó van a gépben, akkor lekapcsolja csak az egyiket?
Ha igen, pontosan hol lehet ezt beállítani? (Mert az energiagazdálkodásnál én csak olyat látok, hogy merevlemezek kikapcsolása.)Only the Good die young.
-
Воланд
titán
válasz dances #36112 üzenetére
Külön-külön nem lehet beállítani, csak azt kapcsolja ki, amelyiket nem használod. Értelem szerűen amelyikről a rendszer megy azt nem fogja kikapcsolni.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Myers
senior tag
válasz Воланд #36105 üzenetére
Képzeld, megy a távoli asztal!
Próbálkoztam mindenfélével: felraktam TeamViewert. Kapcsolódott, de azt írta, hogy nem bírja elkapni a képet. -> del.
Aztán RemoteAdmint. Annál sem volt kép. Mondjuk megnéztem fordítva is, a másik gépről az "elsőt" elértem , az mondjuk jó lett volna, ha az elsőről elérem a másodikat.
Találomra rányomtam a távoli asztal elérésre, és mi történik? Megy!
Valószínűleg ezek az előző progik állíthattak valamit a másik gépen.
http://www.muszaj.hu/
-
-
hugoo
aktív tag
sziasztok,
Jó eséllyel volt már erről szó, de sajnos nem találtam még meg a választ/megoldást a kérdésemre:
mi okozhatja azt, hogy annak ellenére, hogy be van állítva a notebookon a készenlét ill a hibernálás ideje, a gép nem áll le egyáltalán.
Próbáltam állítani ezt az energiagazdálkodási lehetőségeknél (winxp), és legutóbb úgy sikerült megoldani, hogy bár állandóan hálózatról megy a gép, az akkus és hálózati üzemet is állítottam egyszerre.
De most nem kapcsoltam le a gépet este és reggelig ment megint..
Firefox gondolom nem blokkolhatja. Utorrent ment, de abban meg ki van lőve a készenlét blokkolása ill próbáltam azt is, h kilövöm a progit, de akkor sem hajlandó leállni a gép.
Kerestem programot, amivel lehet még időzíteni a gép kikapcsolását, h avval megy-e, de most nem találtam ilyet.
Ha van valami ötlet, szívesen veszem, mert jó lenne, ha megoldódna és jó ideje keresem a megoldást.üdv
hugoo -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Xp alatt nem sikerül nyomtatót megosztanom, amikor rányomok , hogy megosztási név alkalmaz, akkor hibaüzenettel kilép, hogy sikertelen. Ez miért lehet? USB vel van a gépre kötve. Lehet , hogy ez a nyomtató ezt nem támogatja? Egy HP OJ J6410 multifunkcionálisról van szó. Lehet, hogy hálózati nyomtatóként kéne telepítenem teljesen, ethernettel rádugva a routerre, és úgy lenne jó? Illetve, globálisan milyen system processeknek kell futnia , hogy a nyomtatómegosztás működjön: lehet, hoyg nem fut valami vagy nem indul el aminek kellene mennie?
Köszi! -
apollo12
veterán
heló a suliban fel szeretném törni a rendszergazdai jelszót hogy bármit fel tudjak telepíteni mert állandóan a jelszót kérdi
milyen progival lehet feltörni??[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz apollo12 #36120 üzenetére
Semmilyennel, pontosabban ezen a fórumon nem kapsz segítséget ehhez. Ugye tudod, hogy ez bűncselekménynek minősül, amit csinálni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
válasz funkygee #36119 üzenetére
Próbáld meg újratelepíteni a nyomtatót semmi különös nem kell hozzá amit alapból nem indítana el használatkor ha jol tudom de ész szerűbb megoldás az ethernetes már csak azért is mert így nem kell h bekapcsolva legyen az a gép amin meg van osztva.
-
zoltanz
nagyúr
Pendrive on szeretnék 4 GB nagyobb fájlokat használni úgy hogy ne csökkenjen az élettartam. Az NTFS a naplóállománya miatt kiesik (állandóan ír a lemezre és azt nem szeretik ezek), ha megformázom HPFS -re látja a Win, de hogy tudom ellenőrizni van-e a kérdéses napló a lemezen?
Köszi. -
skoos
őstag
Van egy X4 es coreldraw licenszem. Még annó felraktam, ment is probléma mentesen. Aztán bekattant, majdnem minden a gépemben, de egy rendes pucolás megmentett a win újrarakástól. Most viszont nem tudom feltelepíteni az X4et, egyszerűen nem lép tovább az installer. A CorelDRAWGraphicsSuiteX4.15.exe elkezdi összegyűjteni a fájlokat, de mielőtt bármit beírhatnék nem tudok továbblépni.
Ahh, segítsetek!
-
rii
nagyúr
ismerős laptopján nem indl el az XP
XP cd ről boot be
javítás
beadja a prompt-ot
exit-rel kilépek
és semmit nem csinállehet ezt valahogy orvosolni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz Jarod1 #36129 üzenetére
a system könyvtár nincs meg, de a "congif" megvan, és avnnak benne file-ok is ... többek közt azsszem egy "system" nevű file is van .... van ilyen hiba, hogy "eltűnik" vagy user error?
brd: megnézem, nem kapcsoltuk ki annó asszem
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
brd
nagyúr
válasz Jarod1 #36129 üzenetére
Az nem könyvtár, hanem a registry SYSTEM ága, teljesen működésképtelen nélküle a Windows (a Windows HW-függő beállításai, driverek beállításai, bejegyzései, és hasonló dolgok vannak ott).
rii: Eltűnni nem szokott, megsérülni viszont meg tud, viszonylag könnyen (CPU-, memóriahiba, vagy a háttértároló alrendszerben átviteli hiba, esetleg kártevő által).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
hugoo
aktív tag
válasz Jarod1 #36130 üzenetére
Köszi, már néztem ezt a progit (switch off).
Ha már nem tudom megoldani, h az XP működjön rendesen, nekem olyan program lenne jó, ami x perc vagy óra 'tétlenség' után készenlétet ill hibernálást indít. Mivel ilyenkor nem tudom előre, h ott fogom felejteni ill hagyni a gépet, különben nyilván lekapcsolnám..
Eddig az AMP WinOff a legjobb, de az is csak azt tudja, h x idő CPU terheletlenség (terhelés %-a megadható) után indítja ezeket. De attól még, h nem nyúlok a géphez, elő-előfordulhat 1-2 tüske a CPU használatban, így ez nem teljesen megbízható azért..
Azóta kiderült, h a wlan egység lesz a ludas (intel), ha letiltom megy a készenlét és hibernálás hibátlanul. Most megpróbáltam egy driver reinstallt, még kiderül segít-e..üdv
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki tudna abban tanácsot adni hogy a cégemnél lekel cserélnem a gépparkot de viszont a mostani merevlemezeket használnám fel, hogy ne keljen minden adatot lementenem a vincseszterekről, így megoldható az új konfig beüzemelése? Sajnos nincs felparticionálva a lemez, ezért nem akarok újra rakni Xp-t meg az összes adatot.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
brd
nagyúr
Mivel a M$ szerint az a jó, ha a feltelepített OS erősen HW-függő, sokszor csak erős küzdéssel (driverek, driverbeállítások eltávolítása, esetleg javítása a fő tennivaló). Főleg attól függ, hogy mennyire eltérő HW-ben a régi és az új gép. Egyébként van egy olyan móka is, hogy "Fájlok és beállítások átvitele" varázsló (Kellékek/Rendszereszközök), sokszor az is elég. Bár nem tudod teljesen testre szabni, hogy mit másoljon, ezért sokszor hosszadalmas a másolás, de használható.
-
ludla
őstag
Köszi szépen ez a lehetőség eszembe se jutott
Ha jól látom akkor a hálózati beállításokat is át tudom így varázsolni? A nyomtatók beállítását azt látom. Még az lenne a kérdésem hogy ezzel a módszerrel Win2000 ről is át tudom vinni az XP re az adatokat?[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
brd
nagyúr
Igen, 2000-ről is át lehet vinni (Win95-től felfelé bármilyen Windows-ról, kivéve serverek). Hálózati beállításokat, ha jól emlékszem (régen használtam már), nem visz át, egyébként itt van a használatáról egy kis leírás.
Mielőtt félreértés lenne: a célgépen az OS-t ettől még telepíteni kell, csak a beállítgatás egy részét úszod meg.[ Szerkesztve ]
-
Ratman
tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani, hogy hol lehet beállítani, hogy a windows ne a c: drive-ra tegye a dokumentumok könyvtárat, hanem pl. a d:-re?
-
Nudlika
csendes tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy van egy vadonat új Samsung r538-da04 laptopom, amire XP-t erőltettem fel. Telepítés szépen ment, felment, minden oké, majd amikor raknám a drivereket, és elindítanám a lemezt(autorun), KERNEL32.dll hibát dob, hogy nem nyitható meg. Ha egyenként elkezdem telepíteni a dolgokat, akkor is hibázik a dolog, mert pl a VGA driverét nem engedi felmenni. Ismeretlen hibát dob. A wlan drivere inkompatibilis az OS-el, amit kétlek, de mégis. SP 2 van fent. Próbáltam frissíteni a Windowst 7-esre, de nem jött össze(64 bites memória hibát dob, 32 bites pedig indításnál fekete képernyővel megáll.) Az lehetséges, hogy azért nem lehet frissíteni WIN 7-re a dolgot, mert SP 2 van? Válaszotok köszi.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Vettem egy vékony klienst, amiben volt egy 32mb-os flash kártya, rajta valami oprendszer féleséggel ami nekem nem jó mert nem megy rajta az utorrent, és van benne egyetlen darab ide port, meg egy kábel vinyónak, na most az a baj, hogy így igen nehéz xp-t telepíteni mert a dvd olvasót hogy kötöm rá.
Van egy külső rackem 3.5" amibe jó a dvd olvasó is hál Istennek, fel is ment addig hogy fájlok másolása, de amikor már a kék windowsos felület jönne be (telepítés) akkor valami ams hibát ír, utána olvastam és azt mondták hogy lehet a cd rossz, próbáltam másik xp-vel de ugyan az volt, én arra tippelek hogy azért nem jó mert usb-s dvd olvasóról próbálom telepíteni.Mit tegyek?
Tehát ami adott
20GB ide vinyó (működő)
Egy usb-s rack, rajta a dvd olvasó, usb-vel a gépre kötve
fájlok másolásáig tökéletesen megy minden
hiba rögtön a windowsos felületű telepítés első másodpercében, valamilyen ams hibávalA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Воланд
titán
válasz enginev3.0 #36142 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz Воланд #36144 üzenetére
És az jó ha egy külső vinyóra próbálom ezt megcsinálni?
Illetve az lehet a baj hogy bad sectoros vinyóra próbálom tenni az xp-t? Mert egy másik gépre ugyan ezzel a vinyóval minden gond nélkül felmentA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Воланд
titán
válasz enginev3.0 #36145 üzenetére
Szerintem mennie kellene úgy is. Hát a windows ebből a szempontból kényes, nem nagyon szokott felmenni hibás hardverre, vagy ha fel is megy, akkor rengeteget kell szenvedni vele. De miért akarod bad sectoros vinyora feltenni? Ha fel is megy, akkor sem fogod tudni normálisan használni, csak a baj lesz vele.
-
enginev3.0
félisten
-
félisten
válasz enginev3.0 #36147 üzenetére
Eredeti XP-t alapban nem lehet telepíteni semmilyen usb-s eszközről. Ennek az az egyszerű oka, hogy az XP leválasztja/"eldobja" az USb portokat, mikor el kezd elindulni, így a rajta lévő egységeket is, azaz nem tudja a telepítést folytatni. Azok a szoftverek, amelyek képesek pendrive-os XP telepítőt létrehozni, azok belenyúlnak az XP telepítőfájlokba, egyes konfigfájlokat módosítanak stb stb, pont úgy, hogy nem dobja el induláskor az USB portokat.
WinToFlash - Pár infó a használatához
ez is egy olyan progi, ami pendrive-os telepítőt tud létrehozni, igaz eltart egy ideig, és az ezt követő XP telepítés sem olyan gyors(sőt sok esetben lényegesen lasabb, mint CD-ről), mint pl a W7-é, de legalább pendrive-ról fel tudod pakolni az XP-t.UI: bad sectoros hdd-re meg nem telepítenék OS-t...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Воланд
titán
válasz Fire/SOUL/CD #36148 üzenetére
Ez a megoldás működik más usb-s meghajtó (cd/dvd olvasó, külsö merevlemez) esetén is, vagy csak pendrive-nál?
-
félisten
válasz Воланд #36149 üzenetére
A módosítások elvégzése az egyik húzós feladat, CD esetén meg még kell egy progi, általában a BartPE-t szokták használni. Régebben volt egy oldal, ahol tényleg részletesen le volt írva, hogy az xp telepítőbe mit kell belemásolni, miben-mit kell módosítani, hozzáteszem jó pár dolgot, amit kézzel kivitelezni időigényes és nagy odafigyelést igénylő feladat.
Azt sajnos nem tudom, hogy cd vagy külső hdd-ről kivitelezhető lenne a dolog, feltételezésem szerint lehetséges, de csak úgy, ha van egy keretprogram, ami a telepítést vezérli. Bár sosem próbáltam, hogy ha egy eredeti XP ISO-ban elvégezném a szükséges módosításokat, majd azt ki is írnám image-ként, hogy akkor egy usb-s dvd olvasóról felmenne-e az XP...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest