-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RasHaN
aktív tag
Szerintetek mivel lehetne megoldani hogy egy publikus helyen (rádió stúdióban) használt windows xp esetében minden indításkor 'lenullázza' magát egy általam beállított állapotra? Olyan módon gondolom mint pl egy virtuális gép esetében mindig visszaáll egy Snapshot-ra.
Amivel találkoztam megoldás, az az hogy minden indításkor lefut egy script ami törli az adott mappák tartalmát, így eltüntetve a userek által fölpakolt dolgokat, de ha ilyen scriptet írok, lehet nem gondolok minden helyre amit nullázni kéne.
Hallottam még a DeepFreeze nevű progiról, de ez nem ingyenes, a torrent bolt pedig nem opció.Valakinek van erre javaslata/tapasztalata?
Internet Explorer is the special Mircosoft® software that allows you to download and install Mozilla Firefox.
-
dany27
őstag
hi
Egy olyan kérdés hogy ha adott két winyó és az egyikről a rendszer partíción lévő XP-t áthúzom Ghostal a másik winyón elkészített partícióra akkor menni fog arról a rendszer gond nélkül??
Előre is kössz!
-
RasHaN
aktív tag
válasz sfdrakex #29457 üzenetére
Igazából egy golyóálló win-t szeretnék létrehozni ezzel, hogy ne legyen 1 év után őskáosz a rendszerfájlok/registy/ideiglenes fájlok/stb terén. Azon agyalok ez okoz-e bármi fennakadást a rendszeróra, winupdate, vagy bármi ilyesmi terén.
B terv persze az amit mondtál
Internet Explorer is the special Mircosoft® software that allows you to download and install Mozilla Firefox.
-
canniball
nagyúr
válasz RasHaN #29455 üzenetére
Returnil Virtual System 2010 Home Free
Hopp, jut eszembe: mivel Home nem biztos hogy nektek jó, de majd te kibogarászod...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
egykori
őstag
Hali,
Tudnátok segíteni, hogy az XP rendszerindításkor tegye ki a tálcára a Hardver biztonságos eltávolítása ikont. Tudom sokan likvidálni akarják, de nekem meg éppen szükségem lenne rá.
Köszi, egykori -
-
egykori
őstag
válasz Steelmanus #29467 üzenetére
Erre az ikonra gondoltam:
Régebben, és amúgy alapból becsücsül a tálcára, csak nekem egy ideje leszokott róla. Mostanában, és még egy darabig 3 külső vincsit használok, valamint időnként pendrive-ot is.
Köszi a program ajánlatot, de ezért nem raknék fel semmilyen pluszt. -
Psytróger
tag
Hahó!
Windows XP SP2 rendszeren nemrégiben jelentkezett a köv. probléma: ha nyomok egy kontrollaltdelt (vagy máshogy előhívom a feladatkezelőt) a köv. ablakot kapom:
[link]
Tehát hiányzik a taskbar teteje, nem tudom megnézni a proci teljesítményét, stb.
Van valakinek 5lete?[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen hülyeség miatt zavarok itt, de akadt egy kis gondom.
Az XP-m a C-n van. A Win7 a D-n. A C és a D egy Samsung winchesteren van.
A HD Sentinel szerint 68%-os a kondíciója. Előtte volt 72, 78, stb, kb fél, 1 éve kezdett el romlani, de összességében még használható, nem fagy ki szerencsére menet közben.Na de most mikor újraindult, az xp-s betöltő csíknál a csík leállt és vár...majd gép újraindul, kezdődik előről. Megint csík, megint kifagy. Először csökkentet mód nem használt, kifagyott a csíkon, előző helyes konfig kifagyott, normál indítás kifagy, mindezt vagy 5x végigpróbálva minden variációban.
Mondom w7-et akkor kipróbálom. Az gond nélkül elindult, tudtam használni.
Ezután megint újraindítottam, csökkentett mód már elindult. Na de azzal sokra nem mentem.
Normál mód még mindig nem indult. Utolsó mentsvár volt mégegyszer a legutolsó helyes konfig...ÉÉS elindult. Most is innen írok.A kérdésem csak kb annyi, hogy most nem merem újraindítani a gépet, mert hátha...
Úgye jól sejtem, hogy a winchester okozta ezt a "kis" malórt és szívbajt.
De mi történt az alatt, míg w7-et elindítottam? Mert utána meg elindult az xp, pedig teljesen külön van, nem nyúlnak egymáshoz.Hogy tudnám biztosítani a mostani xp-t, hogy ez az állapot megmaradjon még ilyen 68%-os kondíció mellett? Gondolom semmit, mert ha ott megy tönkre egy szektor, ahol az xp valami fontos fájlja van, akkor tök mindegy, nem? Nem fog elindulni.
Az xp másik winyóra átmásolásán kívül hogy tudom stabilizálni a rendszert? Biztonságba tenni a fontosabb xp-s indítófájlokat, hogy legközelebb is elinduljon?
Átnéztem minden programot, lementettem mindent, elméletileg nem lenne gond újratenni, mert nem veszne el semmi lényeges, csak kb 20-30 bekonfigolt program és két héttel a szakdolgozat beadása előtt most nincs időm újratenni a cuccot és ezen írom a dogát.
-
Drag77
senior tag
válasz kovaripeti #29473 üzenetére
akkor nem conflicktered van , hanem valami üj de ugyanazt csinálja.
A gép direktbbe megy netre vagy van egy szerver?
javaslom, hogy vagy csinálj egy boot cd-t egy tutira tsizta gépbe (nod tud ilyet) és futass róla egy scant, vagy hdd ki be egy másik gépbe és ott.Ha serveren kersztűl mész a netre, nem router akkor még a szerver lehet fertözött ami osztja a netet.
üdv.
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
sfdrakex
nagyúr
válasz nfsu17 #29472 üzenetére
Virus ellenőrzést nyomtál? Egyébként nem feltétle na vinyó a ludas, lehet a memoria is, bár akkor win7 se menne, amugy ha win7 megy dogát irni ott is tudsz. Az XP-t meg esetleg ghostold le akkor vissza tudod tenni ahoyg van később vbármikor bárhova.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Tosee
őstag
válasz nfsu17 #29472 üzenetére
Szia!
Pár hete én is így jártam az itthoni gépek egyikével! Hd sentinel 100/100 asnak jelezte a hdd-t (majd 10 éves maxtor ) sem hibás szektor sem felpörgési hibák... Aztán egyszer csak lefagyott az egész rendszer, és újraindítás után a betöltőcsík kifagyott, csökkentett mód megint csak nem akart indulni! Gondoltam sebaj van a serveren egy mentés a gépekről pár perc és visszaállítom! Erre az acronis is kifagyott mikor a hdd-t inicializálta! Itt már sejtettem, hogy ennek R.I.P.! Úgy is lett... Bios még látta a hdd-t és egy-két tesztelő progi is elindult egészen addig el nem jutott a read/write testig, mert ezt már nem tudta csinálni! Esetemben vagy az író/olvasó fej, vagy az elektronika hibásodhatott meg ami miatt nem lehet már mit kezdeni vele!
Szóval csak annyit tudok mondani, hogy ha tovább romlik az állapota akkor hiába megy az os, kifagy az egész rendszer! Ezt csak azért mondom, nehogy adatvesztés legyen a vége! Én javaslom az új hdd-t mert két hét az hosszú idő ilyen állapotban, és ahogy az lenni szokott mindig akkor krepál be valami amikor a legjobban kellene! Ha mégis úgy döntesz, hogy veszel egy új hdd-t akkor amennyiben ez még használható (nem garantálható) lesz percek alatt át lehet ghostolni az új vincsi-re az os-t és a beállításokat!
Addig is ne kapcsold ki a gépet, és sűrűn mentsd az adatokat, főleg ha a szakdolit írod!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
nfsu17
veterán
válasz sfdrakex #29476 üzenetére
Kb 1 hónapja egy Avast boot idejű keresést nyomtam, meg trójait is, előtte még lemeztöredezettség is volt, azt úgy kizárnám most. Memória már ment tönkre, azt kicseréltem, azóta azzal nem volt gondom. Ja, w7-en tudok írni, jó hogy feltettem anno, csak azon rengeteg minden még nincs, vagy nincs beállítva. Köszi a segítséget.
---------
@Tosee
Köszi Neked is. Minden le van mentve végülis, csak azért jó lenne ha kibírna még egy kicsit.
Igazából vennék bele egy 1,5TB-os sataII winchestert, csak annyira régi a gépem, meg a bios-om, hogy attól félek nem fogja felismerni. Most egy 400GB-os sataII a legnagyobb ami benne van. Mondjuk a másik gép még ennél is régebbi, ott meg 500GB sataII van.
Végülis nem lenne egetverő, ha újra kellene tenni az újra a rendszert, csak ha nem lenne ennyire régi a gépem, akkor már rég nem lenne benne ez az ATA winyó, amin van az xp. -
-
nfsu17
veterán
válasz sfdrakex #29479 üzenetére
Jogos, csak az a baj, hogy a múltkori vírusellenőrzés után is rosszabb lett a w. állapota...gondolom azért, mert sokat "kerregett" a keresés alatt. Most ha lefuttatok megint egy olyat, szerintem teljesen megfekszik utána.
De az tény, hogy a vírusok tudnak galibát okozni, de már olyankor is, mikor még az xp be sem töltött? Értsd: "feledik" csík az indulás előtt és már fagyi, újraindult.---------
@Tobee
ASUS A8N-E 1005Egyszer akartam laptopon BIOSt frissíteni windows alól, hazavágtam a rendszert. Most ennek tudatában nem állnék neki megint.
-
akaido
addikt
válasz egykori #29468 üzenetére
Jobb klatty a Tálcán > Tulajdonságok a Nem aktív ikonok elrejtése előtti pipa kiszed. A Testreszabás menüben állandón aktívvá is lehet tenni ikonokat a Mindig látszik opcióval.
(Amennyiben ezt már végigprószáltad, akkor tárgytalan az egész eddigi "süketelésem", és bocsi.)
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
almostsaint
tag
Sziasztok
Azt meg tudom nézni valahogyan, hogy a gépre beléptek-e esetleg másig gépről távoli asztali kapcsolattal, vagy másképpen?
-
fefe1968
csendes tag
Sziasztok! XP-ben meg lehet csinálni, hogy a nem akítv meghajtók ne látszódjanak az intézőben? Pl. ne jelenjen meg az összes optikai meghajtó és az x millió kártyaolvasó hely, ha egyikben sincs semmi! Aztán, ha média kerül behelyezésre, akkor láthatóvá lenne?
-
Immy
őstag
Üdv
Most raktam fel egy xp-t
. futtatás/msconfig után kivettem 1-2 process-t amiket tényleg sosem használok. Észrevettem, hogy van 1 nem microsoft-os hanem "ismeretlen" besorolású is. Azonnal kikapcsoltam.
Na most újraindítás után msconfig-ra azt írja hogy nem találja az msconfig file-t.
Vezérlőpult-ban próbálom keresni a felügyeleti eszközöket, de onnan is eltűnt.
Start menü programok mappában nincs semmi, viszont ha total commanderben belemegyek a program files-ba ott még létezik.Valakinek valami ötlete?
Üdv: Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Immy
őstag
válasz egykori #29490 üzenetére
Klasszikus nézetben full üres az egész. (laptopról írok most, azon felvannak sorolva)
Ha xp-s start menüt választom akkor a "minden program" már visszajön.
msconfigot beírom nem működik... C:windows-ban rákeresek és ha manuális akarom elindítani akkor megy az msconfig
Most már nemnagyon enged explorer alól netezni. Ha autómatikus frissítésre megyek akkor átugrik explorerre majd firefox-ra. Komolyam mintha saját életre kelt volna.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
törölt tag
http://prohardver.hu/tema/windows_xp_kerdesek_es_valaszok/hsz_29300-29300.html
Valaki erre valamit? Légyszi mert már elég idegesítő a probléma.
-
geprombolo
őstag
Srácok, valaki tud egy progit, ami szerkeszti a win prefetch funkcióját? Hogy pontos legyek, azt szeretném, hogy kivegyem a prefetchből azokat a progikat-funkciókat, amiket soha nem használok.
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
-
félisten
válasz #62853120 #29493 üzenetére
Hali!
Töröld az MSOCache könyvtárat, indítsd el újra a Office telepítést CD-ről és válaszd a Repair/Javítás lehetőséget.
(Tehát előtte nem kell eltávolítani az Office-t)Fire.
UI: Bocs az XP-sektől az off-ért...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
válasz geprombolo #29494 üzenetére
Ha soha nem használod, akkor hogy kerül a prefetch-be?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
geprombolo
őstag
Esetleg alapból. Nem tudom, csak úgy bejött a kérdés. Most néztem be a Prefetch könyvtárba, minden ott van, amit a telepítés óta futtattam. Ki kéne takarítani. Lehet ezt kézzel, úgy, hogy simán törlöm, vagy kell hozzá spéci progi is, mert esetleg kötődik valami registry bejegyzés is a cuccokhoz?
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
kételkedem
addikt
válasz geprombolo #29499 üzenetére
Kézzel is törölheted, de pl a CCleaner is tudja törölni.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Overwatch 2
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest