-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
válasz Sk8erPeter #20949 üzenetére
hali
Az elsőre amin két op .rendszer is van az XP a másik a Vista ezzel nincs is gond.de ugyan arról a cd-röl feltettem az XP-t egy másik gépre és kb. egy hét után jelentkezett a dolog de csak ezen a gépen amelyikre másodszor telepítettem.nem akarom újra telepíteni ,vagy gondolod újra telepítés után elmúlna. -
akaido
addikt
válasz kovaripeti #20948 üzenetére
A kép alapján letiltanám a következők automatice indulását:
- PunkBuster (start/futtatásba írd be services.msc és itt jobb klikk után állítható.
- Nero Back it Up check és Photo Snap Viewer, Groove monitor
- gnotifier.exe-Gmail notifier
- MSN Messenger Journal
esetleg a következőket is:
- Daemon tools
- Blue soleil
- ULCDSrv.exe
-BTNtservice Ő miféle élőlény? szintén "Kékfog"?Az AVG virnyazargató helyeett esetleg próbáld ki az Avira Antivirt.
Az automatice induló progikat pl. a CCleaner-rel is kezelheted, sőt még az internetes és egyéb előzményeket, temp fájlokat és a registryt is takaríthatod vele.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Cyno
tag
Sziasztok!
A következó lenne a problémám. Egy meglévő ADSL kapcsolat mellé nem tudok létrehozni egy olyan új fiókot(varázslóval próbálkoztam), ami szintén szélessávú, de nem kell hozzá user és pass. Akkor sem sikerült, ha az alapértelmezett(ADSL) kapcsolatot töröltem. -
Cyno
tag
válasz Sk8erPeter #20955 üzenetére
Pl ilyenek a kábeles netek. Nem kell azonosítás. Ha nem voltam világos akkor sry.
-
veterán
-
jerry311
nagyúr
IE6, FF3, Safari, Chrome sem tölt be semmit a youtube.com-ról, embedded videokat sem. Minden más jól működik, beleértve más video megosztó oldalakat is.
Ha a hálózatot nézem, akkor duplicate SYN-nel nyit az oprendszer, visszakap egy SYN-ACK-et, amire küld 2 ACK-et, tehát megint duplicate. Ahogy így nézem a packet capture-t mindent kétszer küld ki a gép. Tehát nem csak a youtube-nak, hanem minden TCP kapcsolatnál, de csak a youtube veszi zokon annyira, hogy nem is működik.
Két hálókártya van az alaplapon, mindkettő ugyanezt a hibát mutatja, 2-3 napja.
Akkor ez most WTF?
Másik két gépnek nincs ilyen problémája itthon.Spyware/malware keresés most fut.
-
bucilali
aktív tag
-
akaido
addikt
válasz Neil Watts #20957 üzenetére
Melyik böngészővel? I.E. v. Firefox v . Opera?
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
veterán
-
akaido
addikt
válasz Neil Watts #20961 üzenetére
Fentebbi előzményekben kollégánk Process Explorerrel próbálta kideríteni mi fogja a memcsit. Ezen kívül még a ProcX progi is alaposabb infókat ad a RAM-ban futó folyamatokról.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Van egy process ami a NIS része és túl sok erőforrást használ a háttérben: CCSVCHST.exe, de amikor megpróbálom leállítani a feladatkezelőben azt kapom hogy "hozzáférés megtagadva". Próbáltam már kikapcsolni a Norton-t de a folyamat tavábra is fut. Hogyan tudnám mégis leállítani ezt a folyamatot?[ Szerkesztve ]
XY
-
akaido
addikt
válasz sti10p #20963 üzenetére
Start->Futtatás: services.msc a szervízek között próbáld kilőni ha itt van.
[link] Ha jól értem ezek szerint ez egy automatice települő cuccos ami köll a Symantec progi működéséhez.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
jerry311
nagyúr
válasz sti10p #20963 üzenetére
Process Explorer
Próbáld ezzel leállítani. -
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
veterán
válasz Sk8erPeter #20968 üzenetére
Ha letöltök Bármilyen témát akkor az mind magyar lesz? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Neil Watts #20969 üzenetére
mittudomén Nem szoktam ilyenekkel szórakozni, van más elfoglaltságom is
Csak mivel kérdezted, ezért gondoltam rákeresek, és 1 perc alatt találtam neked két linketSk8erPeter
-
veterán
válasz Sk8erPeter #20970 üzenetére
Tényleg kőszi
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy a taskmanagerben(ctrl+alt+del ) hogy kell beállítani azt, hogy ne a lapozófájl jelenlegi használatát, hanem a memóriáét(RAM) írja ki? Mert az új WINekben ez már alapbeállítás
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
dani145
csendes tag
Valaki tudna segíteni a HDD-m egyik partícióját visszaállítani?:S Elveszett minden adatom mert gyorsformázta a windows:S
rosszhejre telepített:S
PLS Help PM be valaki segícség!:S -
PazsitZ
addikt
válasz dani145 #20973 üzenetére
GetDataBack - Data Recovery Software
Ha viszont írt is rá adatot, úgy lehet nem tudja visszanyerni...
- http://pazsitz.hu -
-
CHIPman
nagyúr
válasz Sk8erPeter #20975 üzenetére
Írtam, hogy ott a lapozófájlt mutatja a 2GB memóm helyett.
hardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
Norwen
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy ha a nyelvi beallitasok kozott szeretnem aktivalni a magyar billentyukiosztast, de nincs benne, akkor utolag valahogy lehet telepiteni? Microsoftnal mar korulneztem, de semmi, google sem volt a baratom
Oruletbe visz....
Norbi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Norwen #20979 üzenetére
Talán még ez érdekes lehet: The Microsoft Keyboard Layout Creator.
Sk8erPeter
-
lúzer
veterán
válasz Sk8erPeter #20982 üzenetére
üdv!
gondoltam a triviális dolgokon túl van, majd meglátjuk
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet visszaállítani az automatikus lejátszást az XP-ben?
Arra gondolok, amikor bedugod a pendrive-ot v fényképezőt, beteszel egy lemezt és előjön egy felugró ablak, h mit szeretnél? -
Dr. Romano
veterán
válasz SzalaiG #20985 üzenetére
Szia!
Szerintem a legegyszerűbb módon ezzel a progival tudod (mindjár fel is töltöm neked):
MOD: ok itt a link:
http://rapidshare.com/files/189116379/AutoFix.exe.htmlEnjoy
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Azonban nekem is van egy kérdésem:
A parancssorból milyen paranccsal lehet előhívni a Vezérlőpultot és a Sajátgépet?
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SzalaiG #20985 üzenetére
Szerintem meg ez a legegyszerűbb :
Tweak UI
Amúgy is sok mindenre hasznos Microsoft-program XP-hez.Ezen belül: My Computer - Autoplay - Drives - pipa a meghajtó elé (Enable), ha ez megvan (vagy már eleve volt pipa), Types opciónál - Enable Autoplay for removable drives (pipa).
A Handlers opciónál még a használandó programok listájába berakhatsz sajátot is.Sk8erPeter
-
Dr. Romano
veterán
válasz Sk8erPeter #20988 üzenetére
Az AutoFix-nél még telepíteni sem kell neki, nyom 3 tovább-ot és működik az Autoplay Azért ez még mindig egyszerűbb
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Dr. Romano #20987 üzenetére
A Vezérlőpult nem túl bonyolult : control (itt vannak hasznos parancsok: [link])
A Sajátgépre nem tudok ilyet, viszont megoldhatod másképpen is:
hozz létre parancsikont a Sajátgéphez, majd ezt a parancsikont tedd mondjuk a C: főkönyvtárba (mindegy, hova teszed, de az egyszerűség kedvéért).
Nevezd el mondjuk sajatg.lnk-nek.
Ezután Sajátgép - jobb klikk - Tulajdonságok (vagy Win+Pause gyorsgomb) - Speciális fül - Környezeti változók - Path rész - Szerkesztés, majd a legutolsó érték után tegyél egy pontosvesszőt (;), és írd be ezt: C:\ .
Aztán OK.
Utána már a sajatg.lnk beírásakor előugrik a parancssorból való beírás hatására is a Sajátgép.Sk8erPeter
-
Dr. Romano
veterán
válasz Sk8erPeter #20990 üzenetére
Nagyon köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
beniman
csendes tag
Sziasztok, a kb. 3 hónapja új gépre felrakott XP(sp3)-vel futó rendszerem bekapott néhány trójai lovacskát, amit a nod32 egyszerűen nem vett észre, és a gép kezdett halódni.
Az Avira ingyenes Antivir programja leírtotta az összeset (?), de a windowsban megrekkent valami: Működés közben minden ok, de a ki- és bekapcs. valami extrém hosszú lett, kb 8-10 perc, és persze atól is félek, hogy egyáltalán nem fog elindulni.
Az újratelepítés mellett (bosszantó, mert sok progit használok, és kb. mostanra állítottam be frankón mindent) van esetleg valakinek valami javaslata a gyógykezelésre?
Előre is köszönöm!beniman
-
róland
veterán
Elegem van a Windows és a Pinnacle hülyeségeiből.
Tud valaki olyan programot, amivel telejesen ki lehet írtani a Pinnacle telepítését? (programok, más programok által nem használt dll-ek, registry bejegyzések)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
hogy tudom átteni az egész profilt másik winyóra!
win7 alatt ezt mondták,ott jó is volt,de itt XP alatt csak az All Users-t teszi át,tudtok valamit ajánalni?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz Csabee. #20996 üzenetére
hogy nem a C-n lenne a doksi mappa
win7 alatt nekem ezt ajánlották:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
és itt a ProfilesDirectory értékét kell átírni. a már meglévő profilokra ez nincs hatással.
áttenni már sehogy, mert a feltelepített programok beállításaitól kezdve a registry-n át mindenhova beégeti a profil helyét, azt meg ember legyen a talpán, aki mind átírja.
annyit tudsz tenni, hogy az említett registry-kulcsnál átírod az útvonalat a kívántra, létrehozol egy új felhasználót és belépsz vele, ekkor már az új helyre kreálja a profilkönyvtárat. meglévőt nem tudsz mozgatni.Tigris, tigris, csóvafény...
-
dudi
senior tag
Hello!
Nemtudom, hogy pontosan ide tartozik-e a kérdésem, de hátha tud vki ötletet:
a problémám az, hogy most raktam újra az xp-t és szeretnék dvd-t lejátszani, de van egy olyan jelenség, hogy a menü a lejátszó program mögött jelenik meg. Erre úgy jöttem rá, hogy leraktam tálcára a progit (próbáltam wmplayer, mpclassic, még vlc is, ha directx módban van) és az asztalon látható lesz a menü. A filmmel szintén ez van, akkor jelenik meg, ha jobbat kattintok, hogy előszedjem a menüt.Gondoltam, hogy directx hiba, leszedtem a 9c-t és felraktam az xp telepítőlemezen lévő 8.1-et, de nem nyert az ötletem. Persze az összes frissítés fenn van a gépen.
Sounds like your fix is worse than your problem...
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest