-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bendzso
senior tag
Hát valami megjelenik, de aztán nagyon gyorsan bejön az oprendszer-választó felület. Szóval most vista alól gépezek, de az is csak csökkentett módban megy, mert normálisan nem bírja el a gép. És ilyenkor nem enged telepíteni, szóval amit letöltöttem először, az azért nem tudtam megcsinálni. De ha esetleg tudod, hogy hol tárolja el az xp a jelszót, akkor azt pl meg tudnám választani.
-
kapcs-ford
őstag
Valaki pliiz?
Aláírás
-
tozo86
tag
Sziasztok!
Feltenném itt is a kérdést, bár már az ubuntu topicban is megtettem. Olyan problémám van, hogy volt a gépemen egy Ubuntu és egy XP. Az ubuntut letöröltem XP-ből (töröltem a meghajtóit). Sajnos ezáltal letöröltem a boot managert is, így nemtudok belépni az XP-mbe. Tudnátok valami megoldást javasolni?
Köszi előre is!`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom, alapértelmezetté tenni a windows media playert....?? felraktam az acd see képnézegető programot és fejbeírta az eddigi beállításokat a lejátszással kapcsolatban és ha elindítok egy mp3at mindig azzal a rákkal akarja lejátszani. És nem a media playerrel avi stb azokat is mp vel szoktam de most azokat is az acd seevel akarja megnyitni Mi a teendő ilyenkor? Próbáltam kereseni beállításokban de nem találtam semmit. Előre is köszi.
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Lenry
félisten
válasz Mr.Grincs #20813 üzenetére
start menü - programok hozzáférhetősége és alapértelmezései (vagy vezérlőpult - programok telepítése és törléséből is el tudod érni ugyanezt)
lenyitod az "egyéni" panelt és alapértelmezett média lejátszónak kiválasztod a media playertGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
mahatma
aktív tag
válasz Mr.Grincs #20813 üzenetére
Start menü/Vezérlőpult/Megjelenés és témák/Mappa beállításai/Fájltípusok fülre kattintasz és ott a listában megadod neki az új programot.
megelőztek
[ Szerkesztve ]
Két hirdetésre jelentkeztem, és mindkét helyen felvettek. Az elsőnek nagyon munkaszaga volt, így a második mellett döntöttem.
-
akaido
addikt
válasz bendzso #20796 üzenetére
A nehezen beszerezhető Hiren'sBoot CD -nek vannak password manipuláló részlegében többféle jelszavakat legyaluló opciói:
Password Tools:
Active Password Changer 3.0.420
To Reset User Password on windows NT/2000/XP/2003/Vista (FAT/NTFS)Offline NT/2K/XP Password Changer
utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password.Registry Reanimator 1.02
Check and Restore structure of the Damaged Registry files of NT/2K/XPNTPWD
utility to reset windows nt/2000/xp administrator/user password.Registry Viewer 4.2
Registry Viewer/Editor for Win9x/Me/NT/2K/XPATAPWD 1.2
Hard Disk Password UtilitySzabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
ChuckyOsb
aktív tag
Az mitől van, hogy ha töltök le egy fájlt vagy akármit a netről, akkor mostanában ledob msnről? S ha kész a letöltés akkor vissza tudok lépni.
-
szasanyi
félisten
Meg tudja mondani vki, hogyan lehet (ha lehet) beállítani azt, hogy egy régi game (Tarzan Action game) ablakban, meghatározott felbontással fusson? Vagyis ne teljes képernyőn, mert csúnya 19"-on a 640x480 (vagy talán 800x600 is megvan ).
Előre is köszönöm a segítséget! -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Egy Acer Aspire 3103 -ra most tettünk fel sp3-as magyar win xp-t. A gond, hogy egyes betűk a billentyűzeten nem működnek Tudtok valami trükköt vagy hibát ilyesmiről?
Köszi! -
djyuri
őstag
Sziasztok!
Egy olyan gondom akadt egy ismerősömnél,hogy elszállt a net.
De nem akárhogy:
Minden ok...fel és le tudok simán csatlakozni...a cfosspeed is látja a netet. A torrent is simán tölt...tehát jó elvileg.
Na de egyik böngésző sem látja a netet. Se az MSN messenger és se a vírus irtó.Már mindent visszaraktam alapra....kitöröltem a kapcsolatokat....újracsináltam...de a böngészők,msn,vírusírtó továbbra sem látja a netet.
Ilyenkor mi szállhatott el?
Annyit tudtam kideríteni az msn testkapcsolati ablakában,hogy a kulcsfontosságú portok hiányoznak. De sem router nincs....és sem módosítva nem lett semmi a gépen.
Remélem Ti tudtok ajánlani valamit...mert különben kedden rakhatom újra az egész gépet
Köszönöm!
üdv.: Szép estét
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Nem is igazán tudom, hogy ezt hol kérdezzem meg, de nem tudok sok jobb helyet.
Na szóval az a helyzet, hogy tegnap észrevettem valami furcsát. Ha Data.hu-ról töltök FlashGet-tel, 250kByte/s a sebességem. Viszont ha elindítom a GoogleChrome-ot, akkor felmegy maximumra a sebesség (2000kByte/s), pedig csak elindítom, semmi mást nem csinálok vele. Ha vissza kilépek a böngészőből, akkor a FlashGetben visszacsökken a sebesség.És mégvalami: uTorrent is ugyanígy viselkedik, mint a FlashGet!!!
Szerintetek ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Tudtok egy olyan progit amivel kibírom venni Hide-ból az egyik partíciómat.Többet is próbáltam de vaahogy nem működött.
Vagy ezt meg lehet oldani XP-ből is?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Killing
addikt
Ja és azt írja ki hogy Unallocated de nem kínálja fel a hide lehetőséget.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
ChuckyOsb
aktív tag
-
Mortimer26
csendes tag
Sziasztok!
Tudna vki segíteni, hogyan kell azt a meghajtót formázni, amin az oprendszer van és utána ugyan arra visszatenni az oprendszert?
Az xp telepítője csak azt ajánlja fel, hogy ráteszi a régi xp-re az "új"-at, de amikor így csinálom, akkor nem formáz. Vagy van még az a lehetőség, hogy törlöm a patíciót. Ez lenne az?Köszönöm!!!
-
Csabee.
nagyúr
válasz Mortimer26 #20835 üzenetére
bekapcsolod a gépet, berakod az xp-cd-t és be boot-olsz róla, akkor tényleg kiírja hogy ovan rajta xp helyreállításhoz nyomjon x gombot, helyreállítás nélkül nyomjon x gombot (esc-apet) és akkor továbbmész, elfogadod a licencet, és kihozza a particiókat, amin az xp van, (c) rámész hogy partició törlése, elfogadtod, utána meg létrehozol egy particiót, utána meg ntfs-re megformázod, vagy gyorsan, vagy normál formázással lényeg hogy cd-ről bootolj be, ne akkor tedd be a cd-t amikor az xp már fut..
Üdv: Csabee.
-
mmdms
addikt
sziasztok!
tesómnak sikerült a sajátgépben eltüntetni az oldalsó sávot, és az istenért nem tudok rájönni hogyan kell visszacsinálni. segítenétek? esetleg egy kép hogy mégis mi hiányzikElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
blaces
tag
Nekem már Vistám van... És nem vagyok odahaza, így nem tudom XP-n megnézni.
Van a Nézet menüpont fent az eszközök felett, ott nincsen valami más beállítási lehetőség ilyen téren? (Vista már máshogy nézz ki...) Szerintem ott kéne először szétnézni.Na meg láttam az eszköztáron egy ikon-t a legutolsóra gondolok, a visszavonás mellett jobbra esetleg még az tudhat valamit Addig amíg a többiek nem tudnak valami okosabbat mondani, megéri kipróbálni
[ Szerkesztve ]
-
Remix
csendes tag
Sziasztok
Most szeretném újra telepíteni az xp-t. Ezzel kapcsolatban tennék fel pár kérdést :
1.Amikor újra telepítettem az elején kapcsoljam be az automatikus frissítést ?
Ami alapból az ajánlott.2. Ha be van kapcsolva az automatikus frissítés elvileg minden fontos frissítést letölt. Ti mit szoktatok még feltenni hozzá ? IE7 + WMP 11-en és a böngésző plugineken kívül ?
Mert szoktam olyat hallani hogy nem hivatalos frissítés stb.....Vagy csak hagyjam bekapcsolva az automatikus frissítést és minden fontosat letölt?
3. Eset Smart Security -t használok Xp-n elegendő ennek a védelme?
4. Milyen regisztry ill. egyéb változásokat kell végre hajtani egy friss xp-n ? (már ha kell egyáltalán)
Kevés az időm ezért nem tudtam vissza olvasni!
Válaszokat előre is köszönöm
-
Csabee.
nagyúr
Ha feltelepítetted akkor frissítést automatikusan bekapcsolhatod, a nod vírusírtó jó (bár picit visszafogja a gépet) , a lopott verziót meg kiírhatja az xp-d-re de ha már lefuttattad a windows updatet- és nem írta ki eddig, akkor ezután sem fogja Talán nem jogtiszta az xp-d? vagy mitől félsz?
Ha fennvan a ie7 meg a mediaplayer11 akkor érdemes egy codec csomagot még felpakolni, (k-lite codec pack), illetve ha registry-t szeretnél tisztítani, akkor pl az easy cleaner is tökéletesen jó!Jah és az automatikus frissítéssel egyben letölti az IE7-et is
Üdv: Csabee.
-
blaces
tag
Saját XP használat (mármint odahaza)!
1. Én beszoktam, amilyen feledékeny vagyok utólag biztos elfelejteném bekapcsolni
Ha azt akarod, hogy a Windows minnél biztonságosabb legyen, akkor nem árt, ha frissíti magát2. Én mondjuk speciel, mást nem rakok fel, csak akkor ha tényleg szükségem van valami speciális dologra, például az msn kézírás funkciónál kell
IE7pro kiegészítőt szed le valahonnan (na ez nem hivatalos frissítés , ha használod az IE-t)
Igen és fontos, ha nincs SP3-d a telepítő készletben, azt is google-ben keress rá: service pack 3 download, és kapsz egy csomó találatott ahonnan letudod szedni . Automata frissítésnél, ezt sokáig szedi, és általában olyan telepítéstől számított 2 hét...3. Van aki más Internet Security-ra esküszik Én nem próbáltam, de szerintem jól teljesíthet . Visszont egy anti-spyware programot felraknék még. Spyware-k ellen az internet security csomagok gyengék, tapasztalat és olvastam is... Spyware Terminator szerintem egyszerűen kezelhető és jó program erre a célra.
4. Nem szoktam ilyet csinálni, csak akkor ha már a haldoklik a rendszer, szerencsére nálam nincs ilyen gyakran (max 1-2 évente, registry módosítás nélkül
Ez csak az én véleményem volt, hogy én hogyan csináltam, nem kell megfogadni
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest