-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
milanscs
aktív tag
Sziasztok!
Valaki erre 20128 választ tudna adni?
Köszi!Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
band1103
őstag
válasz sto1911 #20141 üzenetére
"celgep MAC-cime,"
A ipconfig /all -al kilistázott adatok között nem volt MAC-cím csak olyan hogy "Fizikai cím". Ez lesz az?
"a halozatod multicast cime"
Olyan sem volt hogy "multicast" . Az "Alhálózati maszk" -ra gondolsz?
Ezt a listát kaptam a ipconfig /all-al:Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . . . : xxxxxx
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . . . : Kevert
IP útválasztás engedélyezve . . . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . . . : Nem
DNS-utótag keresési listája . . . . . : mshome.netEthernet-adapter Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . : mshome.net
Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce MCP Networking Controller
Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : xxx.xxx.0.xxx
Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : xxx.xxx.255.0
Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : xxx.xxx.0.x
DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : xxx.xxx.0.x
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : xxx.xxx.0.x
Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2008. december xx. 11:18:45
Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2009. január xx. 11:18:45[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
blaces
tag
Sziasztok!
Van egy idióta ötletem: Van egy gép, arra rátelepítve az XP. Az XP-nek 70Gb partició van, de azt akarom, hogy az üres helyet átakarom pakolni másik particióra ami 30Gb és a maradék 40Gb XP-t pedig átakarom másolni egy másik winyóra. Ez hogyan lehetséges? Milyen program van hozzá? Működni fog utána az XP?.
Ha valakit érdekel, itt az előzménye:
Történet: Idehaza van két gép, az egyik a játékgép, a másik az "irodai" gép (amiről most is szóvan), de sajnos a játékgép sem elég erős, hogy vigye öcsém kedvenc játékait, így beruháztam egy X2-es procba egy Gb ram, és egy 4000-es vga-ba ez így barátságos árban. Viszont két öcsém van, és egy édesapám . a mostani játékgép, marad úgyahogy van, ahhoz nem nyúlunk, abban alaktrész csere nincs, az megmarad egyik öcsémnek WOW gépnek... A mostani irodai gép lesz a legkisebbik öcsém játékgépe, ez lesz a legerősebb. És hát ezen a gépen van apum XP-je, irodai dolgokkal... Csak neki vannak érdekes kívánságai, maradjon meg mind a két partició, az egyik legyen a rendszer, a másik meg a doksiknak... no comment 70Gb doksiknak, és a gyerekek simán telepítsék fel a gépre a játékokat, (a wow-os öcsém biztos ide is felrakja a wow-ot - mert zenét hallgat, msn-ezik, netezik, youtubet nézz wow közben, teljes terhelés alatt a gép - és a wow új kiegészítővel egész sok winyót eszik), és hát apumnak nincsnek meg az irodai gépen felrakott programok telepítője, így ez az XP kell neki... de ha öcsémék elkezdenek ezen is aktívan játszani... nem fog sokáig élni az XP, tapasztalat.
Én meg nem akarok hétvégén azzal kínlódni, hogy mentsem meg az XP-t, doksikat nyerjem ki, meg karbantartást végezni... Ezért akarom, hogy külön partición legyen az XP, ahova apum is úgy rakja fel a windowsos progikat ahogy akarja (ez is egy mánia, hogy szereti az XP-t telerakni progikkal, amik szebbé teszik, de csak úgy jár a proci, meg a Ramot is eszik. És a maradékra beprobálok egy Vistát 1.5Gb-vel.Partition Manager 9.0 Personal programon van particióhoz.
Tehát a 70Gb-os XP partíciót 40-re akarom csökkenteni (a szabad helyet felakarom szabadítani) és a maradék 40-et átmásolni egy másik partícióra, vagy a gyengébbik gép hdd-re.
-
sto1911
veterán
válasz band1103 #20152 üzenetére
Ja, persze, elfelejtettem, h nekem egyertelmu, de masnak nem.
Szoval ami neked kell, az a fizkai cim = MAC cim, es az ip cimed. De! Az ip cim veget ird at 255-re. Pl: 192.168.0.1-es az ip-d, akkor a progiba igy ird: 192.168.0.255. Ez azt jelenti, hogy az adott halozatban minden gepnek el lesz kulde az ebreszto, de csak az fog felebredni, amelyiknek a mac cimet beirtad.
Kikapcsolasra is biztos van progi, de a tavoli asztal is tokeletes megoldas.
Szolj, ha valami meg nem vilagos.
-
band1103
őstag
válasz sto1911 #20155 üzenetére
Köszi a segítséget . Gond van. Mindent beírtam ahogy mondtad de et írta ki: "Call to sendto failed! Error 10038" A fizikai címet kötőjelekkel vagy egybe írjam? Mindkét porttal a 7-el és a 9-el is próbálkoztam de nem megy. Mi az a Time to live? Akkor a "Multicast address:" az IP cím? Bocs a luzer user kérdésekért
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
DirectX problémám van, ebben kérném a segítségetek.
Tökéletes működés után játékoknál gyakran megjelenik "D3D error..." hibaüzenet.Megnéztem a DxDiag-ban, és valóban:
"A(z) d3d9d.dll fájlnak a hibakeresési verziója van a számítógépen, amely lassabban fut, mint a kereskedelmi verzió."Próbáltam új DirectX-et felrakni, semmi. Póbáltam letörölni DricetX-et és újat rakni a helyére de nem tudom hogy uninstalláljam le. Felraktam a DirectX SDK-t (november 2008) de a probléma nem javult.
Ötlet? köszi![ Szerkesztve ]
free your mind
-
nagyv
csendes tag
Halihó!
Nagy - nagy problémám van, megtelt a c: meghajtóm, a dokumentumok mappában van a legtöbb cucc. a temp és teporary ktárak belsejét már töröltem, de van egy csomó - sztem felesleges- cucc az application data ktárban is. ezek is ugyanolyan feleslegek, mint a tempbéliek? -
G.Tibi
csendes tag
Van egy régebbi TurbóPascal 6.0 - val készült szótár-programom, amit Windows XP operációs rendszerrel szoktam futtatni. Angolhoz kiváló, de most orosz(cirill) betűkkel akarom használni.
MS-DOS program ablakában tudom futtatni. Itt viszont csak kétféle betűtípusból lehet választani: Lucida Console és Raszter betűtípusok. Cirill betűk ezekben nem szerepelnek (legalábbis a 0-255 kódú karakterként nem).
1. Hogyan lehetne az MS-DOS ablakban egy másik betűtípust beállítani?? (Nekem megoldás lenne az ER Bukinist 1251 betűtípus, ami 192-232 karakterekként tartalmazza a cirill betűket.) v a g y
2. Lehet-e módosítani a Lucida Console betűtípust?? (Mert a Lucida Console betűtípusban is megvannak a cirill betűk csak 1025-1105 kódokon. Ezeket a betűket kellene „áthelyezni” a 128 és 255 kódú jelekhez!!)
(Kezdő fórumozó vagyok, írjátok meg, ha más fórumon érdemesebb feltenni ezeket a kérdéseket!) -
VaZso
senior tag
Nem egészen... általában egyes programok adatai vannak benne, pl. lehet ez akár a levelezőben tárolt leveleid helye is (általában így van), már ha levelező klienst használsz.
Ezt csak úgy ne töröld, legfeljebb olyan programok maradványát, ami már nincs a rendszeren... de ez sem olyan egyértelmű.
Esetleg tedd át a dokumentumokat másik meghajtóra... jobb klikk a "my documents"-en - hogy melyiken, azt most ne kérdezd, de megtalálod - és azt hiszem könyvtár áthelyezése... mondjuk D:-re, ha van olyan. + helyezze át oda a fileokat nyugodtan.
-
sto1911
veterán
válasz band1103 #20158 üzenetére
Nincs mit! Egyebkent lekepzelheto, h rossz progit linkeltem be neked, ezzel probald: [link]
Mac address ketkarakterenkent kotojellel, internet address most nem kell, alhalozati maszk az ip cimed, de az utolso szam helyett 255-ot irjal, Send options >Local net, Port az 7 v 9.
-
batmab
senior tag
válasz kosian24 #20131 üzenetére
Üdv!azért ide is beirom,hátha másnak is segit...
itt nézz körül(rejtett mappa)
C:\Documents and Settings\Felhasználonév\Local Settings\Temp....rengeteget szokott foglalni(több 10 mbtol-több gigáig)
illetve a C\Windows mappában a rejtett fájlok közt vannak a frissitések...
pl.:$NtUninstallKB929399$ezeket mind lehet törölni,kivéve a $hf_mig$ mappát...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
batmab
senior tag
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Kaoru
senior tag
válasz blaces #20154 üzenetére
Van egy olyan progi, h partition magic, azzal tudod variálgatni a meglévő particióidat. Ha ez meg van akkor kell egy norton ghost és kb 10db dvd és annak segítségével le tudod menteni teljesen a jelenlegi rendszeredet.
Az átrakás csak akkor fog sikerülni, ha másik géped paraméterei szinte 1 az 1 ben megegyezik a mostanival, vagy minimális eltérés van (más vga, vagy alaplap, esetleg csak a proci). A másik gépen is kell lennie már oprendszernek és norton ghostnak, és 40gbnyi szabad helynek egy másik partición, h ez sikerüljön.
Szerintem egyszerűbb, ha lemented a fontos doksikat, képeket, szükséges programok telepítőit, leformázod mindkét géped vinyóját szűzre, felrakod az oprendszert megint, és visszamásolod azokat a cuccokat, amik kellenek.
[ Szerkesztve ]
Wake Up, You are dead! || Wacom Intous4 || http://youtube.com/KaoruHUN
-
Gaabbaa
aktív tag
Sziasztok!
Ahogy olvastam 4Gb memóriát elvileg tud kezelni a 32 bites xp. Vettem egy aspire 5735Z laptopot amibe bettem az alap 2 giga mellé még 2 memóriát. A biosz látja is ott semmi gond nincs. A windows viszon csak 3gb-ot lát belőle. Alaplapi intergált videókártya van a laptopban (intel GMA 4500) ami osztott memóriával megy. Tehát elvileg a 4gb-nál mincs többb memória a gépben. Kérdésem hogy mit lehetne tenni azért hogy lássa a 4 gb memóriát?Köszi!
Csak a JÁTÉKOK! :-))))
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz band1103 #20169 üzenetére
Köszi a linket. Elolvastam!
A PAE (Physical Address Extensions) az Intel x86-os architektúrájának kiterjesztése. Lehetővé teszi, hogy a számítógépbe 4 GB-nál több RAM-ot helyezzünk és használjunk, maximum 64 GB-ig. Ehhez a /PAE kapcsolóval kell indítani az operációs rendszert, mely bekapcsolja a kernel ezen funkcióját.
Ez jól hangzik de hol lehet ezt a kapcsolót beindítani?
-
Coccer
tag
Sziasztok,
Egy kis információ éhségem van, melyet szeretnék kielégíteni:
- Xp és Vista vonalon (jelen esetben az XP a lényegesebb) hogyan valósítható meg két ember egy idejű munkálkodása két monitoron, két különböző munkaasztalon (természetesen + egér és bill), DE egy azonos számítógépen és op. rendszeren?
Ok amiért ilyet kérdezek:
- Feleslegesnek tartanék otthonra két gépet azért, hogy párommal ketten egy időben tudjunk különböző dolgokat csinálni (pld: én dolgozom ő netezik, vagy játszik, stb)
Felvilágosítást előre is köszönöm,
Üdv
UI: ha csak irányt mutattok, hogy merre találok erre megoldást, az is nagy segítség, a fél délutánt átgúgliztam és olvasgattam..., de nem mindennapi téma sajnos... :S Linuxot meg nem ismerem sajnos, csak futólag.
-
VaZso
senior tag
válasz Gaabbaa #20173 üzenetére
Én megpróbálnám azt a sort szerkesztneni, amelyiken áll fent a kijelölés.
Ez nem egy szokványos opció, talán elfogadja bootkor.A problémák elkerülése érdekében viszont másold le ezt a sort saját maga alá, hogy egyszerűbben indíthasd a gépet, ha esetleg kiakadna bootkor miatta.
Ha nem hagyja rendesen szerkeszteni, akkor C:\BOOT.INI nevű rejtett filet szerkezd.
[ Szerkesztve ]
-
Gaabbaa
aktív tag
Okkés köszönöm szépen, megpróbálom a dolgot.
-
kem
addikt
Ha csak Rendszergazda fiókkal tudok belépni egy gépre(és oda is csak csökkentett módban, amit nem értek), akkor ha ott létrehozok egy felhasználót, azt ugyanonnan pár nap mulva tudom törölni? ...mármint a felhasználót önmagából?
Köszi!
-
Gaabbaa
aktív tag
Visszatérve a XP 32 bit 4Gb ram problémára: az a megoldás hogy vált az ember 64 bites rendszerre. Találtam egy fórumot ahol elég jól kivesézték a dolgot. A lényeg hogy nem lehet megetetni a 4 Gb vagy annál nagyobb fizikai memóriát a 32-es XP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
korlátozott jogu user-ként hogy lehet a tűzfalban feloldani tiltást, anélkül, hogy átváltanánk admin-ba?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mzx
senior tag
Miképp lehet megoldani, ha a rendszergazdai XP fiókba telepitett progi ott mukodik, korlátozottban viszont nem ?
Lehet, h csak engedélyeznem kellene redsz.g.fiókomból
a korltztt. fiókom számára a telepített mappa írhatóságát? Ha igen, hogyan?
Kell-e még mást tennem ezen kívűl?
(Vagy eleve nem is jó a megoldasi ötletem, és totál máshogy kell megoldani?)
(Ha egy hozzáértő kedves válaszoló úgy véli, a megoldáshoz tudnia kell, melyik alkalmazást telepítettem, akkor jelezni fogom, melyikről van szó.) -
-
Buldozer99
senior tag
Hello!
Xp SP3 hany giga ramot kezel?
Mellnagyobbítás kézrátétellel! Sikertelenség esetén azonnali pénzvisszafizetés!:)
-
kem
addikt
válasz Buldozer99 #20193 üzenetére
Ugyanannyit mint az SP2.
max 3,5Gb-ot lát ha 4Gb-ot vagy többet teszel bele.Köszi!
-
mzx
senior tag
válasz kraftxld #20192 üzenetére
pontosabban mit tegyek? Ennyire nagyon azert nem értek a PC -hez, hogy machináljak a runas dos paranccsal ;) És nem tudom, a registrybe ír-e .
PeerGuardianról van szó. Légyszi kezdőnek való vázlatot írjatok. Tőlem ennyire futja, sorry, szóval "nem vágom" ilyen lazán, mint ti.
;) -
Benmartin
senior tag
válasz Buldozer99 #20193 üzenetére
pontosabban a processzek csak 2-őt kapnak (persze ez kitolható, de nem alapértelmezett).
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest