-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
babaluga
csendes tag
Sziasztok!
Bal(fax)ul sikerült a vindóz telepítés: egy vinyóm van, C és D meghajtókra particionálva. Mindkettőre került egy XP.
A Sajátgép->kezelés fül alatt a következőt látom:A D-n levő vindózt szeretném megtartani és a C-n levőt pedig formázni/törölni a rákba.
Ez esetben mit tegyek?(A telepítésnél a javításra kattintva nem tudok formázni, a formázásra kattintva pedig megint XP-t akar telepíteni, de lehet hogy valami elkerülte a figyelmem)
Köszi,üdv!
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
válasz v!ct0y #16080 üzenetére
a Vistával kiölték a boot.ini-t, a BCDEDIT-el lehet szerkeszteni a loader menüt (ha minden igaz, nincs BCDEDIT XP alá), de mivel már nincsen fent neked a Vista, ezért nem fogod tudni.
Az történt sztem, hogy A vinyón volt XP, B-re Vistát tettél, a Vista telepítés után A vinyó MBRjét felülírta szépen (ezért kell csak azt a vinyót bennhagyni, amire telepítesz és akkor az MBRt csak azon a vinyón írja felül és az elején a bootsorrendet variálva indítani a kívánt oprendszert, na mind1...) a Vista bootloaderje, amit XPvel nem tudsz leírtani. Én azt csinálnám, hogy az A vinyón (WinXP) törölnék egy MBR-t (pl. Win'98 bootlemez-képből csinálsz bootCD-t, aztán bootolsz róla, majd "fdisk /mbr"), ezután értemelszerűen nem indulna a Windowsod, de majd Win XP telepítőCDről bootolva recovery consoleból kiadod a "fixmbr" és "fixboot" parancsokat
ekkor újra a WinXP loaderje kerül az MBRbe és a boot.ini-nek megfelelően fog a boot zajlani
sok sikert
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
volna egy kérdésem Tegnap egy szftver telepítéséhez fel kellett rakni a .Net framewrokot is, az 1.1 es verziót telepítette. Azóta minden egyes bekapcsolásnál felhasználói fiókot hoz be az asztal betöltése előtt - ha meg kikapcsoltam ezt vezérlőpultban a felhasználói fiókoknál, ugyanazt hozza be csak "klasszikus" nézetben, mint a munkahelyi hálózatoknál vagy sulis hálózatoknál pl. De emellett megváltozott a kikapcsolás módja is, a hagyományos nézet a 3 gombbal szintén eltűnt, és a klasszikus, hálózatokra jellemző legördülő menüs ablak ugrik elő. Ez amellett hogy nem tetszik, idegesít is, főleg bekapcsolásnál - mivel a tököm akar ott várni hogy kattinthassak az OK ra, ha cska én használom a gépet.
Létrejött valami .Net es felhasználói fiók emellett, gondoltam ez okozza a problémát, kitöröltem, de nem, ugyanugy emgmaradt.
Hogy lehetne visszaállítani ezeket ? Szóval bekapcsolásnál cska a sima win XP Üdvözöjük login screen, majd onnan egyből az asztalt tölti be?
-
Mivel már több felhasználó is van a gépen (a framework létrehoz egyet automatikusan), nem működik többé az automatikus bejelentkezés. Előszőr is megpróbálhatod csak törölni az új felhasználót (nincs arra szükség). Ha ez sem segít, akkor töltsd le a TWEAKUI-t, azzal beállíthatod az auto logon-t (csak meg kell adni a felhasználót meg a jelszavat)
c41r0^: ezt jó tudni, észbentartom
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Laraxior
titán
Van valami olyan használható program amivel rögzíteni tudom azt amit látok videot skypeon vagy msnen....?
a másik meg: két rendszerem van,Vista és XP,most meg szabadulok attól a winyotól amin a Vista van,de továbbra is meg fogja kérdezni hogy melyiket akarom indítani avistát vagy az XP-t...ezt nem lehet valahogy eltüntetni?
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
McKane
senior tag
Hali Mindenkinek!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy Windows XP-t vagy Windows Vistát hogyan,milyen eszközökkel lehet hálózaton keresztül telepíteni. Az eszközök /kábelek, Etherne-switch / megvannak, beállítva. Adva van egy asztali Windows Vistás gép, egy notebook, és egy szintén asztali gép XP-vel. A célgép egy notebook lenne,csak sem floppy,sem optikai meghajtó nincs bene.. Nem EEE PC vagy Wind! Hanem egy ősöreg noti.
A segítséget,válaszokat előre is köszi ! -
-
c41r0^
őstag
válasz Laraxior #16107 üzenetére
most írtam le a #16103-ben
ha az a vinyó, amin az XP van rajta szintén bent volt Vista telepítéskor, akkor az XPs vinyóra kerül bootloader, ami Vista törlése után is megmarad
annyit finomítok a megoldásomon (ami csak elméleti), hogy lehetséges, hogy nem kell "fdisk /mbr"-rel szórakozni, lehet, hogy egy sima "fixmbr" (elméletileg a WinXP bootloaderjét betölti az MBR-be) és "fixboot" (ez hozza létre a boot.ini-t a detektált paraméterekkel) elég recovery console-ból
-
vizcsap
tag
Helló!
Van egy kisebb problémám a jó öreg xp-vel.
Faterom feltelepített egy játékot ami a telepítés után kérte h rakja föl azt a videókártya drivert amit hozzá adtak. Fel is települt minden, de játék közben random időközönként lefagyott a gép, olyan szinten h semmire nem reagált. Csak a resetgomb tudott segíteni. Letörölte a játékot h biztos azzal van a baj, kipróbált egy másikat de azzal is ugyan ez történt. Ekkor mondta h vmi mintha nem lenne jó a géppel mert már akkor is lefagy ha bejön a képernyőkímélő. Megnéztem a vga drivert (mellesleg egy ati 9800xt van a gépben), vmi angol vistás cucc volt. H ezt h sikerült feltelepíteni azt nemtom, de már mind1 mert ott volt. Fogtam, ledaráltam az összes ati drivert, feltettem a legújabbat, ugyan úgy lefagy az összes játék alatt. Azt is letöröltem, feltettem vmi ősöreg drivert (windows telepítette magának, vmi 2006 környéki driver), azzal is szintén lefagyott a gép játékok alatt. Visszaraktam azt a drivert is ami a "baleset" előtt volt fent, mondanom se kell h azzal se működnek a gammák.
Több ötletem nincs, vkinek vmi ötlete, esetlek tapasztalt már vki hasonlót? Lehetséges h a kártyával lenne vmi gond, vmi tönkrement és nem képes 3d-s cuccok futtatására? Újrarakni nem feltétlenül akarom a gépet, de érzem h elkerülhetetlen...
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
c41r0^
őstag
válasz vizcsap #16111 üzenetére
Csökkentett módban a Driver Cleaner programmal szedd le az összes ATi-s maradékot a driver uninstallálása után, és úgy tegyél fel egy a kártyádnak megfelelő Catalystot, amit a kártyádhoz ajánlanak az ATi/AMD download szekcióban.
Ha így sem változik a helyzet, akkor lehet a kártya a hibás (elégtelen hűtés miatt szokott kifagyni, VGA memóriahiba vagy egyéb VGA buszhiba esetén inkább csak csíkoz). 9800XT-nél sztem egy max. 90-100 fok, amin még lehet használni a kártyát. Vagy esetleg nézd meg a VPU-recovery-t, lehet az kapcsolna be a túlmelegedés miatt (vagy egyéb miatt), és ez fagyasztja ki a rendszert. Lehet próbálkozni a letiltásával.
Meg persze lehet egyébhardvernyűg is: sorrendben memória, táp, alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
addikt
válasz El_Diablo_ #16050 üzenetére
hát igen ez a gond nálam is előjött, 2 megoldást csináltam rá, készítettem 1 install folder-t
amibe minden szükséges cumót beleraktam, 2. verzió Ghostoltam bizonyos telepítési időszakonként... egyébként nekem kb 1 hétig tartana a gép ujtelepítése. -
brd
nagyúr
Ollie: neked is mondom, kár ezekkel szórakozni, sokkal egyszerűbb megoldás van rá (a többi is ugyanezt csinálja mellesleg): futtatásba: "control userpasswords2" (idézőjel nélkül persze) ott pipa kivesz, felhasználó beír, leokéz, örül az automatikus bejelentkezésnek.
The only real valuable thing is intuition.
-
Makaveli
senior tag
De nem brom majd bekapcsolni agépet, küldtem sms-t, hogy aktiválhassam, úgy sem lehet. Igazából nem én raktam fel az XP-t, hanem apám munkatársa, szal nem tudom eredeti-e.
(Ja, és nem gépeltem el a kódot, amit SMS-ben kellett küldeni...
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
akaido
addikt
válasz molngab #16115 üzenetére
Az ollie által ajánlott Avast free verziójában is van már hasonló funkcióval bíró e-mail szűrő:[link]-ről töltsd le a UserGuide-ot, majd a 23. oldalon van az Outlook/Exchange szűrő . A Resident protection rész az 52. oldalon olvasható.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
vizcsap
tag
válasz c41r0^ #16113 üzenetére
Köszönöm az ötletet, sikerült! De nem volt olyan egyszerű
Lepucoltam az ati drivert a driver cleaner-el, felraktam a legújabbat, elindítottam a játékot és ugyan úgy kifagyott az egész...ekkor kikapcsoltam a gépet pihenni mert ez már sok volt nekem. Aztán fél óra múlva újra bekapcsolom és elkezd sípolni a gép h nincs berakva a tápkábel a videókártyába úgyh ő nem hajlandó elindulni. Eléggé meglepődtem mert a kutya nem nyúlt a géphez az elmúlt fél órában, de sebaj, fogtam és szétszedtem a gépet. Ha már itt jártam nem csak megigazítottam a tápkábelt hanem kikaptam a videókarit is h megnézzem, nem e sült oda vmilye, de látszólag minden rendbe volt, úgyh visszaraktam.
Gép elindul, xp-be belépek, minden oké. Mondom magamba kikapcsolom a vpu recovery-t, ki tudja (amúgy túlmelegedéssel nem volt gond, van a kártyán egy artic cooling hűtő ami stabilan 70 fok alatt tartja), és utoljára megpróbálom elindítani a játékot. Hát persze h elindult a szemét dög és nem fagyott le se az elindulás után, se játék közbe se semmikor...nemtom h csak simán a kártya kihúzása/visszarakása, tápkábel megigazítása v a vpu recovery kikapcsolása oldotta meg a problémát, de őszintén szólva mostmár nem is érdekelollie: de, volt a dvd-n videókártya driver és nem más , gondolom mikor kiadták a játékot rápakolták az éppen aktuálisat
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
brd
nagyúr
válasz Makaveli #16117 üzenetére
Nem értem a problémádat. Telefonon akkor is tudod majd aktiválni, ha már nem tudsz belépni. Interneten csak azért nem, mert nem tudsz belépni ahhoz, hogy csatlakozz oda (kivéve, ha a géped felé már sima LAN-on jön a net, akkor a net-es aktiválás is működik). Ha meg nem eredeti a win, hát így járt a gép tulaja...
The only real valuable thing is intuition.
-
Winner_hun
titán
Merre lehet az XP-t újraregisztrálni?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Papi74
aktív tag
Sziasztok
Most raktam fel az xp-t 1280*1024 felbontásban van a moncsi,és bekapcsolásnál azt irja ki hogy a vga kevés feszültséget kap,ezért visszaállitja a felbontást 800*600.
valaki tudja hogy ez miért van
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
-
Papi74
aktív tag
válasz Winner_hun #16127 üzenetére
Én rádugnám de nem tudom melyik az,van a vga oldalán egy fehér kétlábu bemenet az lenne,és a másik végét hova dugjam
Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...
-
as_Rock
őstag
#16097-re ötletek
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
c41r0^
őstag
válasz vizcsap #16123 üzenetére
nekem többször volt már olyan, hogy nem indult egy gép, mert a 20+4 tűs tápcsati nem érintkezett normálisan, holott rá volt dugva jól látszólag az alaplapra...sztem a VGA tápkábelének egyik érintkezője lehetett kontaktos, és amint megterhelted a VGA-t, a pillanatnyi kellő feszültség hiányában dobott egy hátast
-
vizcsap
tag
válasz c41r0^ #16130 üzenetére
Elég valószínű h a tápkábel volt a hibás mert egy elég régi noname táp van abban a gépben.
Viszont van még egy gondom a géppel, ez egy 2GHz-es Cerka, 1 giga rammal meg az említett videókártyával, és azt vettem észre h mikor húzom az egeret A pontból B-be iszonyatosan leterheli a procit. Ha a képernyő egyik végéből áthúzom a másikba simán 100%on pörög a proci, amint megáll az egér visszaesik a proci is 5-10%ra. Ha a feladatkezelő ablakában húzom az egeret akkor az terheli le a procit, ha az asztalon húzom akkor az stb. Mondanom se kell h egy stratágiai játékot v egy fps-t lehetetlen játszani így mert amint megmozdul az egér beszaggat a játék, megakad, ha megáll az egérmozgás akkor megy minden simán.
Egy A4Tech usb egérről van szó, lehet h a hozzá adott program a hibás v csak le van már amortizálódva a gép?"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
-
daninet
veterán
Hali!
Van egy bajom ami megoldásra szorul, elég régóta szenvedek tőle.
Miután telepítem a win-t fajin gyors minden és ahogy egyre többet használom a gépet egyszerűen lelassul a böngészés vagyis maga a böngészés nem csak "gondolkozik" azon hogy egyszerűen elkezdje betölteni a weboldalakat. Ha pl beírom hogy www.prohardver.hu akkor 5-10mp csak üres és utána kezdi el betölteni de akkor a rendes full sebességel. Operát használok (ettől független IE-ben is ugyanez a probléma jelentkezik), NOD32 vírusírtó program, és nem megyek fel "olyan" oldalakra.
Tehát a win felrakásától a pillanatnyi állapotig egy lineáris lassulás van nemtudom mihez kötni, hogy felraktam volna egy olyan programot vagy akármit ami zavarna... elég furán hangzik de ilyen.
Ami mindig fennvan a gépen: Photoshop, Dreamweaver, Opera, Total Commander, Alcohol 120%, JetAudio, Skype, MSN, NOD32, driverek
régebben volt appserv vagy wampserv de most van egy szerver amiről gyorsabb a php szerk mint localhostból szóval ezt is elhagyom mostanában (persze ezzel a várakozási idővel hoki azis)
WinXP SP3 + gyári driverek
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
c41r0^
őstag
válasz daninet #16136 üzenetére
sztem DNS, tehát névfeloldási probléma, első körben magán a gépen (kliensen) cmd-be egy "ipconfig /flushdns" paranccsal próbálkoznék, ha nem segít, akkor "ipconfig /all"-ban ellenőrizni kell, hogy az elsődleges és másodlagos DNS szerverek valóban a legközelebbi hostok-e (router IP-je, vagy az ISP DNS szervereinek IP-je)
ha router van, akkor a DNS-nél a router belső IP-je kell, hogy legyen, azonban a routerben meg konfigurálni kell a DNS szervereket, hacsak nem pl. ADSL a kapcsolat, mert akkor azt automatikusan az ISP osztja ki a PPPOE csatlakozás után, tehát legvégső esetben ezen a szálon végigmenve a szolgátató DNS szolgáltatása is lehet szar...de koránt sem biztos hogy DNS hiba, mert már találkoztam olyannal is, hogy ugyanez volt a tünet egy router+Kerio FW találkozásánál, nem jöttem rá a megoldásra, úgyhogy a Keriot uninstalláltam és helyette más tűzfal került a gépre...még egy lehetőség, hogy a router küöldözgetne "fragmented IP datagramm"okat, de azt a tűzfalad letiltja...
-
c41r0^
őstag
válasz daninet #16136 üzenetére
most jut eszembe, hogy írtad az appservert, nem lehet, hogy pl. az Apache létrehozott egy "resolv.conf"-ot a "windows\system32\drivers\etc"-ben (mondjuk ez nem webszerver, hanem névszerver szolgáltatáshoz kötődő konfigfájl, eben a fájlban tárolódnak a névszerverek IP-i és lehet ez kavarja meg a Windowst...)?
-
netboy
senior tag
Könyörgöm valaki mondja már meg,hogy a windows xp miért felejti el egyik naprol a másikra az usb 2.0-ás eszközöket?
Tökéletesen működött újratelepítés után az összes usb-s eszköz aztán egy fél nap múlva egyszer csak nem ismeri fel a pendrive-ot meg a 2.0_ás kártyaolvasót csak ismeretlen eszközként. Az érdekesség, hogy 1.0-ás kártyaolvasó megy.
Asrock alaplap, legújabb biosz, usb driver nincs xp-hez csak 98hoz, sp3, sis-es csipkészlet :S.
-
Fboy
aktív tag
Lehet nem ide kellene feltenni a kérdésem, de talán ez a legjobb topik rá.
Szóval, miután pár percig nézek vmit WMP-vel és bezárom, kékhalál lesz utána. Tegnap este kezdte csinálni ezt a gép. A stabilitással egyébként nincs gond, futattam teszteket, minden jónak tűnik és csak ennél a programnál csinálja ezt a gép. Mi okozhatja? Egyik napról a másikra elromlott a WMP?
-
akaido
addikt
Valami általam ismeretlen okból az RPC service átállítódik Kézi-re az Automatice helyett.
Leszedtem a gépről a 2 korábbi nyomtatódrivert(lehet ezek is bekavartak), majd visszaraktam a HP1018-ast automaticéra állított RPC szervízzel, cask így sikerált telepíteni, és műxik is.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
válasz netboy #16140 üzenetére
A SIS chipkészlet okozhatja. Frissebb SIS chipset driver nem tölthető le?
Bár SIS chipkészlethez az MS alapból "feltesz" drivert. Pontosan mi a lap típusa?
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e XP alá olyan hangerőszabályzó megoldás, mint amit a Vistában már használatba lehet venni? Nevezetesen: minden futó program hangerejét egyénileg be lehet állítani.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
Üdv.
Aha, nekem legalábbis volt. Be tudtam állítani, hogy az FF mondjuk a hangerő 10%-át, Subtitle Workshop 15%-át kapja usw...usw... Ha lesz majd elég ramom, visszarakom a Vistát, egyelőre marad az XP, de addig is kellene valami megoldás.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Kraptor
őstag
Lenne egy kis problémám Windows update-el. Gépen wan XP és Autocad 2008 civil 3D. Update simán ment míg SP3 fel nem ment a gépre, azóta nem lehet semmilyen frissítést felrakni windows update-ből. Manuálisan még nem próbáltam. Valakinek valami ötlete? SP3 eltávolítása nem jó ötlet, mert akkor lehet, hogy autocadnek is annyi.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok! Sürgős segítség kellene, mert a melós gépem megadta magát egy számomra ismeretlen hibával:
Kékhalál üzenetet dob a következőkkel:
A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
A probléma: win32k.sys
page_fault_in_nonpaged_area
stb... stb...
Előzményként random módon dobált kékhalált olyan üzenettel, amely a videókártya (ati9250) driverének egyik dll fájlára panaszkodott. Sajnos a nevét nem tudom megmondani mert elkezdtem újratelepíteni a windows és telepítés végén dobta ki a fentebb leírt üzenetet. Azóta folyamatosan ezt dobálja. Mi lehet a hiba? Videókártya gond?
Köszönettel venném a segítségeket, mert ma még dolgoznom kellene a gépen. :SKöszi!
-
Qtya123
őstag
Na azóta bűvült még 2 másik üzenettel is: irq not less or equal
valamint: a rendszer működéséhez nélkülözhetetlen folyamat vagy szál leállt vagy le lett állítva. Már tényleg nem tudom mi lehet, az a baj még csökkentett módban sem jutok előrébb, ottis kidobja.
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest