Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz #19617792 #54517 üzenetére

    Alkalmazásokon kívül időnként a rendszerben is kell matatni és az más, körülményesebb mint a Windowsnál, Open-source driver lehet van erre-arra, de nem mindig a legtökéletesebbek, igaz ez másik oldalról is fennállhat.
    MS meg nyilván hülye lenne minden zárt formátumot a nagyközönség elé tárni, ennyi erővel meg lehetne akár szüntetni a fizetős programokat is, legyen minden ingyenes, minden nyílt...
    Lehet befurakodtak ügyesen az adott helyekre, de akkor a másik fél mért nem tette? Régen, azért a grafikus Linuxok sem voltak annyira elterjedtek és felhasználóbarátak, mint most, vsz emiatt is. Oktatási intézményekben, v más helyeken, ha akarták megtehették volna, h költségcsökkentés gyanánt váltanak, de ahogy a németek példája mutatja, nem feltétlenül lett volna az se annyival kedvezőbb....ingyen hozzájuthatnának Linuxokhoz is, mégsem kell a kutyának se.
    Illetve legtöbb műszaki, tudományos területeken, ahol spec. tervező, szimulációs szoftvereket kell használni, ott labdába se rúghat az open-source, mert ugyan van sok alternatíva, de tudás, kompatibilitás terén messze elmaradnak a Wines verzióktól. Nyilván egy egyetem, cég sem fog ezért erőlködni vele.

    Win8 esetét meg pont nem érdemes ragozni, mert még, ha jelen is van a Metro, azért van különbség a között, h használható-e a rendszer és milyen felületen kell főként dolgoznod, meg a között, h olyan formában ráerőltetnék, h használhatatlanná tenné és csak Moder UI módban lehetne dolgozni benne. Mert , mint tudjuk nem így van és ez innentől kezdve javarészt inkább csak kifogáskeresés és nyafogás....az, h nép képességei, hozzáállása milyen szinten van, azt megint nem kéne firtatni :D
    Aztán ki tudja épp a 9-ces milyen lesz majd, előzetes hírek alapján abból se lesz teljes mértékben kigyomlálva a Modern Ui, hibrid start menü és egyebek is még okozhatnak egyeseknek meglepetéseket.

    De igazából felesleges is taglalni ezt, belemenni a vitába, mert hivatalosan is bebizonyosodott, h a Linux ezen területekre, ilyen jellegű használatra nem igazán jó választás...ha annyira az lenne, akkor már rég átállt volna rá a többség, de mégse így van és az említett problémák miatt nem is nagyon fog ez változni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák