Új hozzászólás Aktív témák

  • btudos

    veterán

    Az alapértelmezett komponensként jelnlevő csempék színével nem lehet semmit kezdeni? Egyelőre zavaró, hogy az általam telepített programok csempéi az általam választott színűek, de a Store-ból szerzett programok csempéi nem átszínezhetőek, legalábbis nem találok ilyen lehetőséget :( Szeretnék egy hasonlóan egységes, csak pár ponton megtörő felületet kreálni, mint a WP7-es telefonomon.

    Azon túl, hogy nekem bejön a Metro UI, én egyfajta rejtett asztalként tekintek rá... Sokkal többminden elfér rajta, mint a hagyományos Start menün, nem kell az amúgy ritkán látott Dekstopot, adott esetben a tálcát teleszemetelnem ikonokkal, mert egy gombnyomás és mindent elérek, ráadásul sokkal több programot látok, mint a Start menün, nem is igazán értem, miért sírnak sokan érte.. A felület kinézete szubjektív, ez tény, de nem lehet örökké nemet mondani a fejlődésre, és a Start menü funkcionális kiterjesztése szerintem igenis egy jó irányba történő fejlődés. Elsődleges rendszerként használom a Win8-at (igaz egy másodlagos gépen), és az egyetlen problémám az, hogy az egeret a sarokba húzva (egy sarokban elhelyezkedő böngésző-lapfül pl.) akaratom ellenére megjelenhet az app switcher... Eddig talán ez az, ami valóban zavar, minden másra kis megszokás után ráéreztem. A rendszer marad a gépen, ami így többet van használva mint előtte Win7-tel, hiszen az elsődleges erőforásként használt asztali gépen is az fut, a laptopot csak otthonomtól távol használtam/használom.

    A kezdeti tapasztalatokról ennyit, én látok desktopon is értelmet az új Start menüben, az optimalizált erőforráskezelésnek meg gondolom mindenki örül, nyilván a végleges kiadásig rengeteg fog fejlődni a rendszer, de nekem jelen állapotában is a mindennapokban használhatónak tűnik. (Csak azt a fránya halat, azt érteném meg. :P )

    [ Szerkesztve ]

    Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

Új hozzászólás Aktív témák