Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz Ric4m0nd #10756 üzenetére

    "KINGSTON DT HyperX 3.0-val tűrhető sebességgel futhat."
    Jó vicc. A múltkor volt valamelyik topicban szó az SSD-kről. Ennek az árnak majdnem a feléért már utánad dobnak egy 64G-s SSD-t.
    Tudom, nagyobb mint egy pendrive, meg USB3-as külső házban sem lesz SATA3, de mégis.

    És, hogy egy kicsit erről a modern UI-ról is szó legyen.
    Nézegettem, nézegettem nagyon sokáig, de nem bírom megszeretni. Nem megy, na, ez van.
    Egyik dolog, hogy olyan appot nem találok, ami használható lenne valamire (fruit ninját kivéve :D ), mert ugye a pasziánszt és a flippert kivették :) , de ez még változhat, lehet, hogy egyszer lesznek használható alkalmazások.

    De már soktucatszor leírtam, hogy nekem az android jobban kézreáll. Van egy 10"-s táblám, 1024x768 felbontással, és az valahogy jobb. Nem ennyire "letisztult", minimalista dizájn. Összehasonlítva a gmail és a naptár alkalmazást a win8-as emil és naptárral, hát ég és föld. Még akkor is, ha mindíg hozzátesszük, hogy ez még csak "app preview".
    Azonkívül a droidnak a felfogása is kicsit konzervatívabb, ami nekem jobban bejön. Ott van desktop, amit teledobálhatok ikonokkal, widgetekkel, ahogy nekem tetszik, szétszórva, satöbbi. És van egy lista, ahol a programok vannak, kvázi start menü.

    És amiben a droid nagyon nagy, a win8-hoz képest, hogy megszámlálhatatlan launcher létezik hozzá, és ha a gyári felület nem tetszik, akkor lecserélem. Win8-on ez nincs.

    A Win8 start képernyőjén lévő csempékkel kapcsolatban is vegyesek az érzéseim.
    Ahhoz, hogy start menünek használjam, és ikonok legyenek rajta, ahhoz túlontúl helypazarló. Nincs szükség ilyen hatalmas indító ikonokra.
    Ezenkívül, ikonlistának használva visszalépés a win7-hez képest, mert a hetesben azért csak előrébbszedte a start menü belsejéről a gyakrabban használt programokat a win7. Ez innen hiányzik, mint ahogy bármiféle csoportosítás is. Felraktam 4-5 dolgot, és már átláthatatlan volt. Tudom, keressek. De a bajom az, hogy eddig nem kellett keresnem. Mert ha pl. felraktam win7 alá egy visual studiot, akkor a VS indító ikonja bemászott a start menübe, és a másik 25-30 ikon, amit létrehozott, az meg elvolt ott magának a háttérben, sosem láttam, sosem volt útban. Nem úgy, mint itt. Felrakom az Office 2013-at, ugyanez a helyzet. Ráadásul összekeveredik a VS ikonjaival, megspékelve még egy kis Winrar, Oracle kliens, Delphi, satöbbi. Állandóan rendezgetni pedig nincs kedvem, de zavar az a rettenetes katyvasz, úgyhogy mégis elkezdem kihajigálni, ami nem tetszik. Aztán rájövök, hogy mégis kellett volna, és akkor van a gebasz... Na, szóval nem az igazi, van még hova fejlődnie :D Majd a Win8 SP1-el, vagy a Win9-el, vagy lehet, hogy WIn8.1 lesz belőle, ki tudja?

    Élő csempének sem az igazi, mert ahhoz viszont egy akkora csempe mégiscsak kicsi, hogy értelmes mennyiségű információ kiférjen rá. Jelentkezzen valaki, aki meg van elégedve az emil csempe 1-1 felbukkanó levelével? Aki nem indítja el állandóan a levelezőt, hogy megnézze, aztán meg kilép belőle?

    És az sem tetszik, hogy egy alkalmazásból kilépve nem az előző alkalmazásra jutok vissza, hanem a statra. Pl. járja végig valaki azt a kört, hogy az egyik levélben (amit természetesen a metrós emil klienssel olvas), van egy weboldal cím, arra rákattint, bejön a modern IE, és ott van egy doksi, vagy pdf, amit megnyit a modern pdf olvasó.
    Elárulom. Ha kilépek a pdf olvasóból, a start jön vissza. Miért nem a böngésző? Ott volt nyitva 4-5 lap, amit olvasgattam :W És amikor befejeztem a weboldalak olvasgatását, akkor szeretném a levelek olvasgatását folytatni. Olyan nagy kérés ez? Miért kell állandóan a start képernyőre visszamenni?

    Na, ezek miatt nem szeretem én ezt az új modern csodát...

Új hozzászólás Aktív témák