Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    válasz King Unique #68303 üzenetére

    Helló!
    Sikerült összehozni a telepítést, igaz csak Legacy módban. A Win7 telepítővel (usb dvd lemez) nem tudtam sehogy bebootolni UEFI módban. Így a Win10 is ilyen formán települt, de szépen működik mindkettő. A Win10 rendszer választójában ki tudom választani, hogy melyiket akarom indítani.
    Ez egy Lenovo M30-70 kis noti dvd drive nélkül, jogtiszta Win8-al eredetileg.
    A Win7-re egy bizonyos program miatt van szükség (Win8-tól felfelé nem működik teljesen), offline módban. A Win8-at meg upgrade-ltem Win10-re, MCT-vel készített pendrájvról.
    No itt jönne egy kérdésem, mert egy kicsit nagyra hagytam a Win7 rendszerpartícióját, le is zsugorítottam a kívánt méretre. Most van egy 47.5GB lefoglalatlan területem, de nem tudok több partíciót csinálni, mert msdos partíciós tábla van.
    Melyik programmal lenne érdemes neki vágni a partíciók mozgatásának és aztán a lefoglalatlan területet hozzáadni a tároló partícióhoz. Kiterjeszteni csak a szabad terület előtti partíciót engedi a rendszer a lemezkezelővel.
    [link]
    Linuxosként a gparted-et venném elő kapásból, a partíciók mozgatásához. Aztán Win10 alatt meg megnövelni az adatpartíciót a szabad terület méretével.
    Ha van jobb ötletetek Windows-os programra, ami ingyenes és trial módban ezt engedi, azt szivesen veszem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák